home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 11 Juni 2018, 09.07 uur


Winnaar van eerste NK Veiligste Chauffeur bekend

De allereerste editie van het NK Veiligste Chauffeur is gewonnen door Johannes Ritsma uit Surhuisterveen. De Fries is in het dagelijks leven werkzaam voor Boonstra Transport (Haulerwijk). Tijdens de finale, die plaats vond op de Automotive Campus in Helmond, streden de tien Veiligste Chauffeurs van Nederland om de felbegeerde titel. De prijs werd uitgereikt door Elly Blanksma, burgemeester van Helmond, en NK-ambassadrice Laurien Verstraten.

"Het voelt een beetje onwerkelijk”, reageerde Ritsma op het podium. "Bewustwording voor verkeersveiligheid is ontzettend belangrijk, dat maakt deze titel voor mij ook zo waardevol. Of ik nog een tip heb voor alle medeweggebruikers? Geef elkaar de ruimte. Hou rekening met elkaar, probeer goed te anticiperen op alles wat er om je heen gebeurt en vooral, probeer niet altijd en overal de eerste te zijn. De weg is immers van ons allemaal.”

Het NK Veiligste Chauffeur is een maatschappelijke campagne van Volvo Trucks Nederland en TVM verzekeringen. De belangrijkste doelstelling is om het aantal ongevallen op de weg terug te dringen door bewustwording te creëren voor veiliger rijgedrag. In totaal schreven ruim 1600 beroepschauffeurs zich in voor deelname aan het NK. De competitie begon begin maart met een online kennisfase. De beste honderd chauffeurs streden vervolgens op 21 april tijdens de halve finale in Beesd om de tien startbewijzen voor de finale. De finaledag in Helmond stond vooral in het teken van praktijkoefeningen. Zo gingen de tien finalisten samen met een instructeur in een Volvo Safety Truck de openbare weg op voor een zogenoemde BBS-praktijkoefening (Behaviour Based Safety).Verder stond er onder andere een ogentest, een oefening in een simulator en een manoeuvreeroefening op het programma.

De eindstand van het NK Veiligste Chauffeur ziet er als volgt uit:
1. Johannes Ritsma (Surhuisterveen)
2. Dinant Mombarg (Lochem)
3. Martin Kolff (Goedereede)
4. Nathaly Bol (Klazienaveen)
5. Corné Lauwers (Alphen, NB)
6. Edso Sluijsmans (Deurne)
7. Vincent ten Zijthof (Heeten)
8. Martijn Klink (Meppel)
9. Jan Vos (Meteren)
10. Hans Thijssen (Haps)

De hoofdprijs van het NK Veiligste Chauffeur is – naast de eer om zich een jaar lang de veiligste chauffeur van Nederland te mogen noemen – een volledig verzorgde reis voor twee personen naar de Verenigde Staten. Een onderdeel van die reis is een bezoek aan de Volvo Trucks-fabriek in New River Valley.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Ook elektrische DAF LF en hybride CF o...

MAN toont CitE op IAA

De winnaars van de internationale 'Tra...

D-TEC wint 'Trailer Innovation Award 2019'

LAG Trailers opent nieuwe productielijn

Elektrische Volkswagen e-Crafter getest

Hyundai brengt truck met brandstofcel ...

Volvo toont zelfrijdende elektrische t...

Transport Compleet Gorinchem 2018 geslaagd

Ford onthult nieuwe generatie Transit ...


Ook elektrische DAF LF en hybride CF op de IAA
De stand van DAF is te vinden in Hal 17 van het tentoonstellingscomplex. Op de stand, die een oppervlakte van 2.500 m2 heeft, toont DAF haar complete serie trucks, die voor elke vorm van transport de norm zijn op het gebied van kwaliteit, lage operationele kosten en prestaties. De trucks die DAF op de IAA laat zien, zijn onder meer de LF voor distributieverkeer, de veelzijdige CF en de XF, het vlaggenschip voor het zware transport over de lange afstand.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

snapon
D-tec
Cuppers
Trailer innovation
Anema Trucks & Spare Parts
Hoornweg
Kohl
Trailned
Trucks.nl
rino
Van Schaften Trucks
vdl
DHS
advertise
HEBIC
Middelbos
terberg
Capriƫl Nederland
facebook