home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 01 Augustus 2018, 08.57 uur


Waberer's mag vanaf nu Tesla e-trucks testen

Het leadership team van Waberer's keert terug van een werkbezoek in de Verenigde Staten. Stond op de agenda: het bespreken en verdiepen van strategische en innovatieve samenwerkingen met partners. Bij Tesla werd een bijzondere overeenkomst gesloten. Waberer's gaat de e-truck van Tesla testen. Die wordt binnenkort gelanceerd in Europa. Verder voerde Waberer’s constructieve partnergesprekken met Amazon en PACCAR’s – de groep waartoe dochterbedrijf DAF hoort.

Waberer is bereid om te testen en staat open voor deelname aan de introductie van Tesla’s e-trucks in Europa. De vergaderingen op het hoofdkantoor van Tesla’s in Fremont hebben vorige week ook de terreinen van verdere samenwerkingen afgetast. Als eersten in Europa, hebben de leiders van Waberer ook de Tesla Semi e-truck getest die ontworpen is voor langeafstand transport.

Bij Amazon ontmoetten de vertegenwoordigers van Waberer’s de vice presidenten van het bedrijf en zijn gesprekken voorbereid die in augustus zullen plaatsvinden in Europa. Tijdens de bijeenkomsten kwamen onderwerpen als Europese vrachtafhandeling en een efficiënter gebruik van innovatietrends aan bod. De agenda omvatte ook onderwerpen als slimme opslag, zelfrijdende voertuigen, alternatieve motoren, digitalisering en de voordelen van geautomatiseerde systemen.

Als onderdeel van de Amerikaanse serie van onderhandelingen bezochten de vertegenwoordigers van Waberer's ook de PACCAR-groep, waar ze het testen en introduceren van elektrische en onbemande voertuigen in ontwikkeling bespraken. Als leverancier van DAF-trucks is PACCAR een belangrijke partner van Waberer's.

"Wij bij Waberer streven naar continue innovatie en grijpen we elke mogelijkheid aan om deel te nemen aan de R & D- en innovatieprogramma's van onze partners. Elektrische en automatisch bestuurbare vrachtwagenontwikkelingen kunnen de milieu-impact van het wegvervoer aanzienlijk verminderen en tegelijkertijd een gunstig effect op de kostenzijde hebben. We zien een grote kans in ontwikkelingen met betrekking tot de logistieke infrastructuur. Sterker nog, we hebben verschillende digitale innovaties effectief geïmplementeerd in onze activiteiten", zei Ferenc Lajkó, CEO van Waberer's, verwijzend naar de Amerikaanse vergaderreeks.

De vertegenwoordigers van Waberer’s bezochten de drie topinnovatiebedrijven in het die deel uitmaken van een zakelijke delegatie onder leiding van de Hongaarse minister van Financiën Mihály Varga.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Met Verizon Connect Asset Tracking ver...

Toyota introduceert Proace City

Van Grunsven en Langenhuijzen viert ju...

Terberg yard trekker met waterstof-bra...

Vos Transport neemt activiteiten Claes...

Truckland voegt elektrische Maxus toe ...

Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Bauma trekt record aantal bezoekers

AB Texel Group neemt Transport Impens over

Thermo King gaat samenwerken om emissi...
alles weergeven


bijgesloten foto's bekijken
reactie op artikel geven
terug naar hoofdpagina

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Autoboek International
Trailned
Tibeg
meiller
scania
baat
Cuppers
almic
rino
Trucks.nl
HEBIC
snapon
advertise
rdd
Middelbos
Capriƫl Nederland
terberg
Hoornweg
vdl
facebook