home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 19 Juli 2018, 14.04 uur


Traffic Service Nederland ontwikkelt mobiel hoogedetectiesysteem

Vrachtwagens en werkverkeer mogen volgens Europese regelgeving niet hoger zijn dan 4 meter. Het gebeurt helaas regelmatig dat te hoge vrachtwagens en te hoog werkverkeer schade veroorzaken aan viaducten, portalen, signaalgevers of bebording. Ook kan de schade leiden tot tunnelafsluitingen. Traffic Service Nederland heeft daartoe een Hoogtedetectiesysteem ontwikkeld dat in zeer korte tijd te plaatsen is en automatisch vroegtijdig een melding geeft op een tekstwagen als een voertuig te hoog is. Het snel plaatsen en de flexibele opstelling maakt het systeem uitermate geschikt als tijdelijke maatregel bij bijvoorbeeld werkzaamheden met bouwverkeer.

Het systeem is ontwikkeld om, met behulp van lasertechnologie, op hoogte een virtuele oppervlakte af te bakenen. Alleen objecten die boven dit oppervlak uitsteken worden gedetecteerd. Voordat het systeem in gebruik kon worden genomen is het uitvoerig getest. Dit is gedaan in samenwerking met aannemerscombinatie IXAS bij het bouwproject A9 Gaasperdammerweg Amsterdam. Het systeem is goedgekeurd door Rijkswaterstaat. Het project A9 Gaasperdammerweg is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Elke dag 290 trucks minder in de spits...

ZF maakt zich op voor een autonome, di...

Wat is de oudste DAF truck nog in gebruik?

Mercedes-Benz werkt aan truck van de t...

Nieuw Skeletal chassis van Ford Transi...

Waberer’s mag vanaf nu Tesla e-...

Spuitcoating KCN automotive biedt ulti...

Mooiste Truck van Nederland gekozen

Managementwijzigingen bij DAF Trucks

Analyse verkeersdata helpt bij betere ...


Elke dag 290 trucks minder in de spits in Brabant
23 bedrijven in de regio hebben het voor elkaar gekregen hun logistiek nog beter in te richten, waardoor er dagelijks 290 vrachtwagens en bestelbussen minder in de spits op de weg rijden. Het programma Logistiek in Brabant heeft deze bedrijven daartoe uitgedaagd. 'Met 1 nachtrit op en neer met een LZV-combinatie plaatsen we vier volledige vrachtwagens buiten de spits,' vertelt Pim van Eijk van Gebroeders van Eijk uit Asten.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
DHS
rino
Anema Trucks & Spare Parts
facebook
Kohl
terberg
Trailned
Trailer innovation
Capriël Nederland
IAA
snapon
Van Schaften Trucks
HEBIC
Cuppers
advertise
Hoornweg
D-tec
Trucks.nl
vdl
Middelbos