home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 20 September 2018, 14.45 uur


Ook elektrische DAF LF en hybride CF op de IAA

De stand van DAF is te vinden in Hal 17 van het tentoonstellingscomplex. Op de stand, die een oppervlakte van 2.500 m2 heeft, toont DAF haar complete serie trucks, die voor elke vorm van transport de norm zijn op het gebied van kwaliteit, lage operationele kosten en prestaties. De trucks die DAF op de IAA laat zien, zijn onder meer de LF voor distributieverkeer, de veelzijdige CF en de XF, het vlaggenschip voor het zware transport over de lange afstand.

Onderweg naar ‘Zero Emissions’ transport

DAF toont een complete serie Innovation Trucks op de IAA. Daarmee laat DAF zien dat het zijn positie als koploper in brandstofefficiëntie en lage emissies verder wil uitbouwen. De serie omvat de LF Electric en CF Electric voor lichte en zwaardere distributietoepassingen in de stad, maar ook de CF Hybrid voor distributieverkeer over middellange afstanden. Deze rijdt volledig emissieloos in stedelijke gebieden - en met het laagste dieselverbruik daarbuiten. DAF richt zich met deze innovatieve oplossingen op het verbeteren van luchtkwaliteit in de steden en het verlagen van de CO2-uitstoot.

DAF LF Electric Innovation Truck

De DAF LF Electric is een volledig elektrische 19-tons truck voor ‘zero emissions’ distributieverkeer in de stad. Deze truck is voorzien van Cummins-technologie en heeft een 195 kW/266 pk elektromotor (piekvermogen: 250 kW/340 pk), die wordt gevoed door een batterijpakket van maximaal 222 kWh. Dat is goed voor een actieradius tot 220 kilometer bij volledige belading. Doordat het accupakket modulair is, kan de capaciteit worden afgestemd op de door de klant gewenste actieradius. Voor stadsdistributie is de actieradius van 220 kilometer van de DAF LF Electric ideaal. Alle noviteiten rondom DAF op de IAA treft u binnenkort aan in de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Frankrijk gaat naar veertig ton totaal...

PNO Nederland mikt op groei

CornerEye voor MAN TGS en TGX goedgekeurd

Slimme logistiek kan al 50 procent emi...

NIWO komt graag in contact met Engelan...

Actros SilverStar Edition steelt de sh...

DR!VE bereidt sector Transport en Logi...

IAA 2018, groot, groter grootst !

Uitstel vrijstellingsregeling C-rijbewijs

Ford start productie van elektrische S...


Frankrijk gaat naar veertig ton totaalgewicht
Frankrijk gaat grenzen stellen aan het totaalgewicht van vrachtauto’s. Het land komt met een wetswijziging waardoor het verboden wordt om met 44 ton totaalgewicht vanuit omliggende landen Frankrijk binnen te rijden. Veertig ton wordt het maximum. Binnen Frankrijk geldt 44 ton als maximaal toegestane massa. Op dit moment wordt het ook toegestaan om bijvoorbeeld vanuit België met een dergelijke massa naar Frankrijk te rijden,

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Capriƫl Nederland
DHS
Middelbos
vdl
advertise
Trailer innovation
rino
Cuppers
Anema Trucks & Spare Parts
terberg
Hoornweg
D-tec
Kohl
snapon
HEBIC
Trailned
facebook
Trucks.nl
Van Schaften Trucks