home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 05 Juli 2018, 15.41 uur


Pilot LZV Vlaanderen inmiddels van start

Op 1 juli is de LZV-pilot in Vlaanderen gestart. In het vorige proefproject (opgestart in 2014), was er een vergunning die zowel de reisweg (van punt A naar punt B en terug), voertuigen en chauffeurs vermeldde. Deze drie waren aan elkaar gekoppeld, waardoor er beperkte flexibiliteit was. Om hieraan tegemoet te komen, zullen in de nieuwe proef de wegen, voertuigen en chauffeurs van elkaar losgekoppeld worden.

Het netwerk

Het netwerk bestaat uit de autosnelwegen en aantakkingstrajecten. De aantakkingstrajecten verbinden een oorsprong of een bestemming met een autosnelweg. Een aantakkingstraject moet aangevraagd worden en wordt goed- of afgekeurd op basis van een puntensysteem. Aantakkingstrajecten kunnen elke zes maanden ingediend worden. Er kunnen telkens maximaal 30 trajecten goedgekeurd worden. Het netwerk reikt tot aan de grenzen van Vlaanderen. Transporten naar Wallonie en Nederland worden daardoor mogelijk.

De voertuigen

Het is essentieel dat de voertuigen geschikt zijn om in een LZV-combinatie te kunnen rijden. De vergunning zal afgeleverd worden op het tussenvoertuig. Dat is het voertuig dat zowel getrokken wordt als een ander voertuig trekt. De vervoerder kan zelf combinaties maken, op voorwaarde dat de voertuigen individueel en het geheel voldoen aan de technische vereisten. Hiervoor is de goedkeuring van een erkende technische dienst noodzakelijk. Zo zullen naast een voldoende hoge EURO-norm ook de remmen en koppelinrichtingen performant moeten zijn.

De chauffeur

De extra lengte en massa vereisen extra vaardigheden voor het besturen van een LZV. Hiervoor zal de mogelijkheid bestaan een opleiding te volgen. De huidige Nederlandse opleiding komt hieraan tegemoet. Op termijn wordt ook een Belgische opleiding voorzien.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Buitenlandse chauffeurs betrokken bij ...

Rijbewijsregels versoepeld voor mensen...

Maak appen achter het stuur onmogelijk

RAI Vereniging en AutomotiveNL bundele...

Transport Compleet Gorinchem met beken...

Socrates 2.0 lanceert raamwerk voor in...

Online truck samenstellen met DAF Conf...

Nog zuinigere diesels voor Toyota Proace

Pilot LZV Vlaanderen inmiddels van start

EP-leden verwerpen Mobiliteitspakket




alles weergeven


bijgesloten foto's bekijken
reactie op artikel geven
terug naar hoofdpagina

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Middelbos
Trailer innovation
Anema Trucks & Spare Parts
D-tec
HEBIC
Trailned
Capriƫl Nederland
IAA
Van Schaften Trucks
advertise
terberg
Cuppers
rino
Trucks.nl
Hoornweg
DHS
Kohl
facebook
vdl
snapon