home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 07 Mei 2018, 13.17 uur


Volvo Trucks en auto's kunen elkaar waarschuwen

Volvo Trucks stelt nu de cloudservice Connected Safety beschikbaar. Met deze service kunnen Volvo-trucks en Volvo-personenauto's elkaar automatisch waarschuwen als zich gevaarlijke verkeerssituaties voordoen. Met deze unieke samenwerking stellen de twee onafhankelijke voertuigfabrikanten hun personenwagens en trucks in staat om real-time informatie te delen over risicovolle verkeerssituaties.

De versie van Connected Safety voor personenauto's werd door Volvo Cars in 2016 geïntroduceerd. Doordat Volvo Trucks nu komt met een eigen versie van de service, kunnen trucks en auto's elkaar waarschuwen voor eventuele gevaren. Dit is mogelijk omdat de twee bedrijven aan veiligheid gerelateerde gegevens delen tussen hun wederzijdse clouds. “De uitgebreide samenwerking tussen verschillende partijen is een van de belangrijkste factoren voor meer veiligheid op de weg. Als meer voertuigen real-time informatie delen over de verkeerssituatie, wordt het risico op ongevallen kleiner. Met Connected Safety zetten we de deur open naar de toekomst, met de hoop dat meer voertuigfabrikanten zich aansluiten”, zegt Carl Johan Almqvist, Traffic and Product Safety Director bij Volvo Trucks. Connected Safety is ontwikkeld om meldingen te sturen naar voertuigen in de buurt wanneer een chauffeur de waarschuwingslichten activeert. “Een voertuig dat bij slecht zicht stilstaat langs de weg, kan van achteren worden aangereden met allerlei ernstige gevolgen. Als alle chauffeurs van personenauto's en trucks in de buurt op tijd een melding ontvangen, kunnen ze hun snelheid minderen, hun rijstijl aanpassen aan de verkeerssituatie en een aanrijding voorkomen”, legt Carl Johan Almqvist uit.

Op de lange termijn kan de cloudservice worden uitgebreid met aanvullende veiligheidsverhogende functies. “Naarmate de technologie verder wordt verfijnd en meer voertuigen aan het systeem worden gekoppeld, zal de real-time informatie een belangrijke aanvulling worden voor de verschillende veiligheids- en chauffeursondersteuningssystemen die nu al in de trucks aanwezig zijn. Connected Safety vormt het begin van een nieuwe fase in ons voortdurende streven naar veilig rijden en het voorkomen van ongevallen”, aldus Emanuele Piga, Director Customer Solutions & New Services Development bij Volvo Trucks. Volvo Trucks introduceert Connected Safety eerst op nieuwe trucks in Zweden en Noorwegen, waar zowel Volvo Trucks als Volvo Cars een belangrijk aandeel hebben in nieuwe voertuigen die per jaar worden geregistreerd.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Ook elektrische DAF LF en hybride CF o...

MAN toont CitE op IAA

De winnaars van de internationale 'Tra...

D-TEC wint 'Trailer Innovation Award 2019'

LAG Trailers opent nieuwe productielijn

Elektrische Volkswagen e-Crafter getest

Hyundai brengt truck met brandstofcel ...

Volvo toont zelfrijdende elektrische t...

Transport Compleet Gorinchem 2018 geslaagd

Ford onthult nieuwe generatie Transit ...


Ook elektrische DAF LF en hybride CF op de IAA
De stand van DAF is te vinden in Hal 17 van het tentoonstellingscomplex. Op de stand, die een oppervlakte van 2.500 m2 heeft, toont DAF haar complete serie trucks, die voor elke vorm van transport de norm zijn op het gebied van kwaliteit, lage operationele kosten en prestaties. De trucks die DAF op de IAA laat zien, zijn onder meer de LF voor distributieverkeer, de veelzijdige CF en de XF, het vlaggenschip voor het zware transport over de lange afstand.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

D-tec
Trucks.nl
rino
Trailer innovation
Middelbos
Van Schaften Trucks
Capriƫl Nederland
DHS
Anema Trucks & Spare Parts
Hoornweg
Trailned
facebook
advertise
vdl
snapon
HEBIC
Cuppers
terberg
Kohl