home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 20 Juni 2018, 09.51 uur


Tilburg gaat verder met schone stadsdistributie

Het nieuwe stadsbestuur van Tilburg gaat verder op de ingeslagen weg om het vervoer in de binnenstad te verduurzamen. Ook wil de coalitie van D66, GroenLinks, VVD en CDA onderzoeken of er meer parkeerplaatsen voor vrachtauto’s in de gemeente kunnen komen. ​Dat blijkt uit het nieuwe Tilburgse coalitieakkoord.

Hulp bij aanschaf elektrische voertuigen

Tilburg was in 2015 de eerste Brabantse stad die de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek (Green Deal ZES) tekende. De Green Deal ZES is een landelijke afspraak tussen gemeenten, bedrijven en ondernemersorganisaties waarin wordt gestreefd naar slimme emissievrije stadsdistributie in 2025. Het nieuwe stadsbestuur kondigt aan vast te houden aan de gemaakte afspraken en komt op korte termijn met een voorstel om de overstap naar elektrisch vervoer te ondersteunen. De coalitie geeft aan aandacht te hebben voor het feit dat kleine bedrijven en ZZP’ers hulp nodig hebben voor de overstap naar elektrische voertuigen. Een elektrisch voertuig aanschaffen kost namelijk veel geld.

Meer parkeerplaatsen

In het coalitieakkoord staat ook vernoemd dat de coalitie het ongewenst parkeren van vrachtauto’s op bedrijventerreinen wil tegengaan. Dit wil Tilburg doen door samen met het bedrijfsleven de mogelijkheden te onderzoeken voor nieuwe parkeerplaatsen voor vrachtauto’s.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Frankrijk gaat naar veertig ton totaal...

PNO Nederland mikt op groei

CornerEye voor MAN TGS en TGX goedgekeurd

Slimme logistiek kan al 50 procent emi...

NIWO komt graag in contact met Engelan...

Actros SilverStar Edition steelt de sh...

DR!VE bereidt sector Transport en Logi...

IAA 2018, groot, groter grootst !

Uitstel vrijstellingsregeling C-rijbewijs

Ford start productie van elektrische S...


Frankrijk gaat naar veertig ton totaalgewicht
Frankrijk gaat grenzen stellen aan het totaalgewicht van vrachtauto’s. Het land komt met een wetswijziging waardoor het verboden wordt om met 44 ton totaalgewicht vanuit omliggende landen Frankrijk binnen te rijden. Veertig ton wordt het maximum. Binnen Frankrijk geldt 44 ton als maximaal toegestane massa. Op dit moment wordt het ook toegestaan om bijvoorbeeld vanuit België met een dergelijke massa naar Frankrijk te rijden,

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

terberg
facebook
D-tec
Kohl
Middelbos
snapon
vdl
Capriƫl Nederland
rino
Cuppers
Trailned
advertise
Van Schaften Trucks
DHS
Trailer innovation
Anema Trucks & Spare Parts
Trucks.nl
Hoornweg
HEBIC