home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 26 Juni 2018, 10.37 uur


Poiesz doet mee aan de Elfwegentocht

Van 1 t/m 14 juli 2018 vindt als onderdeel van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 de Elfwegentocht plaats. In deze periode is het twee weken lang feest zonder een druppel benzine en is het streven dat heel Fryslân zich fossielvrij voortbeweegt. Tijdens de Elfwegentocht rijden de vrachtwagens van Poiesz op blauwe, milieuvriendelijke diesel.

Voor de volgende generatie

Als familiebedrijf heeft Poiesz van nature aandacht voor de volgende generatie, initiatieven op dit gebied worden dan ook van harte toegejuicht en daar waar mogelijk ondersteund. In de 69 winkels van Poiesz, waarvan 49 in Fryslân, wordt gestreefd naar een hoge servicegraad op het gebied van voorradigheid van de producten. Daarom worden al onze winkels dagelijks bevoorraad door 22 eigen vrachtwagens. Tijdens de Elfwegentocht rijden deze vrachtwagens op blauwe, milieuvriendelijke diesel.

Hasker Pompke

Naast twee weken lang rijden op blauwe diesel ondersteunt Poiesz ook het Hasker pompke, een lokaal initiatief in het kader van de Elfwegentocht in Oudehaske, gedeeltelijk op het terrein van de Poiesz supermarkt. Hier kan onder andere twee weken lang blauwe diesel worden getankt en vinden er diverse duurzame Mienskip activiteiten plaats.

Heel Fryslân 2 weken fossielvrij

Van 1-14 juli wordt voor het eerst ter wereld in een hele provincie het straatbeeld gedomineerd door fossielvrij voortgedreven voer- en vaartuigen. Supermarkt Poiesz sluit zich aan bij een lange rij bedrijven dat al mee doet met de Elfwegentocht, zoals Arriva, alle Rabobank vestigingen, Aegon, de meeste gemeenten en alle 120 bedrijven die zijn aangesloten bij de 'freonen fan fossylfrij Fryslan'. Maar ook de hogescholen doen mee, net als veel basis- en middelbare scholen. Overal worden blauwe diesel en groengas stations geopend en worden fietsen uit de schuur gehaald en afgestoft. "'Ik doch mei' zijn de meest gehoorde woorden op dit moment in Fryslân", aldus Tsjeard Hofstra de projectleider van de Elfwegentocht.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Frankrijk gaat naar veertig ton totaal...

PNO Nederland mikt op groei

CornerEye voor MAN TGS en TGX goedgekeurd

Slimme logistiek kan al 50 procent emi...

NIWO komt graag in contact met Engelan...

Actros SilverStar Edition steelt de sh...

DR!VE bereidt sector Transport en Logi...

IAA 2018, groot, groter grootst !

Uitstel vrijstellingsregeling C-rijbewijs

Ford start productie van elektrische S...


Frankrijk gaat naar veertig ton totaalgewicht
Frankrijk gaat grenzen stellen aan het totaalgewicht van vrachtauto’s. Het land komt met een wetswijziging waardoor het verboden wordt om met 44 ton totaalgewicht vanuit omliggende landen Frankrijk binnen te rijden. Veertig ton wordt het maximum. Binnen Frankrijk geldt 44 ton als maximaal toegestane massa. Op dit moment wordt het ook toegestaan om bijvoorbeeld vanuit België met een dergelijke massa naar Frankrijk te rijden,

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Cuppers
D-tec
Trailer innovation
Van Schaften Trucks
Trailned
Kohl
Capriƫl Nederland
HEBIC
DHS
vdl
Middelbos
Anema Trucks & Spare Parts
rino
Hoornweg
Trucks.nl
snapon
advertise
terberg
facebook