home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 10 Juli 2018, 16.43 uur


RAI Vereniging en AutomotiveNL bundelen krachten

Belangenorganisaties RAI Vereniging en AutomotiveNL bundelen de krachten. Met de fusie ontstaat een krachtiger platform voor bedrijven die actief zijn in de auto- en truckindustrie. RAI AutomotiveNL wordt de tiende sectie binnen RAI Vereniging. “Nederland heeft een vitale automotive sector met een grote groeipotentie in de internationale automotive industrie. Bovendien levert deze sector een belangrijke bijdrage aan maatschappelijke problemen op het gebied van klimaat- en luchtproblematiek, filedruk en verkeersveiligheid”, stelt RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck.

De bedrijven verenigd binnen RAI Vereniging en AutomotiveNL zijn samen goed voor een productiewaarde van 80 miljard euro, waarvan circa 20 miljard in Nederland wordt geproduceerd en geëxporteerd. Volgens Van Eijck heeft Nederland daarmee een sterke internationale economische troef in handen. "Bovendien loopt Nederland wereldwijd voorop bij het stimuleren van zelfrijdende auto’s en is ons land een testland bij uitstek." AutomotiveNL directeur Leo Kusters reageert: “Om de spelers binnen deze sector nu en in de toekomst beter te bedienen, fuseren AutomotiveNL en RAI Vereniging. Met deze samenvoeging ontstaat één krachtig professioneel platform voor de automotive sector in Nederland, met een brede vertegenwoordiging van het Nederlandse bedrijfsleven en kennis-, onderwijs- en publieke instellingen.” Van Eijck: “RAI Vereniging is van oudsher sterk op het gebied van handelsbevordering, wet- en regelgeving en de lobby in Den Haag en Brussel.” Volgens Kusters zit de kracht van AutomotiveNL juist in het stimuleren van innovaties, ontwikkeling van start-ups en arbeidsmarkt en het nationaal en internationaal verbinden van partijen. "Bovendien is AutomotiveNL gevestigd op de Automotive Campus in Helmond, het hart van de Nederlandse automotive sector. AutomotiveNL heeft een ledenbestand waarbinnen kennisinstellingen, bedrijven en partners in de publieke sector zij aan zij werken in publiek-private samenwerkings-verbanden. Gezien de grote dynamiek in de automotive sector en daarbuiten wordt deze integrale aanpak steeds belangrijker."

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Buitenlandse chauffeurs betrokken bij ...

Rijbewijsregels versoepeld voor mensen...

Maak appen achter het stuur onmogelijk

RAI Vereniging en AutomotiveNL bundele...

Transport Compleet Gorinchem met beken...

Socrates 2.0 lanceert raamwerk voor in...

Online truck samenstellen met DAF Conf...

Nog zuinigere diesels voor Toyota Proace

Pilot LZV Vlaanderen inmiddels van start

EP-leden verwerpen Mobiliteitspakket


Buitenlandse chauffeurs betrokken bij 40% truck-incidenten
Bij circa 40% van de vrachtwagen-incidenten is sprake van buitenlandse chauffeurs. Tevens blijkt dat trucks slechts 0,4% van de opstoppingen in Nederland veroorzaken. Dat meldt Stichting Incident Meldingen Vrachtauto’s (Stimva), die vorig jaar een toename zag in het aantal incidenten met vrachtwagens.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
HEBIC
Van Schaften Trucks
advertise
Cuppers
Trailer innovation
Kohl
D-tec
facebook
snapon
IAA
rino
Trailned
Middelbos
vdl
Trucks.nl
Capriƫl Nederland
terberg
DHS
Hoornweg
Anema Trucks & Spare Parts