home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 15 Mei 2018, 09.38 uur


TRP Stores bij DAF-dealers

Vijf Nederlandse DAF-dealerbedrijven starten dit jaar met het aanbieden van een nieuw serviceconcept voor onderhoud en reparatie van oudere trucks en getrokken materieel. Dit doen zij onder de vlag van TRP, een merk van Paccar Inc. De vijf dealerbedrijven nemen dit initiatief op basis van behoeften in hun regio. Waar het concept buiten Nederland al langer in gebruik is, liet de uitrol in ons land op zich wachten. Daar is een duidelijke verklaring voor, zegt Ronald van de Meerakker (parts manager binnen DAF Nederland). “Het concept van de TRP Stores is in het buitenland ontstaan. TRP Stores zijn ontwikkeld vanuit retailgedachte, het aanbieden van service is later ontstaan. In een land als Nederland is het aanbieden van service van groot belang. Dat er in Nederland gekozen is om de TRP Stores onder te brengen bij bestaande truckdealers is een bewuste keuze. Allereerst de kennis en kunde van de dea-ler; De TRP-servicepunten hebben een, van oorsprong, professionele werkplaats met vakkundige monteurs. Daarnaast kunnen we gebruik maken van bestaande infrastructuur en de reputatie die de dealer al in de regio heeft opgebouwd.”

Laagdrempeliger

Het doel van de TRP Stores is om in te spelen op de vraag die ontstaat rond de service aan oudere trucks en trailers. “Je ziet ook bij personenauto's dat eigenaren vaak kiezen voor service bij een niet-dealer naarmate het voertuig in leeftijd toeneemt. Dat fenomeen zien we ook in de truckbranche. De TRP Store biedt een alternatief voor de merk onafhankelijke werkplaats. De klant kan zijn hele wagenpark - merkonafhankelijk - bij een TRP servicepunt onderbrengen voor reparatie en onderhoud. Het voordeel voor de klant is groot. Alle service voor het hele wagenpark uitbesteed aan één partij die werkt met getraind en gekwalificeerd personeel, uitstekend werkplaatsmaterieel en garanties.”

70.000 onderdelen

TRP is een Paccar-merk en TRP Stores zijn aldus onderdeel van Paccar Inc., wereldwijd één van de grootste producenten van trucks en met een zeer grote rol in de levering en distributie van truck- en traileronderdelen. Naast OEM en OE onderdelen biedt men een ruim aanbod TRP-delen. Het eigen merk TRP biedt onderdelen van hoge kwaliteit tegen een scherpere prijs. Voor de TRP-onderdelen gelden strenge kwaliteitseisen en alle producten worden uitgebreid getest. Paccar biedt voor de eigen merken - DAF, Kenworth en Peterbilt - officiële fabrieksgarantie voor de montage van TRP-delen. Het assortiment bestaat uit totaal zo'n 70.000 TRP-onderdelen voor trucks en trailers van alle merken. Verkrijgbaar via de TRP Stores, of online via www.trpparts.com, de zogenaamde eCatalogus waar het hele aanbod te vinden is.

Dekkend netwerk

In totaal zijn er inmiddels zo'n 130 TRP Stores actief in meer dan 25 landen. In Europa gaat het om zo'n 60. Dat aantal zal de komende tijd sterk groeien. In Nederland worden de eerste locaties geopend in Boxtel, Amersfoort, Weert, Assen en Gorinchem, dit aantal zal het komende jaar met enkele locaties toenemen. Voor de locaties van alle servicepunten kan men terecht op www.trpstores.com.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Eerste Volvo FMX 10x6 af fabriek afgel...

Stummeltrans neemt laatste PGR uit Zwo...

TATRA Nederland toont breed gamma tijd...

Exorbitante verhoging van Duitse tol

DAF en VDL lanceren elektrische truck

TRP Stores bij DAF-dealers

Nieuw meetsysteem moet bandenpech vrac...

Steeds meer LZV's op de Nederlandse wegen

Volvo Trucks presenteert nu ook elektr...

Van den Bosch neemt Broekema Bulk over


Eerste Volvo FMX 10x6 af fabriek afgeleverd
De eerste af fabriek Volvo FMX 10x6 die rondrijdt in Nederland heeft de kleuren van GJ Infra uit Made. De truck is opgebouwd met een 40-tons haakarmsysteem voor de af- en aanvoer van aarde en puin bij grond- en rioleringswerkzaamheden. De eigenaren zochten hiervoor een robuuste, bedrijfszekere en multifunctionele vijfasser met een zo groot mogelijk laadvermogen en vonden deze unieke oplossing bij Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus in Roosendaal.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
advertise
Capriƫl Nederland
Kohl
terberg
snapon
Cuppers
Middelbos
Trailer innovation
Trucks.nl
DHS
D-tec
Trailned
Hoornweg
Van Schaften Trucks
vdl
facebook
rino
Anema Trucks & Spare Parts