home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 21 Augustus 2018, 14.26 uur


ZF maakt zich op voor een autonome, digitale en elektrische toekomst

Assen en versnellingsbakken, dat is waar de meeste chauffeurs ZF Friedrichshafen AG van zullen kennen. Niet zonder reden, de ZF AS-tronic mag toch wel een icoon genoemd worden. Op de ZF Technology Day liet men ook nog wel wat andere speeltjes zien, zoals een zelfsturende DAF XF die automatisch zijn afzetbak neerzet en ook een autonoom rijdende Terberg terminal trekker. Toevallig beide Nederlandse producten, dat dan weer wel. ZF bereid zich voor op een autonome, digitale en elektrische toekomst.

Bij ZF zegt men nog wel eens, in alle bescheidenheid, dat er geen auto in de wereld rond rijdt waar geen ZF-onderdeel in zit. Of het echt waar is... Het doet ook niet echt ter zake. Waar ZF de laatste jaren een innovatie-lijn voor de toekomst uitzette, krijgt deze steeds meer gestalte in de 'echte' wereld. Zagen we een paar jaar geleden trucks die via een afstandsbediening met een i-Pad naar het dock werden gestuurd, nu doet de truck het zelf. De vrachtauto komt aan bij het distributiecentrum, de automaat wordt ingeschakeld en hij wordt exact geleid naar het juiste dock waar hij zijn afzetbak neerzet waar dan eventueel weer een automatische vorkheftruck met ZF-techniek, die 360 graden om zich heen 'kijkt', wacht om hem te lossen. Intussen kan de trekker andere dingen doen. Hetzelfde kan met een trailer, die dan weer met een automatische Terberg kan worden opgehaald en gestald. En dat alles natuurlijk met een elektrische aandrijving, de e-module van de 12-versnellingen TraXon Hybrid.

Voor het volledige verhaal verwijzen wij u naar de gedrukte Auto- en Transportwereld van 17 augustus. Nog geen abonnee? Meer info onder het tabblad abonnementen of mail naar: post@atw.nl

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

KerstMAN on tour in Beieren

Nooteboom introduceert nieuwe programm...

Allison versnellingsbakken 'made in Hu...

Kerst- en Nieuwjaarseditie Auto - en T...

Schorsing voertuig voor meerdere jaren...

Steeds meer vrouwen achter stuur van truck

DAF vindt de oudste truck nog in gebruik

Binnen vijf jaar voldoende truckparkings

Productie Scania Zwolle werkt voluit

Eerste TIR transport vanaf China naar ...


KerstMAN on tour in Beieren
MAN Truck & Bus ondersteunt de Kerstman voor het veertiende jaar en stuurt een feestelijk versierde en verlichte MAN TGX XXL 18.500 op Kersttour door Beieren. De trekker-/opleggercombinatie van de Kerstman reist tot 21 december naar tal van (kleuter)scholen, instellingen en Kerstmarkten. De leerlingen van de MAN-trainingsworkshop hebben met oog voor detail een rode MAN TGX XXL 18.500 inclusief oplegger omgebouwd tot traditionele MAN Christmas truck.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Cuppers
DHS
Kohl
Capriƫl Nederland
terberg
HEBIC
rino
Trailned
Van Schaften Trucks
Middelbos
Anema Trucks & Spare Parts
Hoornweg
D-tec
Trucks.nl
advertise
vdl
snapon