home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 09 Augustus 2018, 22.56 uur


Mercedes-Benz werkt aan truck van de toekomst

Een honderdtal gespecialiseerde vakjournalisten woonde eerder dit jaar het "Futurelab" bij om na te gaan hoe Mercedes-Benz Trucks werkt aan de vrachtwagen van de toekomst. In de fabriek te Worth (Duitsland) kreeg de pers een exclusieve blik achter de schermen van het Application Information Centre van de vrachtwagenfabrikant. Ook werden de toekomstige uitdagingen van het vrachtvervoer besproken met de experts van Daimler. Auto- en Transportwereld deed verslag.

In zeven workshops werden de uitdagingen voor de toekomst aan de persvertegenwoordigers voorgesteld. De aangesneden onderwerpen betroffen onder meer veranderingen door digitalisering/automatisering, nieuwe aandrijfsystemen, de invloed van milieuwetgeving op de ontwikkeling van vrachtwagens en autonoom rijdende trucks. Ook design en het actief vermijden van ongevallen kwamen aan bod.

De deelnemers werden verwelkomd door Stefan Buchner, lid van de Raad van Bestuur van Daimler Trucks en hoofd van Mercedes-Benz Trucks. "De vrachtwagen van de toekomst zal tal van vragen beantwoorden. Hij wordt efficiënter, veiliger en effectiever dan ooit tevoren. Hij krijgt nieuwe technologieën en systemen die onze klanten en hun chauffeurs bijstaan in hun dagelijkse werk. En hij zal hoge ogen gooien met zijn intelligentie en inherente waarden. Als we vandaag de dag aan een nieuwe vrachtwagen denken, focussen we ons voornamelijk op de interne werking. Hoe kunnen we zijn synapsen netwerken? Hoe kunnen we zijn zintuigen aanscherpen? Maar we denken niet na over een nieuwe look, tenzij een ander design ons ook in staat stelt om de prestaties van de vrachtwagen te verbeteren."

Voor het volledige verhaal verwijzen wij u naar de gedrukte Auto- en Transportwereld van 17 augustus. Nog geen abonnee? Meer info onder het tabblad abonnementen of mail naar: post@atw.nl

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Met Verizon Connect Asset Tracking ver...

Toyota introduceert Proace City

Van Grunsven en Langenhuijzen viert ju...

Terberg yard trekker met waterstof-bra...

Vos Transport neemt activiteiten Claes...

Truckland voegt elektrische Maxus toe ...

Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Bauma trekt record aantal bezoekers

AB Texel Group neemt Transport Impens over

Thermo King gaat samenwerken om emissi...


Met Verizon Connect Asset Tracking verliezen transporteurs nooit de trailers uit het oog
De 139 trailers van B&F International en Euro Ferry Transport uit Barendrecht bewegen continu door heel Europa, met het Verenigd Koninkrijk als vertrekpunt of bestemming. Om de locaties van trailers te monitoren, communiceerden de planners van de logistiek dienstverlener voorheen veelvuldig met chauffeurs.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Middelbos
Cuppers
rino
baat
almic
Hoornweg
advertise
Capriël Nederland
Trucks.nl
vdl
rdd
facebook
terberg
Trailned
scania
Tibeg
Autoboek International
meiller
snapon
HEBIC