home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 20 Juni 2018, 09.51 uur


Tilburg gaat verder met schone stadsdistributie

Het nieuwe stadsbestuur van Tilburg gaat verder op de ingeslagen weg om het vervoer in de binnenstad te verduurzamen. Ook wil de coalitie van D66, GroenLinks, VVD en CDA onderzoeken of er meer parkeerplaatsen voor vrachtauto’s in de gemeente kunnen komen. ​Dat blijkt uit het nieuwe Tilburgse coalitieakkoord.

Hulp bij aanschaf elektrische voertuigen

Tilburg was in 2015 de eerste Brabantse stad die de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek (Green Deal ZES) tekende. De Green Deal ZES is een landelijke afspraak tussen gemeenten, bedrijven en ondernemersorganisaties waarin wordt gestreefd naar slimme emissievrije stadsdistributie in 2025. Het nieuwe stadsbestuur kondigt aan vast te houden aan de gemaakte afspraken en komt op korte termijn met een voorstel om de overstap naar elektrisch vervoer te ondersteunen. De coalitie geeft aan aandacht te hebben voor het feit dat kleine bedrijven en ZZP’ers hulp nodig hebben voor de overstap naar elektrische voertuigen. Een elektrisch voertuig aanschaffen kost namelijk veel geld.

Meer parkeerplaatsen

In het coalitieakkoord staat ook vernoemd dat de coalitie het ongewenst parkeren van vrachtauto’s op bedrijventerreinen wil tegengaan. Dit wil Tilburg doen door samen met het bedrijfsleven de mogelijkheden te onderzoeken voor nieuwe parkeerplaatsen voor vrachtauto’s.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

KerstMAN on tour in Beieren

Nooteboom introduceert nieuwe programm...

Allison versnellingsbakken 'made in Hu...

Kerst- en Nieuwjaarseditie Auto - en T...

Schorsing voertuig voor meerdere jaren...

Steeds meer vrouwen achter stuur van truck

DAF vindt de oudste truck nog in gebruik

Binnen vijf jaar voldoende truckparkings

Productie Scania Zwolle werkt voluit

Eerste TIR transport vanaf China naar ...


KerstMAN on tour in Beieren
MAN Truck & Bus ondersteunt de Kerstman voor het veertiende jaar en stuurt een feestelijk versierde en verlichte MAN TGX XXL 18.500 op Kersttour door Beieren. De trekker-/opleggercombinatie van de Kerstman reist tot 21 december naar tal van (kleuter)scholen, instellingen en Kerstmarkten. De leerlingen van de MAN-trainingsworkshop hebben met oog voor detail een rode MAN TGX XXL 18.500 inclusief oplegger omgebouwd tot traditionele MAN Christmas truck.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Kohl
D-tec
advertise
Van Schaften Trucks
rino
Cuppers
Hoornweg
Capriƫl Nederland
HEBIC
Trucks.nl
snapon
DHS
Trailned
Anema Trucks & Spare Parts
terberg
Middelbos
vdl