home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 11 September 2018, 13.59 uur


Ford onthult nieuwe generatie Transit op IAA

Ford onthult de nieuwe generatie connected en geëlektrificeerde Transit bedrijfsauto’s tijdens IAA in Hannover. Ford maakt zich sterk om de voordelen van connectiviteit aan te kunnen bieden in het complete Europese bedrijfswagenprogramma. Op de stand in Hannover presenteert Ford een line-up van modellen met on-board modems, waaronder de nieuwe tweetons Transit die in Hannover de wereldpremière beleeft. Ford presenteert ook zelf ontwikkelde, nieuwe producten die fleetmanagers ondersteunen in het optimaliseren van processen.

De innovaties in de Ford bedrijfswagens gaan verder met de introductie van geëlektrificeerde modellen, zoals de Transit Custom plug-in hybride (PHEV) die tijdens de show voor het eerst in productievorm te zien is. Een andere primeur is de nieuwe Transit met een 48-volt mild hybride (mHEV) aandrijflijn. “De show in Hannover toont een nieuwe generatie Transit bedrijfsauto’s, die allemaal connected zijn”, aldus Hans Schep, general manager Commercial Vehicles, Ford Europe. De nieuwe tweetons Transit die midden 2019 op de markt komt, biedt efficiëntere motoren, een verbeterd laadvermogen, ingebouwde connectiviteit en geavanceerde rijhulpsystemen. Daarnaast heeft het model een nieuw vormgegeven vooraanzicht en een nieuw interieur met meer opbergruimte.

Naast de verbeterde 2,0-liter EcoBlue dieselmotoren kunnen Transit-klanten opteren voor 48-volt mHEV-technologie op de handgeschakelde bedrijfsauto’s om nog zuiniger te rijden, met name bij stop-start verkeer in steden. Het mHEV-systeem wint bij afremmen energie terug, slaat deze op in een 48-volt lithium-ion batterij en gebruikt deze energie voor het ondersteunen van de motor of als voeding voor elektrische systemen.

Ford’s Transit Custom PHEV beschikt over een geavanceerd hybridesysteem, waarmee naar verwachting zo'n 50 kilometer volledig elektrisch kan worden gereden. De aandrijflijn bestaat onder meer uit de 1,0-liter EcoBoost benzinemotor die in dit geval fungeert als range-extender. De EcoBoost motor laadt het accupakket op bij het afleggen van langere afstanden tussen de oplaadpunten. De in Hannover getoonde productieversie van de PHEV heeft een compact watergekoeld lithium-ion batterijpakket, geplaatst onder de laadvloer, waardoor het volledige laadvolume gelijk is aan de normale uitvoering van de Custom. De Transit Custom PHEV beschikt over het interieur van de nieuwste Transit Custom, met aan de PHEV toegewijde informatiedisplays. Het on-board modem behoort tot de standaarduitrusting. Ford kondigt in Hannover twee nieuwe connected fleetmanagementoplossingen aan, beide in eigen huis ontwikkeld door Ford Smart Mobility. Ford Telematica levert fleetmanagers een web-based applicatie waarmee ze de beschikbaarheid en inzet van hun bedrijfswagens kunnen optimaliseren, evenals kostenbeheer en chauffeursmanagement. Bovendien zal Ford Data Service de mogelijkheid bieden aan fleetmanagers om dienstaanbieders van derde partijen toegang te bieden tot OEM-grade voertuigdata – waarbij data direct vanuit de auto naar de cloud wordt verstuurd.

Na het debuut op Gamescom in Keulen, bestormt de nieuwe Ranger Raptor ook het autopubliek op de IAA in Hannover. De off-roader is ontwikkeld door Ford Performance en komt medio 2019 op de markt. De Ford Ranger Raptor wordt aangedreven door een Bi-turbo versie van de 2,0 liter EcoBlue dieselmotor, met een vermogen van 213 pk en 500 Nm aan koppel.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Ook elektrische DAF LF en hybride CF o...

MAN toont CitE op IAA

De winnaars van de internationale 'Tra...

D-TEC wint 'Trailer Innovation Award 2019'

LAG Trailers opent nieuwe productielijn

Elektrische Volkswagen e-Crafter getest

Hyundai brengt truck met brandstofcel ...

Volvo toont zelfrijdende elektrische t...

Transport Compleet Gorinchem 2018 geslaagd

Ford onthult nieuwe generatie Transit ...


Ook elektrische DAF LF en hybride CF op de IAA
De stand van DAF is te vinden in Hal 17 van het tentoonstellingscomplex. Op de stand, die een oppervlakte van 2.500 m2 heeft, toont DAF haar complete serie trucks, die voor elke vorm van transport de norm zijn op het gebied van kwaliteit, lage operationele kosten en prestaties. De trucks die DAF op de IAA laat zien, zijn onder meer de LF voor distributieverkeer, de veelzijdige CF en de XF, het vlaggenschip voor het zware transport over de lange afstand.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Middelbos
HEBIC
Hoornweg
advertise
Capriƫl Nederland
Trailer innovation
Cuppers
facebook
DHS
Trailned
terberg
D-tec
rino
Trucks.nl
Van Schaften Trucks
Kohl
snapon
Anema Trucks & Spare Parts
vdl