home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 28 Juni 2018, 11.25 uur


Medibus voor Deutsche Bahn AG in operatie

VDL Bus & Coach heeft een VDL Citea LLE-127 als medibus geleverd aan DB Regio Bus. De bus wordt sinds 1 juli ingezet als mobiele huisartsenpraktijk in Duitsland. Het voertuig is voorzien van een behandelkamer met alle gebruikelijke apparatuur die een arts nodig heeft, een spreekkamer, klein laboratorium en een wachtruimte. De bus is gemaakt door VDL Bus Venlo in samenwerking met VDL Bus Heerenveen en VDL Bus Chassis.

"VDL Bus Venlo is specialist in specials. De productie van deze bus was een bijzonder project. Het maakt ons trots dat we mede door de goede samenwerking met VDL Bus Chassis en VDL Bus Heerenveen de medibus voor DB Regio Bus hebben kunnen realiseren, en zo onze bijdrage kunnen leveren aan dit mooie maatschappelijke doel." Aldus Mark Francot, Managing Director VDL Bus Venlo. Inzet van de medibussen De Citea LLE wordt door Bayern Express & P. Kühn, dochteronderneming van DB Regio Bus, verhuurd aan KVH (Kassenärztliche Vereinigung Hessen, Vereniging van Wettelijke Zorgverzekeraars). KVH gaat de medibussen 4 dagen per week inzetten als mobiele huisartsenpraktijk in 6 dorpen in de districten Hersfeld – Rotenburg en Werra – Meißner in Noord en Oost Hessen, Duitsland. Wegens het tekort aan artsen op het platteland test de KVH gedurende 2 jaar de mobiele praktijk om ook de bewoners op het platteland te kunnen voorzien van de nodige medische zorg.

VDL Citea LLE

De Citea LLE is een innovatief lichtgewicht concept van een lage instapbus. Deze 12,7 meter variant is de langste variant van het type VDL Citea LLE. De VDL Citea LLE voor DB Regio Bus is een klantspecifiek voertuig. Door aanpassingen in de basis van het voertuig, is de bus geheel naar wens van de klant gerealiseerd. De bus is volledig ingericht als huisartspraktijk waarin de 4 ruimtes zijn voorzien van kasten en meubels. Tevens heeft iedere ruimte een eigen airconditioning. Aan de zijkant van de bus is een grote luifel aangebracht om op locatie eventueel extra wachtruimte aan te kunnen bieden. De daken van de bussen zijn voorzien van zonnepanelen. Deze zorgen voor schone energie zodat de bus op locatie minder afhankelijk is van externe stroom.

VDL Bus & Coach

De kernactiviteiten van VDL Bus & Coach bestaan uit de ontwikkeling, productie, verkoop en after sales service van een breed pakket bussen, touringcars en chassismodules, de om- of uitbouw van mini- en midibussen en de in- en verkoop van gebruikte bussen. VDL Bus & Coach bestaat uit meerdere werkmaatschappijen die gezamenlijk actief zijn op de wereldmarkt. De productie vindt plaats in Nederland en België. Hoog in het vaandel van VDL Bus & Coach staan kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid, het milieu, een laag brandstofverbruik, comfort en lage onderhoudskosten. De verkoop van de VDL Bus & Coach producten vindt plaats door middel van een wereldwijd netwerk van eigen vestigingen, importeurs en agenten in meer dan 30 landen. Daardoor kunnen vervoersoplossingen op maat worden aangeboden. Voor after sales service en onderhoud kan de klant rekenen op een vlekkeloos en snel ingrijpen door medewerkers van één van de vele servicepunten. Een zeer omvangrijk distributienetwerk zorgt ervoor dat reserveonderdelen en busgerelateerde artikelen zo snel mogelijk op de plaats van bestemming geleverd worden. VDL Bus & Coach is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste busproducenten in Europa.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Frankrijk gaat naar veertig ton totaal...

PNO Nederland mikt op groei

CornerEye voor MAN TGS en TGX goedgekeurd

Slimme logistiek kan al 50 procent emi...

NIWO komt graag in contact met Engelan...

Actros SilverStar Edition steelt de sh...

DR!VE bereidt sector Transport en Logi...

IAA 2018, groot, groter grootst !

Uitstel vrijstellingsregeling C-rijbewijs

Ford start productie van elektrische S...


Frankrijk gaat naar veertig ton totaalgewicht
Frankrijk gaat grenzen stellen aan het totaalgewicht van vrachtauto’s. Het land komt met een wetswijziging waardoor het verboden wordt om met 44 ton totaalgewicht vanuit omliggende landen Frankrijk binnen te rijden. Veertig ton wordt het maximum. Binnen Frankrijk geldt 44 ton als maximaal toegestane massa. Op dit moment wordt het ook toegestaan om bijvoorbeeld vanuit België met een dergelijke massa naar Frankrijk te rijden,

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Trailer innovation
Hoornweg
Capriƫl Nederland
facebook
terberg
Anema Trucks & Spare Parts
Van Schaften Trucks
HEBIC
advertise
rino
snapon
Cuppers
Trucks.nl
Middelbos
D-tec
Kohl
DHS
vdl
Trailned