home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 19 Juli 2018, 14.04 uur


Traffic Service Nederland ontwikkelt mobiel hoogedetectiesysteem

Vrachtwagens en werkverkeer mogen volgens Europese regelgeving niet hoger zijn dan 4 meter. Het gebeurt helaas regelmatig dat te hoge vrachtwagens en te hoog werkverkeer schade veroorzaken aan viaducten, portalen, signaalgevers of bebording. Ook kan de schade leiden tot tunnelafsluitingen. Traffic Service Nederland heeft daartoe een Hoogtedetectiesysteem ontwikkeld dat in zeer korte tijd te plaatsen is en automatisch vroegtijdig een melding geeft op een tekstwagen als een voertuig te hoog is. Het snel plaatsen en de flexibele opstelling maakt het systeem uitermate geschikt als tijdelijke maatregel bij bijvoorbeeld werkzaamheden met bouwverkeer.

Het systeem is ontwikkeld om, met behulp van lasertechnologie, op hoogte een virtuele oppervlakte af te bakenen. Alleen objecten die boven dit oppervlak uitsteken worden gedetecteerd. Voordat het systeem in gebruik kon worden genomen is het uitvoerig getest. Dit is gedaan in samenwerking met aannemerscombinatie IXAS bij het bouwproject A9 Gaasperdammerweg Amsterdam. Het systeem is goedgekeurd door Rijkswaterstaat. Het project A9 Gaasperdammerweg is onderdeel van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Laagste winstniveau in jaren in transp...

Vervolg van het boek Dijkrijders versc...

Minister reikt awards uit op TLN-congres

ICT & Logistiek trekt een recordaantal...

De ZRD rijdt op 'eigen afval' met Blau...

Nieuw boek van Hans Stoovelaar: DAF F2800

Meer kilometers dan ooit door Nederlan...

Reactietijd chauffeur flink langzamer ...

Nikola toont waterstoftruck 'Tre' voor...

Meer veilige parkeerplaatsen voor truc...


Laagste winstniveau in jaren in transport en logistiek
De winsten in de transport en logistiek waren in het derde kwartaal van 2018 op het laagste niveau sinds begin 2014. Juist nu de economie goed draait, stijgen de prijzen nog steeds niet voldoende om de gestegen kosten te compenseren. De sector groeit minder hard dan in vorige kwartalen: 46% meldt een stijging van de bedrijvigheid, waar dat in het tweede kwartaal 56% was.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

D-tec
advertise
Anema Trucks & Spare Parts
Trucks.nl
Trailer innovation
terberg
Capriƫl Nederland
snapon
vdl
DHS
Hoornweg
rino
HEBIC
Kohl
Van Schaften Trucks
Cuppers
Trailned
Middelbos
facebook