home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 31 Augustus 2018, 08.53 uur


Aangifteloket ladingdiefstal steeds vaker gebruikt

Het telefonische aangifteloket, waar chauffeurs en ondernemers ladingdiefstal kunnen melden, wordt steeds vaker gebruikt. Een jaar na de opening van het loket komt 19% van alle aangiften van ladingdiefstal via dit loket bij de politie binnen. Vanaf 15 mei 2017 is het aangifteloket ladingdiefstallen operationeel en kan iedere ondernemer of chauffeur 24 uur per dag melding doen van ladingdiefstal via 088-0087444. Het loket is bestemd voor transportvoertuigen zwaarder dan 3.500 kilogram (totaalgewicht).

TLN: percentage moet omhoog

Dat nu al 19% van alle aangiften van ladingdiefstal binnenkomen via dit speciale loket is mooi, vindt TLN. Maar TLN ziet dat percentage graag snel stijgen. Want bij het telefonisch aangifteloket ladingdiefstal krijgt de beller een medewerker gespecialiseerd in ladingdiefstal aan de lijn. Hij of zij wordt dus sneller geholpen. Daarbij is de kwaliteit van de aangifte hoger omdat een gespecialiseerde medewerker eerder de juiste vragen stelt en de noodzakelijke informatie noteert om daders op te sporen.

Hoe het werkt

Logistiek ondernemers of chauffeurs bellen 088-0087444 en doen telefonisch aangifte. Bij meldingen binnen kantooruren wordt de aangifte meteen opgenomen. Wordt er na kantooruren gebeld dan wordt het incident geregistreerd en zoekt de politie de eerstvolgende werkdag contact om de aangifte op te nemen. Als er een snelle opvolging nodig is dan onderneemt de politie direct actie. Ondernemers verliezen dus geen tijd, kunnen ongeacht tijd en plaats aangifte doen en hoeven nu nog maar 1 nummer te bellen voor zowel diefstal van een vrachtauto of lading.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Met Verizon Connect Asset Tracking ver...

Toyota introduceert Proace City

Van Grunsven en Langenhuijzen viert ju...

Terberg yard trekker met waterstof-bra...

Vos Transport neemt activiteiten Claes...

Truckland voegt elektrische Maxus toe ...

Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Bauma trekt record aantal bezoekers

AB Texel Group neemt Transport Impens over

Thermo King gaat samenwerken om emissi...


Met Verizon Connect Asset Tracking verliezen transporteurs nooit de trailers uit het oog
De 139 trailers van B&F International en Euro Ferry Transport uit Barendrecht bewegen continu door heel Europa, met het Verenigd Koninkrijk als vertrekpunt of bestemming. Om de locaties van trailers te monitoren, communiceerden de planners van de logistiek dienstverlener voorheen veelvuldig met chauffeurs.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

HEBIC
Trucks.nl
Hoornweg
terberg
Trailned
rino
advertise
Capriƫl Nederland
rdd
Cuppers
meiller
facebook
vdl
baat
almic
Tibeg
snapon
scania
Middelbos
Autoboek International