home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 10 Juli 2018, 16.43 uur


RAI Vereniging en AutomotiveNL bundelen krachten

Belangenorganisaties RAI Vereniging en AutomotiveNL bundelen de krachten. Met de fusie ontstaat een krachtiger platform voor bedrijven die actief zijn in de auto- en truckindustrie. RAI AutomotiveNL wordt de tiende sectie binnen RAI Vereniging. “Nederland heeft een vitale automotive sector met een grote groeipotentie in de internationale automotive industrie. Bovendien levert deze sector een belangrijke bijdrage aan maatschappelijke problemen op het gebied van klimaat- en luchtproblematiek, filedruk en verkeersveiligheid”, stelt RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck.

De bedrijven verenigd binnen RAI Vereniging en AutomotiveNL zijn samen goed voor een productiewaarde van 80 miljard euro, waarvan circa 20 miljard in Nederland wordt geproduceerd en geëxporteerd. Volgens Van Eijck heeft Nederland daarmee een sterke internationale economische troef in handen. "Bovendien loopt Nederland wereldwijd voorop bij het stimuleren van zelfrijdende auto’s en is ons land een testland bij uitstek." AutomotiveNL directeur Leo Kusters reageert: “Om de spelers binnen deze sector nu en in de toekomst beter te bedienen, fuseren AutomotiveNL en RAI Vereniging. Met deze samenvoeging ontstaat één krachtig professioneel platform voor de automotive sector in Nederland, met een brede vertegenwoordiging van het Nederlandse bedrijfsleven en kennis-, onderwijs- en publieke instellingen.” Van Eijck: “RAI Vereniging is van oudsher sterk op het gebied van handelsbevordering, wet- en regelgeving en de lobby in Den Haag en Brussel.” Volgens Kusters zit de kracht van AutomotiveNL juist in het stimuleren van innovaties, ontwikkeling van start-ups en arbeidsmarkt en het nationaal en internationaal verbinden van partijen. "Bovendien is AutomotiveNL gevestigd op de Automotive Campus in Helmond, het hart van de Nederlandse automotive sector. AutomotiveNL heeft een ledenbestand waarbinnen kennisinstellingen, bedrijven en partners in de publieke sector zij aan zij werken in publiek-private samenwerkings-verbanden. Gezien de grote dynamiek in de automotive sector en daarbuiten wordt deze integrale aanpak steeds belangrijker."

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Laagste winstniveau in jaren in transp...

Vervolg van het boek Dijkrijders versc...

Minister reikt awards uit op TLN-congres

ICT & Logistiek trekt een recordaantal...

De ZRD rijdt op 'eigen afval' met Blau...

Nieuw boek van Hans Stoovelaar: DAF F2800

Meer kilometers dan ooit door Nederlan...

Reactietijd chauffeur flink langzamer ...

Nikola toont waterstoftruck 'Tre' voor...

Meer veilige parkeerplaatsen voor truc...


Laagste winstniveau in jaren in transport en logistiek
De winsten in de transport en logistiek waren in het derde kwartaal van 2018 op het laagste niveau sinds begin 2014. Juist nu de economie goed draait, stijgen de prijzen nog steeds niet voldoende om de gestegen kosten te compenseren. De sector groeit minder hard dan in vorige kwartalen: 46% meldt een stijging van de bedrijvigheid, waar dat in het tweede kwartaal 56% was.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Kohl
D-tec
terberg
Anema Trucks & Spare Parts
Middelbos
Trailer innovation
rino
Capriƫl Nederland
facebook
snapon
Cuppers
Van Schaften Trucks
Trailned
DHS
vdl
HEBIC
Trucks.nl
advertise
Hoornweg