home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 28 Augustus 2018, 13.31 uur


Farm Trans Group kiest voor safety van Volvo Trucks

Farm Trans Group heeft 23 Volvo FH-trekkers aan de vloot toegevoegd. Veiligheid speelde een belangrijke rol bij de keuze voor Volvo Trucks. Om dat kracht bij te zetten, is een van de trucks afgeleverd in de speciale Volvo Safety-kleuren. De trucks zijn geleverd door dealer Bluekens Truck en Bus in Roosendaal. Farm Trans Group koos voor 23 Volvo FH 4x2 Globetrotters met een motorvermogen van 420 pk. De logistiek dienstverlener, gevestigd in Moerdijk en Lebork (Polen), is gespecialiseerd in bulk- en geconditioneerd transport. Farm Trans Group verzorgt met verschillende divisies transport over weg, water en spoor.

Safety First Pro Line

Veiligheid speelt een belangrijke rol bij de nieuw aangeschafte Volvo FH-trucks. Om het vervoer over de weg nog veiliger te maken, zijn zeven trucks voorzien van Safety First Pro Line. Dat pakket bevat de meest geavanceerde veiligheidssystemen, waaronder het Active Safety-pakket (Lane Change Support, Driver Alert Support, Forward Collision Warning met noodremfunctie). Speciaal onderdeel van Safety First Pro Line is het Visibility-pakket, waarmee het voertuig beter zichtbaar is in het verkeer en het zichtveld voor chauffeurs wordt geoptimaliseerd. Het Visibility-pakket bestaat uit statische bochtverlichting, mistlampen aan de voorzijde, koplampsproeiers, regensensor, automatische lichtschakelaar en Bi-Xenon verlichting. “Deze trucks rijden onder andere in het bulktransport”, zegt algemeen directeur Adriaan de Bruijne. “Daarmee halen we bij boeren bijvoorbeeld aardappels, graan, spinazie, bieten en uien op voor voedselverwerkende bedrijven, zoals de conserven- en frietindustrie. Vaak rijden we dan over wegen zonder verlichting en soms over onverharde wegen. Dan komt extra verlichting goed van pas.”

Safety First Line

De zestien andere nieuwe trucks zijn uitgerust met Safety First Line. Dat bestaat uit het Active Safety-pakket, SRS-airbag en veiligheidsaccessoires. Om de focus op veiligheid te onderstrepen, is een van de nieuwe trucks gespoten in de kleuren van de Volvo Safety Truck. “Daarmee willen we aangeven dat we veiligheid hoog in het vaandel hebben staan”, zegt Adriaan de Bruijne. “Ten eerste natuurlijk de veiligheid van onze medewerkers en medeweggebruikers in het verkeer. Maar ook klanten vinden het belangrijk dat we daar oog voor hebben.”

Volvo geliefd bij chauffeurs

De nieuwe aanwinsten zijn deels vervanging en deels uitbreiding van de vloot. Het wagenpark van Farm Trans Group bestaat uit 220 trekkende eenheden, waarvan op termijn ongeveer de helft Volvo-trucks. “Dat zijn degelijke trucks die goed bekendstaan”, zegt Adriaan de Bruijne. “Het is een truck die zwaar werk goed aan kan en geliefd is onder chauffeurs.” Farm Trans Group werkt al bijna twintig jaar naar tevredenheid samen met dealer Bluekens Truck en Bus. “De service is hoogstaand”, zegt Adriaan de Bruijne. “Als er eens iets is dan worden we snel geholpen. Bluekens Truck en Bus biedt de service van een klein bedrijf en de voordelen van een grote dealer.”
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Team De Rooy als enige compleet aan d...

Visbeen en Post-Kogeko fuseren samen t...

Eerste elektrische vrachtwagen in de bouw

Broshuis multifuctioneel containerchas...

Paccar toont waterstoftruck en elektri...

Beste verkopen voor Daimler Trucks in ...

Nooteboom introduceert nieuwe programm...

Roger Alm nieuwe topman Volvo Group

19 gemeenten gaan voor Green Deal ZES

Jan de Wit Group realiseert met nieuwe...


Team De Rooy als enige compleet aan de finish Dakar 2019
Met de derde plaats in het eindklassement voor Gerard de Rooy en drie etappeoverwinningen – Ton van Genugten schreef ook de laatste etappe nog even op zijn naam – kijkt Petronas Team De Rooy Iveco met een toch wel tevreden gevoel terug op de Dakar Rally 2019.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

advertise
Anema Trucks & Spare Parts
baat
facebook
rino
Trucks.nl
Cuppers
snapon
Trailned
HEBIC
D-tec
Capriƫl Nederland
Middelbos
terberg
Hoornweg
vdl
DHS