home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 22 Mei 2018, 16.36 uur


Eerste Volvo FMX 10x6 af fabriek afgeleverd

De eerste af fabriek Volvo FMX 10x6 die rondrijdt in Nederland heeft de kleuren van GJ Infra uit Made. De truck is opgebouwd met een 40-tons haakarmsysteem voor de af- en aanvoer van aarde en puin bij grond- en rioleringswerkzaamheden. De eigenaren zochten hiervoor een robuuste, bedrijfszekere en multifunctionele vijfasser met een zo groot mogelijk laadvermogen en vonden deze unieke oplossing bij Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus in Roosendaal. “Bluekens Truck en Bus heeft, in samenwerking met Volvo Trucks Nederland en CCH in Halsteren, een fantastische bouwtruck samengesteld waarmee we netto 30 ton kunnen laden”, aldus Luijten. Het feit dat het volledige Volvo FMX bakwagenchassis af fabriek geleverd werd, is daarbij een grote pre: “Alle onderdelen vallen onder de Volvo Trucks-garantie en kunnen door de dealer gemakkelijk en snel worden geserviced. Dat biedt ons meer uptime, minder kosten en vooral minder zorgen.”

Variabele asconfiguratie

De Volvo FMX 10x6 is uitgerust met een aangedreven vooras, gestuurde tweede as en een luchtgeveerd tridemstel met gestuurde en hefbare naloopas. De aandrijving op de voorste as wordt automatisch geregeld door middel van Automatic Traction Control, een voorziening die sinds enkele jaren standaard wordt geleverd op de Volvo FMX bouwtrucks met voorwielaandrijving. Met deze variabele asconfiguratie kan de Volvo FMX 10x6 uit de voeten in alle voorkomende situaties bij het containertransport in de grond- en weg- en waterbouw. Ook de XX-High chassishoogte van 1240 mm, de robuuste stalen bumper en opties als koplamp- en carterbescherming dragen bij aan de inzetbaarheid en bedrijfszekerheid van de haakarmwagen.

Technische know-how

Dit is de tweede Volvo-truck voor Gerwin Jongmans en Jimmy Luijten: “Een aantal jaar geleden kochten wij een gebruikte Volvo 10x4 met een bijgeplaatste as. Verrassend genoeg had die truck een net zo korte draaicirkel als de 6x6 die we daarvoor gebruikten. Het onderhoud hebben wij destijds ondergebracht bij Bluekens Truck en Bus. Een zeer servicegerichte dealer met een grote technische know-how, vandaar dat we voor deze nieuwe vrachtwagen ook bij hen hebben aangeklopt. Op dit moment zijn we aan het kijken naar vervanging van onze 10x4 vrachtwagen met autolaadkraan. Mogelijk dat dit ook een FMX gaat worden.”

Ontzorgen

GJ Infra bestaat sinds 2012 en kent een gestage groei als GWW-aannemer met een specialisatie in riolerings- en grondwerken. De werkwijze van GJ Infra is haar opdrachtgevers te ontzorgen door een gedegen combinatie van theoretische kennis en praktische expertise. In de regio Midden-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland heeft het bedrijf momenteel dagelijks gemiddeld twintig vaklieden aan het werk; negen eigen vaklieden, deels binnen het bedrijf opgeleid, en een flexibele schil van ingehuurd of ingeleend personeel.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Met Verizon Connect Asset Tracking ver...

Toyota introduceert Proace City

Van Grunsven en Langenhuijzen viert ju...

Terberg yard trekker met waterstof-bra...

Vos Transport neemt activiteiten Claes...

Truckland voegt elektrische Maxus toe ...

Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Bauma trekt record aantal bezoekers

AB Texel Group neemt Transport Impens over

Thermo King gaat samenwerken om emissi...


Met Verizon Connect Asset Tracking verliezen transporteurs nooit de trailers uit het oog
De 139 trailers van B&F International en Euro Ferry Transport uit Barendrecht bewegen continu door heel Europa, met het Verenigd Koninkrijk als vertrekpunt of bestemming. Om de locaties van trailers te monitoren, communiceerden de planners van de logistiek dienstverlener voorheen veelvuldig met chauffeurs.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Tibeg
Trucks.nl
terberg
advertise
scania
HEBIC
vdl
rdd
rino
Middelbos
Trailned
meiller
baat
Capriƫl Nederland
Cuppers
facebook
Autoboek International
Hoornweg
almic
snapon