home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 26 Juni 2018, 10.37 uur


Poiesz doet mee aan de Elfwegentocht

Van 1 t/m 14 juli 2018 vindt als onderdeel van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 de Elfwegentocht plaats. In deze periode is het twee weken lang feest zonder een druppel benzine en is het streven dat heel Fryslân zich fossielvrij voortbeweegt. Tijdens de Elfwegentocht rijden de vrachtwagens van Poiesz op blauwe, milieuvriendelijke diesel.

Voor de volgende generatie

Als familiebedrijf heeft Poiesz van nature aandacht voor de volgende generatie, initiatieven op dit gebied worden dan ook van harte toegejuicht en daar waar mogelijk ondersteund. In de 69 winkels van Poiesz, waarvan 49 in Fryslân, wordt gestreefd naar een hoge servicegraad op het gebied van voorradigheid van de producten. Daarom worden al onze winkels dagelijks bevoorraad door 22 eigen vrachtwagens. Tijdens de Elfwegentocht rijden deze vrachtwagens op blauwe, milieuvriendelijke diesel.

Hasker Pompke

Naast twee weken lang rijden op blauwe diesel ondersteunt Poiesz ook het Hasker pompke, een lokaal initiatief in het kader van de Elfwegentocht in Oudehaske, gedeeltelijk op het terrein van de Poiesz supermarkt. Hier kan onder andere twee weken lang blauwe diesel worden getankt en vinden er diverse duurzame Mienskip activiteiten plaats.

Heel Fryslân 2 weken fossielvrij

Van 1-14 juli wordt voor het eerst ter wereld in een hele provincie het straatbeeld gedomineerd door fossielvrij voortgedreven voer- en vaartuigen. Supermarkt Poiesz sluit zich aan bij een lange rij bedrijven dat al mee doet met de Elfwegentocht, zoals Arriva, alle Rabobank vestigingen, Aegon, de meeste gemeenten en alle 120 bedrijven die zijn aangesloten bij de 'freonen fan fossylfrij Fryslan'. Maar ook de hogescholen doen mee, net als veel basis- en middelbare scholen. Overal worden blauwe diesel en groengas stations geopend en worden fietsen uit de schuur gehaald en afgestoft. "'Ik doch mei' zijn de meest gehoorde woorden op dit moment in Fryslân", aldus Tsjeard Hofstra de projectleider van de Elfwegentocht.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Buitenlandse chauffeurs betrokken bij ...

Rijbewijsregels versoepeld voor mensen...

Maak appen achter het stuur onmogelijk

RAI Vereniging en AutomotiveNL bundele...

Transport Compleet Gorinchem met beken...

Socrates 2.0 lanceert raamwerk voor in...

Online truck samenstellen met DAF Conf...

Nog zuinigere diesels voor Toyota Proace

Pilot LZV Vlaanderen inmiddels van start

EP-leden verwerpen Mobiliteitspakket


Buitenlandse chauffeurs betrokken bij 40% truck-incidenten
Bij circa 40% van de vrachtwagen-incidenten is sprake van buitenlandse chauffeurs. Tevens blijkt dat trucks slechts 0,4% van de opstoppingen in Nederland veroorzaken. Dat meldt Stichting Incident Meldingen Vrachtauto’s (Stimva), die vorig jaar een toename zag in het aantal incidenten met vrachtwagens.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Capriƫl Nederland
vdl
Trailer innovation
facebook
IAA
D-tec
Trucks.nl
Hoornweg
Van Schaften Trucks
DHS
Middelbos
Kohl
HEBIC
snapon
rino
Trailned
Anema Trucks & Spare Parts
terberg
Cuppers
advertise