home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 11 Juni 2018, 09.07 uur


Winnaar van eerste NK Veiligste Chauffeur bekend

De allereerste editie van het NK Veiligste Chauffeur is gewonnen door Johannes Ritsma uit Surhuisterveen. De Fries is in het dagelijks leven werkzaam voor Boonstra Transport (Haulerwijk). Tijdens de finale, die plaats vond op de Automotive Campus in Helmond, streden de tien Veiligste Chauffeurs van Nederland om de felbegeerde titel. De prijs werd uitgereikt door Elly Blanksma, burgemeester van Helmond, en NK-ambassadrice Laurien Verstraten.

"Het voelt een beetje onwerkelijk”, reageerde Ritsma op het podium. "Bewustwording voor verkeersveiligheid is ontzettend belangrijk, dat maakt deze titel voor mij ook zo waardevol. Of ik nog een tip heb voor alle medeweggebruikers? Geef elkaar de ruimte. Hou rekening met elkaar, probeer goed te anticiperen op alles wat er om je heen gebeurt en vooral, probeer niet altijd en overal de eerste te zijn. De weg is immers van ons allemaal.”

Het NK Veiligste Chauffeur is een maatschappelijke campagne van Volvo Trucks Nederland en TVM verzekeringen. De belangrijkste doelstelling is om het aantal ongevallen op de weg terug te dringen door bewustwording te creëren voor veiliger rijgedrag. In totaal schreven ruim 1600 beroepschauffeurs zich in voor deelname aan het NK. De competitie begon begin maart met een online kennisfase. De beste honderd chauffeurs streden vervolgens op 21 april tijdens de halve finale in Beesd om de tien startbewijzen voor de finale. De finaledag in Helmond stond vooral in het teken van praktijkoefeningen. Zo gingen de tien finalisten samen met een instructeur in een Volvo Safety Truck de openbare weg op voor een zogenoemde BBS-praktijkoefening (Behaviour Based Safety).Verder stond er onder andere een ogentest, een oefening in een simulator en een manoeuvreeroefening op het programma.

De eindstand van het NK Veiligste Chauffeur ziet er als volgt uit:
1. Johannes Ritsma (Surhuisterveen)
2. Dinant Mombarg (Lochem)
3. Martin Kolff (Goedereede)
4. Nathaly Bol (Klazienaveen)
5. Corné Lauwers (Alphen, NB)
6. Edso Sluijsmans (Deurne)
7. Vincent ten Zijthof (Heeten)
8. Martijn Klink (Meppel)
9. Jan Vos (Meteren)
10. Hans Thijssen (Haps)

De hoofdprijs van het NK Veiligste Chauffeur is – naast de eer om zich een jaar lang de veiligste chauffeur van Nederland te mogen noemen – een volledig verzorgde reis voor twee personen naar de Verenigde Staten. Een onderdeel van die reis is een bezoek aan de Volvo Trucks-fabriek in New River Valley.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

20% minder voertuigverliesuren na anal...

DAF CF en XF: Sloveense Truck van het ...

Duurzaam bandenbeleid levert grote co2...

Vloeistofdichte kipper voor Jan Bakker...

CNV-voorzitter reageert op wegstemmen ...

500 DAF's voor Girteka Logistics in be...

Winst in transportsector onder druk do...

Eerste Volvo LNG-trucks in Nederland i...

TRAXEE-fleetmanagement systeem voor kl...

Winnaar van eerste NK Veiligste Chauff...


20% minder voertuigverliesuren na analyse verkeersdata
Verkeersdata verzamelen, analyseren en er op anticiperen kan het aantal voertuigverliesuren verminderen met 10 tot 20 procent. Dat stellen Roger Demkes en Gerard Eijkelenboom, respectievelijk directeur en programmamanager bij De Verkeersonderneming.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
rino
Anema Trucks & Spare Parts
D-tec
Capriƫl Nederland
vdl
advertise
Hoornweg
Trailned
facebook
Middelbos
Trailer innovation
Cuppers
Van Schaften Trucks
snapon
Kohl
DHS
terberg
Trucks.nl