home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 09 Augustus 2018, 22.56 uur


Mercedes-Benz werkt aan truck van de toekomst

Een honderdtal gespecialiseerde vakjournalisten woonde eerder dit jaar het "Futurelab" bij om na te gaan hoe Mercedes-Benz Trucks werkt aan de vrachtwagen van de toekomst. In de fabriek te Worth (Duitsland) kreeg de pers een exclusieve blik achter de schermen van het Application Information Centre van de vrachtwagenfabrikant. Ook werden de toekomstige uitdagingen van het vrachtvervoer besproken met de experts van Daimler. Auto- en Transportwereld deed verslag.

In zeven workshops werden de uitdagingen voor de toekomst aan de persvertegenwoordigers voorgesteld. De aangesneden onderwerpen betroffen onder meer veranderingen door digitalisering/automatisering, nieuwe aandrijfsystemen, de invloed van milieuwetgeving op de ontwikkeling van vrachtwagens en autonoom rijdende trucks. Ook design en het actief vermijden van ongevallen kwamen aan bod.

De deelnemers werden verwelkomd door Stefan Buchner, lid van de Raad van Bestuur van Daimler Trucks en hoofd van Mercedes-Benz Trucks. "De vrachtwagen van de toekomst zal tal van vragen beantwoorden. Hij wordt efficiënter, veiliger en effectiever dan ooit tevoren. Hij krijgt nieuwe technologieën en systemen die onze klanten en hun chauffeurs bijstaan in hun dagelijkse werk. En hij zal hoge ogen gooien met zijn intelligentie en inherente waarden. Als we vandaag de dag aan een nieuwe vrachtwagen denken, focussen we ons voornamelijk op de interne werking. Hoe kunnen we zijn synapsen netwerken? Hoe kunnen we zijn zintuigen aanscherpen? Maar we denken niet na over een nieuwe look, tenzij een ander design ons ook in staat stelt om de prestaties van de vrachtwagen te verbeteren."

Voor het volledige verhaal verwijzen wij u naar de gedrukte Auto- en Transportwereld van 17 augustus. Nog geen abonnee? Meer info onder het tabblad abonnementen of mail naar: post@atw.nl

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Ook elektrische DAF LF en hybride CF o...

MAN toont CitE op IAA

De winnaars van de internationale 'Tra...

D-TEC wint 'Trailer Innovation Award 2019'

LAG Trailers opent nieuwe productielijn

Elektrische Volkswagen e-Crafter getest

Hyundai brengt truck met brandstofcel ...

Volvo toont zelfrijdende elektrische t...

Transport Compleet Gorinchem 2018 geslaagd

Ford onthult nieuwe generatie Transit ...


Ook elektrische DAF LF en hybride CF op de IAA
De stand van DAF is te vinden in Hal 17 van het tentoonstellingscomplex. Op de stand, die een oppervlakte van 2.500 m2 heeft, toont DAF haar complete serie trucks, die voor elke vorm van transport de norm zijn op het gebied van kwaliteit, lage operationele kosten en prestaties. De trucks die DAF op de IAA laat zien, zijn onder meer de LF voor distributieverkeer, de veelzijdige CF en de XF, het vlaggenschip voor het zware transport over de lange afstand.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Trailer innovation
Trucks.nl
Kohl
advertise
Trailned
terberg
D-tec
Van Schaften Trucks
snapon
Hoornweg
Middelbos
Cuppers
vdl
HEBIC
DHS
Anema Trucks & Spare Parts
facebook
rino
Capriël Nederland