home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 14 Mei 2018, 09.21 uur


Steeds meer LZV's op de Nederlandse wegen

Het afgelopen jaar kenmerkt zich door een sterke toename van het aantal LZV's. Zo zijn er maar liefst 400 nieuwe combinaties bijgekomen. Inmiddels zijn er bijna 1.800 LZV’s in Nederland in gebruik. Men verwacht dan ook een verdubbeling van dit aantal voor de komende jaren. ​Langere en/of zware vrachtauto’s, ofwel LZV’s of ecocombi’s, bieden grote voordelen op het gebied van milieu en logistiek. Ze kunnen tot maximaal 50% meer lading meenemen en de CO2-uitstoot ligt tot 30% lager.

Koploper in Europa

Ruim 18 jaar nadat in januari 2000 de eerste LZV in Nederland de weg opging, staat de teller nu op bijna 1.800 combinaties. Nederland is daar, buiten de Scandinavische landen, koploper mee in Europa. Een prestatie waar Nederland met recht trots op mag zijn.

Sterke groei

Vooral de laatste jaren is er sprake van een sterke groei van het aantal LZV’s. De verdere uitbouw van het landelijke LZV-wegennetwerk in Nederland is daar voor een belangrijke deel debet aan. De inzetmogelijkheden voor LZV’s zijn hiermee enorm verruimd. Dit heeft er mede voor gezorgd dat steeds meer vervoerders voor dit innovatieve en milieuvriendelijke voertuigconcept hebben gekozen.

Grote brandstofbesparing

De verwachting is dat de toch al sterke groei van het aantal ecocombi's nog verder zal toenemen. De stijgende dieselprijzen en het feit dat er met LZV’s grote brandstof- en CO2- besparingen haalbaar zijn, dragen daar zeker aan bij. Nog belangrijker is dat het straks mogelijk wordt om met LZV’s de grens over te steken naar Duitsland en België. TLN heeft daar jaren voor gelobbyd en de verwachting is dat het voor Duitsland nog dit jaar officieel geregeld wordt. Vlaanderen heeft al toegezegd in het kader van een nieuwe pilot ook LZV’s uit Nederland te zullen toestaan. Het wachten is nog op de startdatum voor de nieuwe proef.

Ook internationaal

Met de toetreding van Duitsland en Vlaanderen is er sprake van een enorme uitbreiding van het wegennetwerk waarmee de inzet van LZV’s ook voor veel internationaal opererende vervoerders grote efficiency en milieuvoordelen zal bieden.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Ook elektrische DAF LF en hybride CF o...

MAN toont CitE op IAA

De winnaars van de internationale 'Tra...

D-TEC wint 'Trailer Innovation Award 2019'

LAG Trailers opent nieuwe productielijn

Elektrische Volkswagen e-Crafter getest

Hyundai brengt truck met brandstofcel ...

Volvo toont zelfrijdende elektrische t...

Transport Compleet Gorinchem 2018 geslaagd

Ford onthult nieuwe generatie Transit ...


Ook elektrische DAF LF en hybride CF op de IAA
De stand van DAF is te vinden in Hal 17 van het tentoonstellingscomplex. Op de stand, die een oppervlakte van 2.500 m2 heeft, toont DAF haar complete serie trucks, die voor elke vorm van transport de norm zijn op het gebied van kwaliteit, lage operationele kosten en prestaties. De trucks die DAF op de IAA laat zien, zijn onder meer de LF voor distributieverkeer, de veelzijdige CF en de XF, het vlaggenschip voor het zware transport over de lange afstand.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Cuppers
snapon
vdl
HEBIC
Hoornweg
Kohl
Trailer innovation
D-tec
Middelbos
DHS
advertise
Trailned
Capriƫl Nederland
facebook
Van Schaften Trucks
Anema Trucks & Spare Parts
Trucks.nl
terberg
rino