home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 18 September 2018, 12.17 uur


D-TEC wint 'Trailer Innovation Award 2019'

Trailerbouwer D-TEC introduceerde op de IAA in Hannover een 'track & trace containerweegsysteem' voor trailers. Transporteurs en verladers die containers vervoeren, voldoen met het systeem aan de SOLAS-wetgeving. In de Trailer Innovation Awards van de IAA kreeg het systeem erkenning met een derde prijs. "Unieke aan ons systeem is niet alleen dat containers wereldwijd gewogen worden zónder een weegbrug; het wegen en het transport van elke container is óók online te volgen. Track & trace dus", aldus D-TEC directeur Gerrit van Vlastuin.

Dankzij het ingebouwde track & trace systeem in de truck en de trailer kan een importeur uit bijvoorbeeld West-Europa precies zien waar, wanneer en hoeveel er in een container is geladen. Ook wanneer het tussentijdse ladingen of lossingen betreft. Deze data staat ter beschikking voor geautoriseerde personen binnen de keten. De traceerbaarheid is dus volledig transparant. Van Vlastuin: "Ook vermindert het de administratieve lasten, omdat een verlader het gewicht niet meer hoeft door te geven aan bijvoorbeeld de rederij. Verder hoeft een chauffeur geen extra kilometers te maken om een weegbrug te zoeken. Dit scheelt kostbare tijd én het is beter voor het milieu." Het containerweegsysteem weegt de containerlading wanneer de chauffeur gaat rijden en een snelheid van ongeveer 8 km per uur bereikt. Ter verificatie verricht het systeem de weging meerdere keren en schrijft vervolgens het juiste gewicht weg naar de cloud. Via een app op de smartphone ontvangt een chauffeur bericht dat de meting geslaagd is. Vervolgens kunnen geautoriseerden uit de keten aan de hand van het containernummer de informatie ophalen uit de cloud.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit

Top 5 ergernissen Nederlandse vrachtwa...

Albert Heijn doet proeven met elektris...

Banden bestelauto's komen slecht uit test

Meer zware bedrijfswagens geregistreer...

Hyva innovaties op bauma

Oud techniek-journalist Hans Kuipers o...

Rotra compenseert CO2 uitstoot 6750 ze...

LNG-teruggaveregeling krijgt vervolg

Infra Relatiedagen 2019 valt in de sma...


Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit
Thermo King, een marktleider in temperatuurbeheerssystemen voor diverse mobiele toepassingen en een merk van Ingersoll Rand, heeft tijdens de jaarlijkse dealerconferentie in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, prijzen voor de beste dealers uitgereikt. De onderneming onderscheidde de beste dealers uit de regio's Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) vanwege hun aanzienlijke prestaties in 2018.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Middelbos
Cuppers
vdl
rdd
Autoboek International
snapon
Anema Trucks & Spare Parts
terberg
HEBIC
Trailned
Trucks.nl
baat
advertise
scania
facebook
Hoornweg
almic
rino
Capriƫl Nederland