home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 09 Augustus 2018, 22.56 uur


Mercedes-Benz werkt aan truck van de toekomst

Een honderdtal gespecialiseerde vakjournalisten woonde eerder dit jaar het "Futurelab" bij om na te gaan hoe Mercedes-Benz Trucks werkt aan de vrachtwagen van de toekomst. In de fabriek te Worth (Duitsland) kreeg de pers een exclusieve blik achter de schermen van het Application Information Centre van de vrachtwagenfabrikant. Ook werden de toekomstige uitdagingen van het vrachtvervoer besproken met de experts van Daimler. Auto- en Transportwereld deed verslag.

In zeven workshops werden de uitdagingen voor de toekomst aan de persvertegenwoordigers voorgesteld. De aangesneden onderwerpen betroffen onder meer veranderingen door digitalisering/automatisering, nieuwe aandrijfsystemen, de invloed van milieuwetgeving op de ontwikkeling van vrachtwagens en autonoom rijdende trucks. Ook design en het actief vermijden van ongevallen kwamen aan bod.

De deelnemers werden verwelkomd door Stefan Buchner, lid van de Raad van Bestuur van Daimler Trucks en hoofd van Mercedes-Benz Trucks. "De vrachtwagen van de toekomst zal tal van vragen beantwoorden. Hij wordt efficiënter, veiliger en effectiever dan ooit tevoren. Hij krijgt nieuwe technologieën en systemen die onze klanten en hun chauffeurs bijstaan in hun dagelijkse werk. En hij zal hoge ogen gooien met zijn intelligentie en inherente waarden. Als we vandaag de dag aan een nieuwe vrachtwagen denken, focussen we ons voornamelijk op de interne werking. Hoe kunnen we zijn synapsen netwerken? Hoe kunnen we zijn zintuigen aanscherpen? Maar we denken niet na over een nieuwe look, tenzij een ander design ons ook in staat stelt om de prestaties van de vrachtwagen te verbeteren."

Voor het volledige verhaal verwijzen wij u naar de gedrukte Auto- en Transportwereld van 17 augustus. Nog geen abonnee? Meer info onder het tabblad abonnementen of mail naar: post@atw.nl

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Laagste winstniveau in jaren in transp...

Vervolg van het boek Dijkrijders versc...

Minister reikt awards uit op TLN-congres

ICT & Logistiek trekt een recordaantal...

De ZRD rijdt op 'eigen afval' met Blau...

Nieuw boek van Hans Stoovelaar: DAF F2800

Meer kilometers dan ooit door Nederlan...

Reactietijd chauffeur flink langzamer ...

Nikola toont waterstoftruck 'Tre' voor...

Meer veilige parkeerplaatsen voor truc...


Laagste winstniveau in jaren in transport en logistiek
De winsten in de transport en logistiek waren in het derde kwartaal van 2018 op het laagste niveau sinds begin 2014. Juist nu de economie goed draait, stijgen de prijzen nog steeds niet voldoende om de gestegen kosten te compenseren. De sector groeit minder hard dan in vorige kwartalen: 46% meldt een stijging van de bedrijvigheid, waar dat in het tweede kwartaal 56% was.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

HEBIC
Anema Trucks & Spare Parts
rino
DHS
facebook
snapon
vdl
Middelbos
Trailer innovation
Cuppers
Hoornweg
Kohl
terberg
Van Schaften Trucks
D-tec
Trailned
advertise
Trucks.nl
Capriël Nederland