home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 31 Juli 2018, 11.42 uur


Spuitcoating KCN automotive biedt ultieme laadruimtebescherming

Bedrijfswagenbezitters van de visboer en de bouwondernemer tot de bedrijfswagendealer komen naar KCN Automotive voor laadruimtebescherming. Vaak gaat het om één auto, maar regelmatig ook om series. Onlangs nog voorzag KCN Automotive twaalf Volkswagen Amarok pick-ups van Turbo Liner (gespoten kunststof coating) laadbakbescherming. Binnenkort wordt er gewerkt aan een tiental Mercedes-Benz Vito bestelwagens. "Ja, we bedienen wat je mag noemen een nichemarkt. Echter, de gespoten laadruimtecoating wordt steeds meer gemeengoed. Je beschermt toch je voertuig optimaal op deze wijze, ook bij intensievere inzet", beargumenteert sales supporter Bram Roza van KCN Automotive.

Turbo Liner, een gespoten kunststof coating, wordt al meer dan 15 jaar toegepast voor het beschermen van de laadruimte van pick-ups, bestelwagens en zwaardere bedrijfsauto´s. Daarbij gaat het om een coating van alleen de vloer (met een smalle rand) met wielkasten tot aan de complete laadruimte. In combinatie met Hebic betimmering zijn er verschillende uitvoeringen mogelijk. Door de permanente hechting aan de ondergrond en de naadloos gespoten afwerking biedt Turbo Liner optimale bescherming tegen vocht, vuil en slijtage.

Schade voorkomen

Het optimale alternatief voor een uitgerold kleedje, traan-plaat of een plastic inzetbak in de laadruimte. KCN Automotive, actief met vijftien medewerkers, geeft standaard een autoleven lang garantie. Bram Roza vertelt in de werkplaats te Zevenhuizen: "Het is een bewezen concept dat al tientallen jaren wordt gebruikt. Turbo Liner is bijvoorbeeld in Amerika in elke pick-up laadbak aangebracht. Als je schade, krassen, deuken en roest wilt voorkomen, is Turbo Liner de ideale oplossing. Ook in Nederland gaat men langzaam - maar zeker - overstag. Jaarlijks beschermen we enige honderden pick-ups/bestelwagens met Turbo Liner. Natuurlijk gaat het dan voornamelijk om ondernemers." Turbo Liner wordt veelvuldig toegepast in bedrijfsauto's met open laadbak. Maar ook bestelwagens, bakwagens, vrachtwagens, containers en kippers worden beschermd met de spuitcoating. Voor zwaarder gebruik - bijvoorbeeld kippers kan een nog slijtvastere en dikkere coating gekozen worden. "Turbo Liner is óók makkelijk te repareren en het absorbeert impact en geluid. Met Turbo Liner is het gemakkelijk om te voldoen aan het Piek-keur of aan de HACCP-eisen voor een vloeistofdichte vloer.

Geluiddempend

De gespoten laadruimtecoating van Turbo Liner bestaat uit be-timmering en een (dikke) laag gespoten kunststof van 2 tot 3 mm, met een naadloze afwerking. Het resultaat is zeer kras-, slag- en slijtvast, alsook geluiddempend en anti-slip werkend. De coating is tevens gemakkelijk schoon te houden. De service van KCN Automotive is inclusief haal- en brengservice door heel Nederland. "Ondernemers die hun wagen laten behandelen met Turbo Liner zitten vaak in een branche waarbij er óf vloeistoffen in de laadruimte kun-nen komen, óf waarbij de laadruimte vies kan worden", aldus Roza. "De spuitcoating wordt bijvoorbeeld veelvuldig toegepast door vers-, schoonmaak-, bouw-, transport- en groenbedrijven. En dan niet alleen in bestelauto´s, maar ook in bakwagens, vrachtwagens, kippers en ander zwaar materieel. De Turbo Liner laadruimtebehandelingen zijn naadloos. Opties zijn onder meer een waterafvoer en een waterkering. De waterkering is een opstaande rand bij de instap."

Polyurea

KCN Automotive is een dochterbedrijf van Kunststof Coatings Nederland. Kunststof Coatings Nederland is gespecialiseerd in het aanbrengen, toepassen en leveren van verspuitbare Polyurea kunststof coatingsystemen ter bescherming van objecten tegen, vocht, zand en vuil. Verwering en roest krijgen met een kunststof coating geen kans, waardoor de duurzaamheid van een object wordt verlengd. Ideaal dus ook voor laadruimtes van bedrijfswagens. Dat realiseerde Kunststof Coa-tings Nederland zich ook en daarom is er voor de automotive sector een eigen bedrijfspoot gerealiseerd, KCN Automotive. KCN Automotive biedt laadruimtebescherming en meer. De twee hoofdactiviteiten bestaan uit de levering en montage van Hebic vloerplaten/wandbekleding en Turbo Liner gespoten laadruimtecoating. Voor een optimaal resultaat worden beide systemen bijeengebracht. Door de Hebic vloer- en wandplaten ontstaat een perfecte ondergrond voor de spuitcoating van Turbo Liner.

Hebic-systeem

De Hebic wand- en vloerplaten zijn simpelweg online te be-stellen. De klant monteert de platen zelf. Dat is relatief eenvoudig, want de kits zijn compleet op maat gemaakt voor elk model/uitvoering bestelbus. Dankzij de voorgeboorde platen zijn de bevestigingspunten eenvoudig te bepalen. De Hebic vloerplaten en wandbekleding worden computergestuurd op maat gemaakt en zijn zo veel mogelijk uit één stuk. Onlangs nog kwamen de nieuwe Hebic-kits voor de Mercedes-Benz Sprinter beschikbaar. De levertijd binnen Nederland is drie tot vijf werkdagen. Roza besluit: "Turbo Liner is de meest optimale oplossing, maar ook voor minder zware toepassing bieden we met Hebic-kits dus een goede keuze. Ook andere automotive beschermende middelen en accessoires worden geleverd, zoals de lakbeschermende folie van Car-Shield, roll/covers voor het afsluiten van de laadbak van een pick-up (Pace Edwards), en de bull bars, side bars en roll bars van Mi-sutonida."
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Laagste winstniveau in jaren in transp...

Vervolg van het boek Dijkrijders versc...

Minister reikt awards uit op TLN-congres

ICT & Logistiek trekt een recordaantal...

De ZRD rijdt op 'eigen afval' met Blau...

Nieuw boek van Hans Stoovelaar: DAF F2800

Meer kilometers dan ooit door Nederlan...

Reactietijd chauffeur flink langzamer ...

Nikola toont waterstoftruck 'Tre' voor...

Meer veilige parkeerplaatsen voor truc...
alles weergeven


bijgesloten foto's bekijken
reactie op artikel geven
terug naar hoofdpagina

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Kohl
DHS
snapon
advertise
Trailned
HEBIC
rino
Middelbos
Trucks.nl
Trailer innovation
D-tec
Anema Trucks & Spare Parts
Capriƫl Nederland
vdl
terberg
Hoornweg
Cuppers
Van Schaften Trucks
facebook