home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 18 September 2018, 12.17 uur


D-TEC wint 'Trailer Innovation Award 2019'

Trailerbouwer D-TEC introduceerde op de IAA in Hannover een 'track & trace containerweegsysteem' voor trailers. Transporteurs en verladers die containers vervoeren, voldoen met het systeem aan de SOLAS-wetgeving. In de Trailer Innovation Awards van de IAA kreeg het systeem erkenning met een derde prijs. "Unieke aan ons systeem is niet alleen dat containers wereldwijd gewogen worden zónder een weegbrug; het wegen en het transport van elke container is óók online te volgen. Track & trace dus", aldus D-TEC directeur Gerrit van Vlastuin.

Dankzij het ingebouwde track & trace systeem in de truck en de trailer kan een importeur uit bijvoorbeeld West-Europa precies zien waar, wanneer en hoeveel er in een container is geladen. Ook wanneer het tussentijdse ladingen of lossingen betreft. Deze data staat ter beschikking voor geautoriseerde personen binnen de keten. De traceerbaarheid is dus volledig transparant. Van Vlastuin: "Ook vermindert het de administratieve lasten, omdat een verlader het gewicht niet meer hoeft door te geven aan bijvoorbeeld de rederij. Verder hoeft een chauffeur geen extra kilometers te maken om een weegbrug te zoeken. Dit scheelt kostbare tijd én het is beter voor het milieu." Het containerweegsysteem weegt de containerlading wanneer de chauffeur gaat rijden en een snelheid van ongeveer 8 km per uur bereikt. Ter verificatie verricht het systeem de weging meerdere keren en schrijft vervolgens het juiste gewicht weg naar de cloud. Via een app op de smartphone ontvangt een chauffeur bericht dat de meting geslaagd is. Vervolgens kunnen geautoriseerden uit de keten aan de hand van het containernummer de informatie ophalen uit de cloud.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Frankrijk gaat naar veertig ton totaal...

PNO Nederland mikt op groei

CornerEye voor MAN TGS en TGX goedgekeurd

Slimme logistiek kan al 50 procent emi...

NIWO komt graag in contact met Engelan...

Actros SilverStar Edition steelt de sh...

DR!VE bereidt sector Transport en Logi...

IAA 2018, groot, groter grootst !

Uitstel vrijstellingsregeling C-rijbewijs

Ford start productie van elektrische S...


Frankrijk gaat naar veertig ton totaalgewicht
Frankrijk gaat grenzen stellen aan het totaalgewicht van vrachtauto’s. Het land komt met een wetswijziging waardoor het verboden wordt om met 44 ton totaalgewicht vanuit omliggende landen Frankrijk binnen te rijden. Veertig ton wordt het maximum. Binnen Frankrijk geldt 44 ton als maximaal toegestane massa. Op dit moment wordt het ook toegestaan om bijvoorbeeld vanuit België met een dergelijke massa naar Frankrijk te rijden,

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Middelbos
Trailned
HEBIC
Capriƫl Nederland
Van Schaften Trucks
Kohl
Hoornweg
Trailer innovation
DHS
Anema Trucks & Spare Parts
advertise
rino
vdl
facebook
Trucks.nl
terberg
D-tec
Cuppers
snapon