home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 09 Augustus 2018, 22.56 uur


Mercedes-Benz werkt aan truck van de toekomst

Een honderdtal gespecialiseerde vakjournalisten woonde eerder dit jaar het "Futurelab" bij om na te gaan hoe Mercedes-Benz Trucks werkt aan de vrachtwagen van de toekomst. In de fabriek te Worth (Duitsland) kreeg de pers een exclusieve blik achter de schermen van het Application Information Centre van de vrachtwagenfabrikant. Ook werden de toekomstige uitdagingen van het vrachtvervoer besproken met de experts van Daimler. Auto- en Transportwereld deed verslag.

In zeven workshops werden de uitdagingen voor de toekomst aan de persvertegenwoordigers voorgesteld. De aangesneden onderwerpen betroffen onder meer veranderingen door digitalisering/automatisering, nieuwe aandrijfsystemen, de invloed van milieuwetgeving op de ontwikkeling van vrachtwagens en autonoom rijdende trucks. Ook design en het actief vermijden van ongevallen kwamen aan bod.

De deelnemers werden verwelkomd door Stefan Buchner, lid van de Raad van Bestuur van Daimler Trucks en hoofd van Mercedes-Benz Trucks. "De vrachtwagen van de toekomst zal tal van vragen beantwoorden. Hij wordt efficiënter, veiliger en effectiever dan ooit tevoren. Hij krijgt nieuwe technologieën en systemen die onze klanten en hun chauffeurs bijstaan in hun dagelijkse werk. En hij zal hoge ogen gooien met zijn intelligentie en inherente waarden. Als we vandaag de dag aan een nieuwe vrachtwagen denken, focussen we ons voornamelijk op de interne werking. Hoe kunnen we zijn synapsen netwerken? Hoe kunnen we zijn zintuigen aanscherpen? Maar we denken niet na over een nieuwe look, tenzij een ander design ons ook in staat stelt om de prestaties van de vrachtwagen te verbeteren."

Voor het volledige verhaal verwijzen wij u naar de gedrukte versie van Auto- en Transportwereld die op 17 augustus verschijnt. Nog geen abonnee? Meer info onder het tabblad abonnementen of mail naar: post@atw.nl

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Elke dag 290 trucks minder in de spits...

ZF maakt zich op voor een autonome, di...

Wat is de oudste DAF truck nog in gebruik?

Mercedes-Benz werkt aan truck van de t...

Nieuw Skeletal chassis van Ford Transi...

Waberer’s mag vanaf nu Tesla e-...

Spuitcoating KCN automotive biedt ulti...

Mooiste Truck van Nederland gekozen

Managementwijzigingen bij DAF Trucks

Analyse verkeersdata helpt bij betere ...


Elke dag 290 trucks minder in de spits in Brabant
23 bedrijven in de regio hebben het voor elkaar gekregen hun logistiek nog beter in te richten, waardoor er dagelijks 290 vrachtwagens en bestelbussen minder in de spits op de weg rijden. Het programma Logistiek in Brabant heeft deze bedrijven daartoe uitgedaagd. 'Met 1 nachtrit op en neer met een LZV-combinatie plaatsen we vier volledige vrachtwagens buiten de spits,' vertelt Pim van Eijk van Gebroeders van Eijk uit Asten.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Capriël Nederland
Anema Trucks & Spare Parts
advertise
IAA
Trailer innovation
Cuppers
rino
vdl
D-tec
Van Schaften Trucks
snapon
facebook
Trucks.nl
Trailned
Kohl
Middelbos
Hoornweg
terberg
HEBIC
DHS