home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 10 Juli 2018, 16.43 uur


RAI Vereniging en AutomotiveNL bundelen krachten

Belangenorganisaties RAI Vereniging en AutomotiveNL bundelen de krachten. Met de fusie ontstaat een krachtiger platform voor bedrijven die actief zijn in de auto- en truckindustrie. RAI AutomotiveNL wordt de tiende sectie binnen RAI Vereniging. “Nederland heeft een vitale automotive sector met een grote groeipotentie in de internationale automotive industrie. Bovendien levert deze sector een belangrijke bijdrage aan maatschappelijke problemen op het gebied van klimaat- en luchtproblematiek, filedruk en verkeersveiligheid”, stelt RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck.

De bedrijven verenigd binnen RAI Vereniging en AutomotiveNL zijn samen goed voor een productiewaarde van 80 miljard euro, waarvan circa 20 miljard in Nederland wordt geproduceerd en geëxporteerd. Volgens Van Eijck heeft Nederland daarmee een sterke internationale economische troef in handen. "Bovendien loopt Nederland wereldwijd voorop bij het stimuleren van zelfrijdende auto’s en is ons land een testland bij uitstek." AutomotiveNL directeur Leo Kusters reageert: “Om de spelers binnen deze sector nu en in de toekomst beter te bedienen, fuseren AutomotiveNL en RAI Vereniging. Met deze samenvoeging ontstaat één krachtig professioneel platform voor de automotive sector in Nederland, met een brede vertegenwoordiging van het Nederlandse bedrijfsleven en kennis-, onderwijs- en publieke instellingen.” Van Eijck: “RAI Vereniging is van oudsher sterk op het gebied van handelsbevordering, wet- en regelgeving en de lobby in Den Haag en Brussel.” Volgens Kusters zit de kracht van AutomotiveNL juist in het stimuleren van innovaties, ontwikkeling van start-ups en arbeidsmarkt en het nationaal en internationaal verbinden van partijen. "Bovendien is AutomotiveNL gevestigd op de Automotive Campus in Helmond, het hart van de Nederlandse automotive sector. AutomotiveNL heeft een ledenbestand waarbinnen kennisinstellingen, bedrijven en partners in de publieke sector zij aan zij werken in publiek-private samenwerkings-verbanden. Gezien de grote dynamiek in de automotive sector en daarbuiten wordt deze integrale aanpak steeds belangrijker."

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Frankrijk gaat naar veertig ton totaal...

PNO Nederland mikt op groei

CornerEye voor MAN TGS en TGX goedgekeurd

Slimme logistiek kan al 50 procent emi...

NIWO komt graag in contact met Engelan...

Actros SilverStar Edition steelt de sh...

DR!VE bereidt sector Transport en Logi...

IAA 2018, groot, groter grootst !

Uitstel vrijstellingsregeling C-rijbewijs

Ford start productie van elektrische S...


Frankrijk gaat naar veertig ton totaalgewicht
Frankrijk gaat grenzen stellen aan het totaalgewicht van vrachtauto’s. Het land komt met een wetswijziging waardoor het verboden wordt om met 44 ton totaalgewicht vanuit omliggende landen Frankrijk binnen te rijden. Veertig ton wordt het maximum. Binnen Frankrijk geldt 44 ton als maximaal toegestane massa. Op dit moment wordt het ook toegestaan om bijvoorbeeld vanuit België met een dergelijke massa naar Frankrijk te rijden,

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

rino
DHS
Anema Trucks & Spare Parts
Capriƫl Nederland
Van Schaften Trucks
snapon
Trailer innovation
Middelbos
HEBIC
Trailned
Kohl
Trucks.nl
vdl
Hoornweg
facebook
Cuppers
D-tec
advertise
terberg