home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 02 Juli 2018, 13.16 uur


LZV’s nu ook in TLNplanner opgenomen

De binnen de transportsector bekende TLNplanner beschikt vanaf 2 juli over een belangrijke nieuwe functionaliteit. Het LZV-voertuigprofiel en -netwerk zijn vanaf dat moment beschikbaar in TLNplanner. Een langgekoesterde wens van veel vervoerders gaat daarmee in vervulling. De LZV, of ecocombi, is een succesnummer. Binnen Nederland zijn er op dit moment bijna 1.800 in gebruik en dat aantal neemt snel verder toe. Zeker nu binnenkort ook grensoverschrijdend vervoer met Vlaanderen mogelijk wordt. LZV’s mogen enkel met ontheffing rijden op wegen die daarvoor zijn vrijgegeven. Een actueel overzicht van deze wegen is te vinden op de Digitale Wegenkaart Ontheffingen (DWO) via https://dwo.rdw.nl. Deze site, die door de RDW beheerd wordt, is te allen tijde leidend voor waar er wel en niet mag worden gereden.

Meest optimale route

TLNplanner, een product van PTV Group en TLN, is een professioneel routeplanningssysteem, speciaal ontwikkeld voor de transportsector. Ruim 2.800 TLN-leden maken dagelijks gebruik van de deze planningstool. TLNplanner wordt door een groot aantal brancheorganisaties ondersteund en geeft vervoerders snel inzicht in de meest optimale route en bijbehorende kosten, zoals tolkosten.

Voortaan beschikbaar

Een probleem voor veel LZV-gebruikers is dat er geen koppeling met het LZV-netwerk mogelijk is. Daar is nu een oplossing voor gevonden. PTV Group, TLN en de RDW hebben ervoor gezorgd dat het LZV-voertuigprofiel en het LZV-netwerk voortaan beschikbaar zijn binnen TLNplanner.

LZV-routes

Zodra binnen TLNplanner het LZV-voertuig geselecteerd wordt, zal het wegennet dat geschikt is voor LZV’s oplichten in de kaart. Vooralsnog alleen in Nederland, maar het streven is om deze service later ook voor andere landen aan te bieden. TLN is blij met de nieuwe feature in TLNplanner. Het biedt vervoerders nu de mogelijkheid om ook LZV-routes snel en efficiënt te kunnen plannen. Voor meer informatie zie https://www.tlnplanner.nl/wat-is-tlnplanner/lzv-voertuigprofiel TLNplanner valt onder het ledenvoordeelprogramma van TLN; voor meer ledenvoordeel kijk op www.tln.nl
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Buitenlandse chauffeurs betrokken bij ...

Rijbewijsregels versoepeld voor mensen...

Maak appen achter het stuur onmogelijk

RAI Vereniging en AutomotiveNL bundele...

Transport Compleet Gorinchem met beken...

Socrates 2.0 lanceert raamwerk voor in...

Online truck samenstellen met DAF Conf...

Nog zuinigere diesels voor Toyota Proace

Pilot LZV Vlaanderen inmiddels van start

EP-leden verwerpen Mobiliteitspakket


Buitenlandse chauffeurs betrokken bij 40% truck-incidenten
Bij circa 40% van de vrachtwagen-incidenten is sprake van buitenlandse chauffeurs. Tevens blijkt dat trucks slechts 0,4% van de opstoppingen in Nederland veroorzaken. Dat meldt Stichting Incident Meldingen Vrachtauto’s (Stimva), die vorig jaar een toename zag in het aantal incidenten met vrachtwagens.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
rino
Kohl
D-tec
Trailer innovation
Van Schaften Trucks
Cuppers
Trucks.nl
Hoornweg
terberg
DHS
vdl
IAA
snapon
Anema Trucks & Spare Parts
facebook
HEBIC
advertise
Middelbos
Capriƫl Nederland
Trailned