home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 20 Juni 2018, 09.51 uur


Tilburg gaat verder met schone stadsdistributie

Het nieuwe stadsbestuur van Tilburg gaat verder op de ingeslagen weg om het vervoer in de binnenstad te verduurzamen. Ook wil de coalitie van D66, GroenLinks, VVD en CDA onderzoeken of er meer parkeerplaatsen voor vrachtauto’s in de gemeente kunnen komen. ​Dat blijkt uit het nieuwe Tilburgse coalitieakkoord.

Hulp bij aanschaf elektrische voertuigen

Tilburg was in 2015 de eerste Brabantse stad die de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek (Green Deal ZES) tekende. De Green Deal ZES is een landelijke afspraak tussen gemeenten, bedrijven en ondernemersorganisaties waarin wordt gestreefd naar slimme emissievrije stadsdistributie in 2025. Het nieuwe stadsbestuur kondigt aan vast te houden aan de gemaakte afspraken en komt op korte termijn met een voorstel om de overstap naar elektrisch vervoer te ondersteunen. De coalitie geeft aan aandacht te hebben voor het feit dat kleine bedrijven en ZZP’ers hulp nodig hebben voor de overstap naar elektrische voertuigen. Een elektrisch voertuig aanschaffen kost namelijk veel geld.

Meer parkeerplaatsen

In het coalitieakkoord staat ook vernoemd dat de coalitie het ongewenst parkeren van vrachtauto’s op bedrijventerreinen wil tegengaan. Dit wil Tilburg doen door samen met het bedrijfsleven de mogelijkheden te onderzoeken voor nieuwe parkeerplaatsen voor vrachtauto’s.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Nieuw magazine van Auto- en Transportw...

Continental heeft EU-goedkeuring voor ...

Trailerbouwer Van Eck Beesd failliet v...

Bronsema kiest voor Scania vrachtwagen

Stilstand dreigt voor nieuwe vrachtauto's

Volvo introduceert I-Save techniek

Nieuwe Scania-motoren op bauma geprese...

Paul Haverkamp nieuwe Algemeen Directe...

D-TEC toont kipper met een aluminium b...

Opfrisbeurt voor Mercedes-Benz Vito


Nieuw magazine van Auto- en Transportwereld
De lezers en belangstellenden van vak-/nieuwsblad Auto- en Transportwereld (ATW) ontvangen vandaag de eerste uitgave van de ATW Special Edition. Een mijlpaal in de 71-jarige geschiedenis van ATW. Voor het eerst niet op het reguliere ca. A3-formaat, maar op een ca. A4-formaat. Handzaam formaat en gehecht. Inclusief beursplattegrond en deelnemerslijst.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

advertise
rino
Hoornweg
Cuppers
Autoboek International
terberg
Trailned
snapon
vdl
Trucks.nl
almic
baat
scania
HEBIC
Capriƫl Nederland
rdd
Middelbos
facebook