home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 21 Augustus 2018, 14.26 uur


ZF maakt zich op voor een autonome, digitale en elektrische toekomst

Assen en versnellingsbakken, dat is waar de meeste chauffeurs ZF Friedrichshafen AG van zullen kennen. Niet zonder reden, de ZF AS-tronic mag toch wel een icoon genoemd worden. Op de ZF Technology Day liet men ook nog wel wat andere speeltjes zien, zoals een zelfsturende DAF XF die automatisch zijn afzetbak neerzet en ook een autonoom rijdende Terberg terminal trekker. Toevallig beide Nederlandse producten, dat dan weer wel. ZF bereid zich voor op een autonome, digitale en elektrische toekomst.

Bij ZF zegt men nog wel eens, in alle bescheidenheid, dat er geen auto in de wereld rond rijdt waar geen ZF-onderdeel in zit. Of het echt waar is... Het doet ook niet echt ter zake. Waar ZF de laatste jaren een innovatie-lijn voor de toekomst uitzette, krijgt deze steeds meer gestalte in de 'echte' wereld. Zagen we een paar jaar geleden trucks die via een afstandsbediening met een i-Pad naar het dock werden gestuurd, nu doet de truck het zelf. De vrachtauto komt aan bij het distributiecentrum, de automaat wordt ingeschakeld en hij wordt exact geleid naar het juiste dock waar hij zijn afzetbak neerzet waar dan eventueel weer een automatische vorkheftruck met ZF-techniek, die 360 graden om zich heen 'kijkt', wacht om hem te lossen. Intussen kan de trekker andere dingen doen. Hetzelfde kan met een trailer, die dan weer met een automatische Terberg kan worden opgehaald en gestald. En dat alles natuurlijk met een elektrische aandrijving, de e-module van de 12-versnellingen TraXon Hybrid.

Voor het volledige verhaal verwijzen wij u naar de gedrukte Auto- en Transportwereld van 17 augustus. Nog geen abonnee? Meer info onder het tabblad abonnementen of mail naar: post@atw.nl

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Ook elektrische DAF LF en hybride CF o...

MAN toont CitE op IAA

De winnaars van de internationale 'Tra...

D-TEC wint 'Trailer Innovation Award 2019'

LAG Trailers opent nieuwe productielijn

Elektrische Volkswagen e-Crafter getest

Hyundai brengt truck met brandstofcel ...

Volvo toont zelfrijdende elektrische t...

Transport Compleet Gorinchem 2018 geslaagd

Ford onthult nieuwe generatie Transit ...


Ook elektrische DAF LF en hybride CF op de IAA
De stand van DAF is te vinden in Hal 17 van het tentoonstellingscomplex. Op de stand, die een oppervlakte van 2.500 m2 heeft, toont DAF haar complete serie trucks, die voor elke vorm van transport de norm zijn op het gebied van kwaliteit, lage operationele kosten en prestaties. De trucks die DAF op de IAA laat zien, zijn onder meer de LF voor distributieverkeer, de veelzijdige CF en de XF, het vlaggenschip voor het zware transport over de lange afstand.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

rino
Hoornweg
Trailer innovation
Trucks.nl
snapon
Kohl
Van Schaften Trucks
terberg
advertise
D-tec
facebook
Capriƫl Nederland
Trailned
Cuppers
HEBIC
DHS
Middelbos
Anema Trucks & Spare Parts
vdl