home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 28 Augustus 2018, 13.31 uur


Farm Trans Group kiest voor safety van Volvo Trucks

Farm Trans Group heeft 23 Volvo FH-trekkers aan de vloot toegevoegd. Veiligheid speelde een belangrijke rol bij de keuze voor Volvo Trucks. Om dat kracht bij te zetten, is een van de trucks afgeleverd in de speciale Volvo Safety-kleuren. De trucks zijn geleverd door dealer Bluekens Truck en Bus in Roosendaal. Farm Trans Group koos voor 23 Volvo FH 4x2 Globetrotters met een motorvermogen van 420 pk. De logistiek dienstverlener, gevestigd in Moerdijk en Lebork (Polen), is gespecialiseerd in bulk- en geconditioneerd transport. Farm Trans Group verzorgt met verschillende divisies transport over weg, water en spoor.

Safety First Pro Line

Veiligheid speelt een belangrijke rol bij de nieuw aangeschafte Volvo FH-trucks. Om het vervoer over de weg nog veiliger te maken, zijn zeven trucks voorzien van Safety First Pro Line. Dat pakket bevat de meest geavanceerde veiligheidssystemen, waaronder het Active Safety-pakket (Lane Change Support, Driver Alert Support, Forward Collision Warning met noodremfunctie). Speciaal onderdeel van Safety First Pro Line is het Visibility-pakket, waarmee het voertuig beter zichtbaar is in het verkeer en het zichtveld voor chauffeurs wordt geoptimaliseerd. Het Visibility-pakket bestaat uit statische bochtverlichting, mistlampen aan de voorzijde, koplampsproeiers, regensensor, automatische lichtschakelaar en Bi-Xenon verlichting. “Deze trucks rijden onder andere in het bulktransport”, zegt algemeen directeur Adriaan de Bruijne. “Daarmee halen we bij boeren bijvoorbeeld aardappels, graan, spinazie, bieten en uien op voor voedselverwerkende bedrijven, zoals de conserven- en frietindustrie. Vaak rijden we dan over wegen zonder verlichting en soms over onverharde wegen. Dan komt extra verlichting goed van pas.”

Safety First Line

De zestien andere nieuwe trucks zijn uitgerust met Safety First Line. Dat bestaat uit het Active Safety-pakket, SRS-airbag en veiligheidsaccessoires. Om de focus op veiligheid te onderstrepen, is een van de nieuwe trucks gespoten in de kleuren van de Volvo Safety Truck. “Daarmee willen we aangeven dat we veiligheid hoog in het vaandel hebben staan”, zegt Adriaan de Bruijne. “Ten eerste natuurlijk de veiligheid van onze medewerkers en medeweggebruikers in het verkeer. Maar ook klanten vinden het belangrijk dat we daar oog voor hebben.”

Volvo geliefd bij chauffeurs

De nieuwe aanwinsten zijn deels vervanging en deels uitbreiding van de vloot. Het wagenpark van Farm Trans Group bestaat uit 220 trekkende eenheden, waarvan op termijn ongeveer de helft Volvo-trucks. “Dat zijn degelijke trucks die goed bekendstaan”, zegt Adriaan de Bruijne. “Het is een truck die zwaar werk goed aan kan en geliefd is onder chauffeurs.” Farm Trans Group werkt al bijna twintig jaar naar tevredenheid samen met dealer Bluekens Truck en Bus. “De service is hoogstaand”, zegt Adriaan de Bruijne. “Als er eens iets is dan worden we snel geholpen. Bluekens Truck en Bus biedt de service van een klein bedrijf en de voordelen van een grote dealer.”
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit

Top 5 ergernissen Nederlandse vrachtwa...

Albert Heijn doet proeven met elektris...

Banden bestelauto's komen slecht uit test

Meer zware bedrijfswagens geregistreer...

Hyva innovaties op bauma

Oud techniek-journalist Hans Kuipers o...

Rotra compenseert CO2 uitstoot 6750 ze...

LNG-teruggaveregeling krijgt vervolg

Infra Relatiedagen 2019 valt in de sma...


Thermo King reikt 2018 Dealer Awards uit
Thermo King, een marktleider in temperatuurbeheerssystemen voor diverse mobiele toepassingen en een merk van Ingersoll Rand, heeft tijdens de jaarlijkse dealerconferentie in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, prijzen voor de beste dealers uitgereikt. De onderneming onderscheidde de beste dealers uit de regio's Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) vanwege hun aanzienlijke prestaties in 2018.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Hoornweg
HEBIC
Trucks.nl
Autoboek International
facebook
vdl
rdd
almic
Anema Trucks & Spare Parts
rino
Cuppers
terberg
advertise
snapon
baat
Trailned
Middelbos
scania
Capriƫl Nederland