home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 15 Juni 2018, 16.46 uur


Duurzaam bandenbeleid levert grote co2-reductie op

Meer aandacht voor banden kan veel opleveren in brandstofbespa-ring en dus CO2-reductie. Zo laat Profile Tyrecenter Truck Europe weten, na onderzoek onder middelgrote truckvloten in Nederland. Wanneer transporteurs strakker de regie voeren over uitlijning, de juiste bandenspanning en balancering, kan de sector volgens Pro-file Tyrecenter bijna een half miljard kilo CO2-uitstoot besparen. De berekeningen van zijn bedrijf bieden de sector nieuw perspectief, zegt directeur René van Maasakkers: “CO2-reductie is niet eenvoudig, maar duurzaam bandenbeleid is een flinke stap in de goede richting. Op milieugebied kunnen transporteurs een enorm verschil maken; het gaat om een te behalen CO2-reductie van 427.992.138 kilo.” De juiste uitlijning en bandenspanning doen Van Maasakkers de grootste duit in het zakje. Goede uitlijning kan een CO2-besparing opleveren tot 4,5 procent. Bij bandenspanning gaat het om 1,7 procent.

De calculatie van Profile wordt gestaafd door cijfers het rapport ‘Truck van de Toekomst’ van onderzoeksbureau TNO. Het rapport advi-seert kansen te verzilveren, maar signaleert ook een gebrek aan ken-nis. Van Maasakkers: “Deze kansen worden op dit moment niet massaal verzilverd wegens onbekendheid van bedrijven met de te treffen maat-regelen en onduidelijkheid over effectiviteit, betrouwbaarheid en de business case in de praktijk. Duurzaam bandenmanagement volgens Pro-file is preventief uitlijnen, fleetcheck met banden op spanning brengen, stikstof voor vasthouden bandenspanning, balanceren op alle posities, herprofileren, vernieuwen en toepassing van de juiste ty-pen banden. Volgens onze berekeningen bezuinigt een middelgroot wa-genpark dankzij duurzaam bandenmanagement jaarlijks 210.000 euro. Dat is keiharde winst."

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Buitenlandse chauffeurs betrokken bij ...

Rijbewijsregels versoepeld voor mensen...

Maak appen achter het stuur onmogelijk

RAI Vereniging en AutomotiveNL bundele...

Transport Compleet Gorinchem met beken...

Socrates 2.0 lanceert raamwerk voor in...

Online truck samenstellen met DAF Conf...

Nog zuinigere diesels voor Toyota Proace

Pilot LZV Vlaanderen inmiddels van start

EP-leden verwerpen Mobiliteitspakket


Buitenlandse chauffeurs betrokken bij 40% truck-incidenten
Bij circa 40% van de vrachtwagen-incidenten is sprake van buitenlandse chauffeurs. Tevens blijkt dat trucks slechts 0,4% van de opstoppingen in Nederland veroorzaken. Dat meldt Stichting Incident Meldingen Vrachtauto’s (Stimva), die vorig jaar een toename zag in het aantal incidenten met vrachtwagens.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Van Schaften Trucks
facebook
Kohl
rino
Anema Trucks & Spare Parts
D-tec
Hoornweg
vdl
HEBIC
Capriƫl Nederland
terberg
snapon
Middelbos
DHS
Trucks.nl
Trailer innovation
Cuppers
Trailned
advertise
IAA