home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 09 Augustus 2018, 22.56 uur


Mercedes-Benz werkt aan truck van de toekomst

Een honderdtal gespecialiseerde vakjournalisten woonde eerder dit jaar het "Futurelab" bij om na te gaan hoe Mercedes-Benz Trucks werkt aan de vrachtwagen van de toekomst. In de fabriek te Worth (Duitsland) kreeg de pers een exclusieve blik achter de schermen van het Application Information Centre van de vrachtwagenfabrikant. Ook werden de toekomstige uitdagingen van het vrachtvervoer besproken met de experts van Daimler. Auto- en Transportwereld deed verslag.

In zeven workshops werden de uitdagingen voor de toekomst aan de persvertegenwoordigers voorgesteld. De aangesneden onderwerpen betroffen onder meer veranderingen door digitalisering/automatisering, nieuwe aandrijfsystemen, de invloed van milieuwetgeving op de ontwikkeling van vrachtwagens en autonoom rijdende trucks. Ook design en het actief vermijden van ongevallen kwamen aan bod.

De deelnemers werden verwelkomd door Stefan Buchner, lid van de Raad van Bestuur van Daimler Trucks en hoofd van Mercedes-Benz Trucks. "De vrachtwagen van de toekomst zal tal van vragen beantwoorden. Hij wordt efficiënter, veiliger en effectiever dan ooit tevoren. Hij krijgt nieuwe technologieën en systemen die onze klanten en hun chauffeurs bijstaan in hun dagelijkse werk. En hij zal hoge ogen gooien met zijn intelligentie en inherente waarden. Als we vandaag de dag aan een nieuwe vrachtwagen denken, focussen we ons voornamelijk op de interne werking. Hoe kunnen we zijn synapsen netwerken? Hoe kunnen we zijn zintuigen aanscherpen? Maar we denken niet na over een nieuwe look, tenzij een ander design ons ook in staat stelt om de prestaties van de vrachtwagen te verbeteren."

Voor het volledige verhaal verwijzen wij u naar de gedrukte Auto- en Transportwereld van 17 augustus. Nog geen abonnee? Meer info onder het tabblad abonnementen of mail naar: post@atw.nl

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

KerstMAN on tour in Beieren

Nooteboom introduceert nieuwe programm...

Allison versnellingsbakken 'made in Hu...

Kerst- en Nieuwjaarseditie Auto - en T...

Schorsing voertuig voor meerdere jaren...

Steeds meer vrouwen achter stuur van truck

DAF vindt de oudste truck nog in gebruik

Binnen vijf jaar voldoende truckparkings

Productie Scania Zwolle werkt voluit

Eerste TIR transport vanaf China naar ...


KerstMAN on tour in Beieren
MAN Truck & Bus ondersteunt de Kerstman voor het veertiende jaar en stuurt een feestelijk versierde en verlichte MAN TGX XXL 18.500 op Kersttour door Beieren. De trekker-/opleggercombinatie van de Kerstman reist tot 21 december naar tal van (kleuter)scholen, instellingen en Kerstmarkten. De leerlingen van de MAN-trainingsworkshop hebben met oog voor detail een rode MAN TGX XXL 18.500 inclusief oplegger omgebouwd tot traditionele MAN Christmas truck.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

terberg
Trailned
rino
Anema Trucks & Spare Parts
Van Schaften Trucks
vdl
Cuppers
Middelbos
D-tec
advertise
DHS
snapon
Hoornweg
HEBIC
Kohl
Trucks.nl
Capriël Nederland