home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 31 Augustus 2018, 08.53 uur


Aangifteloket ladingdiefstal steeds vaker gebruikt

Het telefonische aangifteloket, waar chauffeurs en ondernemers ladingdiefstal kunnen melden, wordt steeds vaker gebruikt. Een jaar na de opening van het loket komt 19% van alle aangiften van ladingdiefstal via dit loket bij de politie binnen. Vanaf 15 mei 2017 is het aangifteloket ladingdiefstallen operationeel en kan iedere ondernemer of chauffeur 24 uur per dag melding doen van ladingdiefstal via 088-0087444. Het loket is bestemd voor transportvoertuigen zwaarder dan 3.500 kilogram (totaalgewicht).

TLN: percentage moet omhoog

Dat nu al 19% van alle aangiften van ladingdiefstal binnenkomen via dit speciale loket is mooi, vindt TLN. Maar TLN ziet dat percentage graag snel stijgen. Want bij het telefonisch aangifteloket ladingdiefstal krijgt de beller een medewerker gespecialiseerd in ladingdiefstal aan de lijn. Hij of zij wordt dus sneller geholpen. Daarbij is de kwaliteit van de aangifte hoger omdat een gespecialiseerde medewerker eerder de juiste vragen stelt en de noodzakelijke informatie noteert om daders op te sporen.

Hoe het werkt

Logistiek ondernemers of chauffeurs bellen 088-0087444 en doen telefonisch aangifte. Bij meldingen binnen kantooruren wordt de aangifte meteen opgenomen. Wordt er na kantooruren gebeld dan wordt het incident geregistreerd en zoekt de politie de eerstvolgende werkdag contact om de aangifte op te nemen. Als er een snelle opvolging nodig is dan onderneemt de politie direct actie. Ondernemers verliezen dus geen tijd, kunnen ongeacht tijd en plaats aangifte doen en hoeven nu nog maar 1 nummer te bellen voor zowel diefstal van een vrachtauto of lading.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Ook elektrische DAF LF en hybride CF o...

MAN toont CitE op IAA

De winnaars van de internationale 'Tra...

D-TEC wint 'Trailer Innovation Award 2019'

LAG Trailers opent nieuwe productielijn

Elektrische Volkswagen e-Crafter getest

Hyundai brengt truck met brandstofcel ...

Volvo toont zelfrijdende elektrische t...

Transport Compleet Gorinchem 2018 geslaagd

Ford onthult nieuwe generatie Transit ...


Ook elektrische DAF LF en hybride CF op de IAA
De stand van DAF is te vinden in Hal 17 van het tentoonstellingscomplex. Op de stand, die een oppervlakte van 2.500 m2 heeft, toont DAF haar complete serie trucks, die voor elke vorm van transport de norm zijn op het gebied van kwaliteit, lage operationele kosten en prestaties. De trucks die DAF op de IAA laat zien, zijn onder meer de LF voor distributieverkeer, de veelzijdige CF en de XF, het vlaggenschip voor het zware transport over de lange afstand.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Cuppers
Kohl
terberg
snapon
Middelbos
vdl
D-tec
advertise
rino
Anema Trucks & Spare Parts
Van Schaften Trucks
Hoornweg
facebook
DHS
Trailned
Trucks.nl
Capriƫl Nederland
HEBIC
Trailer innovation