home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 02 Mei 2018, 11.29 uur


Provincie Flevoland: renovatie van bruggen en sluizen

Het is duidelijk dat de modernisering van bruggen en sluizen in de provincie Flevoland niet langer op zich kan laten wachten. De jongste provincie van Nederland kan immers alleen bestaan met een goed functionerend systeem van bruggen en sluizen. De provincie gaat daarom de komende jaren aan de slag met het programma ‘Groot onderhoud bruggen en sluizen’ en trekt hier circa 48 miljoen euro voor uit. In dit programma komen de huidige inzichten over techniek en veiligheid samen met de eisen die de samenleving stelt aan een moderne infrastructuur.

Onmisbare schakels

Het gaat onder meer om het renoveren of vervangen van sluisdeuren, brugvallen, steigers en aandrijvingen, maar ook om het vernieuwen van de elektrotechnische installaties. De dertien bruggen en elf sluizen worden in één programma gemoderniseerd om weer jarenlang mee te kunnen als onmisbare schakels voor een veilig en bereikbaar Flevoland.

Bereikbaar blijven

Grote uitdaging is dat de provincie tijdens de renovatiewerkzaamheden, zowel via de weg als over het water, bereikbaar blijft. Omleidingsroutes, soms erg lang, zijn echter niet te voorkomen. De renovatie gaat gepaard met het soms wekenlang stremmen van een brug of sluis. Om hier de goede keuzes in te maken, is er gedurende het hele programma veel afstemming nodig met belanghebbenden.

Gesprekspartners

En dan gaat het natuurlijk om de inwoners van de provincie, maar zeker ook om de betreffende bedrijven. Belangenbehartigende partijen van transport- en logistiekbedrijven, zoals TLN, de beroepsvaart, de agrarische bedrijven, maar ook de nood- en hulpdiensten zijn daarom gesprekspartners van de provincie en de aannemer die het programma gaat uitvoeren.

Van betekenis

TLN is blij met de aanpak van de kunstwerken in de provincie Flevoland. Ook is het verheugd over het belang dat de provincie Flevoland hecht aan de bereikbaarheid van de provincie tijdens de werkzaamheden. TLN vindt dat dat de doorstroming van het vrachtverkeer op alternatieve routes goed geregeld moet zijn tijdens de werkzaamheden. Een zorgvuldige planning is immers van betekenis voor de gehele Nederlandse economie.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Eerste Volvo FMX 10x6 af fabriek afgel...

Stummeltrans neemt laatste PGR uit Zwo...

TATRA Nederland toont breed gamma tijd...

Exorbitante verhoging van Duitse tol

DAF en VDL lanceren elektrische truck

TRP Stores bij DAF-dealers

Nieuw meetsysteem moet bandenpech vrac...

Steeds meer LZV's op de Nederlandse wegen

Volvo Trucks presenteert nu ook elektr...

Van den Bosch neemt Broekema Bulk over


Eerste Volvo FMX 10x6 af fabriek afgeleverd
De eerste af fabriek Volvo FMX 10x6 die rondrijdt in Nederland heeft de kleuren van GJ Infra uit Made. De truck is opgebouwd met een 40-tons haakarmsysteem voor de af- en aanvoer van aarde en puin bij grond- en rioleringswerkzaamheden. De eigenaren zochten hiervoor een robuuste, bedrijfszekere en multifunctionele vijfasser met een zo groot mogelijk laadvermogen en vonden deze unieke oplossing bij Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus in Roosendaal.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Hoornweg
Van Schaften Trucks
D-tec
advertise
facebook
snapon
rino
Trucks.nl
Kohl
Capriƫl Nederland
vdl
terberg
Trailned
Anema Trucks & Spare Parts
Middelbos
Trailer innovation
DHS
Cuppers