home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 15 Juni 2018, 16.46 uur


Duurzaam bandenbeleid levert grote co2-reductie op

Meer aandacht voor banden kan veel opleveren in brandstofbespa-ring en dus CO2-reductie. Zo laat Profile Tyrecenter Truck Europe weten, na onderzoek onder middelgrote truckvloten in Nederland. Wanneer transporteurs strakker de regie voeren over uitlijning, de juiste bandenspanning en balancering, kan de sector volgens Pro-file Tyrecenter bijna een half miljard kilo CO2-uitstoot besparen. De berekeningen van zijn bedrijf bieden de sector nieuw perspectief, zegt directeur René van Maasakkers: “CO2-reductie is niet eenvoudig, maar duurzaam bandenbeleid is een flinke stap in de goede richting. Op milieugebied kunnen transporteurs een enorm verschil maken; het gaat om een te behalen CO2-reductie van 427.992.138 kilo.” De juiste uitlijning en bandenspanning doen Van Maasakkers de grootste duit in het zakje. Goede uitlijning kan een CO2-besparing opleveren tot 4,5 procent. Bij bandenspanning gaat het om 1,7 procent.

De calculatie van Profile wordt gestaafd door cijfers het rapport ‘Truck van de Toekomst’ van onderzoeksbureau TNO. Het rapport advi-seert kansen te verzilveren, maar signaleert ook een gebrek aan ken-nis. Van Maasakkers: “Deze kansen worden op dit moment niet massaal verzilverd wegens onbekendheid van bedrijven met de te treffen maat-regelen en onduidelijkheid over effectiviteit, betrouwbaarheid en de business case in de praktijk. Duurzaam bandenmanagement volgens Pro-file is preventief uitlijnen, fleetcheck met banden op spanning brengen, stikstof voor vasthouden bandenspanning, balanceren op alle posities, herprofileren, vernieuwen en toepassing van de juiste ty-pen banden. Volgens onze berekeningen bezuinigt een middelgroot wa-genpark dankzij duurzaam bandenmanagement jaarlijks 210.000 euro. Dat is keiharde winst."

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Frankrijk gaat naar veertig ton totaal...

PNO Nederland mikt op groei

CornerEye voor MAN TGS en TGX goedgekeurd

Slimme logistiek kan al 50 procent emi...

NIWO komt graag in contact met Engelan...

Actros SilverStar Edition steelt de sh...

DR!VE bereidt sector Transport en Logi...

IAA 2018, groot, groter grootst !

Uitstel vrijstellingsregeling C-rijbewijs

Ford start productie van elektrische S...


Frankrijk gaat naar veertig ton totaalgewicht
Frankrijk gaat grenzen stellen aan het totaalgewicht van vrachtauto’s. Het land komt met een wetswijziging waardoor het verboden wordt om met 44 ton totaalgewicht vanuit omliggende landen Frankrijk binnen te rijden. Veertig ton wordt het maximum. Binnen Frankrijk geldt 44 ton als maximaal toegestane massa. Op dit moment wordt het ook toegestaan om bijvoorbeeld vanuit België met een dergelijke massa naar Frankrijk te rijden,

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

HEBIC
snapon
Trucks.nl
rino
vdl
Kohl
terberg
Trailned
D-tec
Capriël Nederland
Hoornweg
Trailer innovation
Anema Trucks & Spare Parts
Middelbos
Van Schaften Trucks
Cuppers
DHS
advertise
facebook