home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 09 Juli 2018, 11.54 uur


Online truck samenstellen met DAF Configurator

DAF Trucks zet de nieuwe maatstaf op het gebied van het online samenstellen van de ideale truck. Niet alleen toont de 3D DAF Truck Configurator alle beschikbare asconfiguraties en cabinevarianten, de applicatie laat óók alle mogelijke fabrieksopties in 3D zien. Omdat de geconfigureerde truck direct kan worden gedeeld met de dealer én de opbouwer, kan de doorlooptijd worden geminimaliseerd voor maximale efficiency. De gegevens die de 3D DAF Truck Configurator gebruikt, worden rechtstreeks en online opgehaald uit de originele bronbestanden van DAF. Dit betekent dat ze 100% nauwkeurig zijn. Een unicum in de automotive industrie.

Alle varianten en opties beschikbaar

De 3D DAF Truck Configurator maakt het mogelijk om online de meest optimale truck voor elke specifieke toepassing samen te stellen. Twee-, drie- of vierassers, enkele of dubbele aandrijving, met een gestuurde voorloop- of naloopas, dag-, slaapcabine of extra ruime Space of Super Space Cab – elke denkbare truck- en chassisvariant kan online worden samengesteld. Inclusief álle denkbare fabrieksopties. Daarnaast kan met de 3D DAF Truck Configurator de exacte opstelling worden bekeken van componenten als brandstoftanks, de EAS en accubakken.

Directe controle

Omdat de virtuele truck tijdens het samenstellen 360 graden kan worden gedraaid, is het mogelijk om direct te controleren of de gekozen chassis- en cabinevariant met de gewenste opties de beste keuze is voor de toekomstige toepassing en eventuele opbouw. Dat is met name van grote waarde voor de opbouwer, die meteen kan zien of de juiste componenten op de meest optimale plaats gemonteerd worden. Daarom ook kan vanuit de 3D DAF Truck Configurator de complete voertuigspecificatie rechtstreeks naar de opbouwer worden gestuurd.

Dealer kan ondersteunen

Is ondersteuning nodig, dan helpt de DAF dealer natuurlijk graag bij het samenstellen van de truck. Bovendien kan de vervoerder de gekozen configuratie rechtstreeks met de DAF dealer delen voor een scherpe offerte. DAF’s nieuwe 3D DAF Truck Configurator is te vinden via de Europese DAF websites.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Buitenlandse chauffeurs betrokken bij ...

Rijbewijsregels versoepeld voor mensen...

Maak appen achter het stuur onmogelijk

RAI Vereniging en AutomotiveNL bundele...

Transport Compleet Gorinchem met beken...

Socrates 2.0 lanceert raamwerk voor in...

Online truck samenstellen met DAF Conf...

Nog zuinigere diesels voor Toyota Proace

Pilot LZV Vlaanderen inmiddels van start

EP-leden verwerpen Mobiliteitspakket


Buitenlandse chauffeurs betrokken bij 40% truck-incidenten
Bij circa 40% van de vrachtwagen-incidenten is sprake van buitenlandse chauffeurs. Tevens blijkt dat trucks slechts 0,4% van de opstoppingen in Nederland veroorzaken. Dat meldt Stichting Incident Meldingen Vrachtauto’s (Stimva), die vorig jaar een toename zag in het aantal incidenten met vrachtwagens.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Cuppers
D-tec
snapon
IAA
rino
Capriƫl Nederland
Kohl
terberg
HEBIC
Trucks.nl
Van Schaften Trucks
facebook
Anema Trucks & Spare Parts
vdl
Trailned
Middelbos
Trailer innovation
DHS
advertise
Hoornweg