home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 17 September 2018, 16.09 uur


LAG Trailers opent nieuwe productielijn

LAG Trailers heeft onlangs haar nieuwe productielijn voor bulkcontainers in bedrijf genomen. De takt-lijn verhoogt de efficiëntie met 15% en maakt deel uit van een reeks aan investeringen met als doel om de grootste Europese tankbouwer te worden tegen 2020. COO Rob Ramaekers deelt verheugd mee dat vlak voor de zomervakantie de investering in de nieuwe productielijn voor bulkcontainers werd afgerond. Dankzij deze investering kunnen de bulkcontainers nu ook van begin tot eind gelast worden in een zogenaamde takt-lijn. Dit is in overeenstemming met de gestroomlijnde takt-lijn voor de bulkwagens, welke LAG in 2016 in gebruik nam.

Capaciteitsverhoging

Als gevolg van de implementatie van deze vernieuwde lijn stijgt de efficiëntie met meer dan 15% en verhoogt LAG de capaciteit in 1 shift van 5 naar 7 stuks per week. In combinatie met het toenemend gebruik van de ‘global supply chain’ van de transportdivisie binnen het moederbedrijf CIMC brengt dit de capaciteit voor bulkcontainers op jaarbasis naar 600 stuks. De investeringen zijn hiermee zeker nog niet afgerond. De Belgische tankbouwer onderzoekt momenteel ook nog in detail welke stappen in het productieproces verder gerobotiseerd kunnen worden.

Logische stap in de vernieuwde strategie

De nieuwe optimalisatie van de productie volgt op de investering uit 2017, van circa 2 miljoen € in de spuit -en drooghallen en de eindmontagelijn voor zowel bulkwagens als bulkcontainers. Deze eindmontagelijn verhoogde zo zijn capaciteit in 1 shift naar 20 stuks per week, waardoor de totale beschikbare jaarcapaciteit 1800 stuks bedraagt. “Dit alles kadert in de strategie om tegen 2020 de totale productie van tankwagens te verhogen met 25% om zo te komen op 2500 voertuigen op jaarbasis. Zo zijn er weer een aantal belangrijke stappen genomen in de lange termijnvisie om de nummer 1 tankwagenbouwer van Europa te worden”, aldus COO Rob Ramaekers.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit

Top 5 ergernissen Nederlandse vrachtwa...

Albert Heijn doet proeven met elektris...

Banden bestelauto's komen slecht uit test

Meer zware bedrijfswagens geregistreer...

Hyva innovaties op bauma

Oud techniek-journalist Hans Kuipers o...

Rotra compenseert CO2 uitstoot 6750 ze...

LNG-teruggaveregeling krijgt vervolg

Infra Relatiedagen 2019 valt in de sma...


Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit
Thermo King, een marktleider in temperatuurbeheerssystemen voor diverse mobiele toepassingen en een merk van Ingersoll Rand, heeft tijdens de jaarlijkse dealerconferentie in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, prijzen voor de beste dealers uitgereikt. De onderneming onderscheidde de beste dealers uit de regio's Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) vanwege hun aanzienlijke prestaties in 2018.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

rino
almic
terberg
rdd
Anema Trucks & Spare Parts
Cuppers
vdl
Middelbos
Autoboek International
Capriƫl Nederland
Trailned
Trucks.nl
snapon
baat
scania
Hoornweg
facebook
advertise
HEBIC