home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 02 Mei 2018, 11.29 uur


Provincie Flevoland: renovatie van bruggen en sluizen

Het is duidelijk dat de modernisering van bruggen en sluizen in de provincie Flevoland niet langer op zich kan laten wachten. De jongste provincie van Nederland kan immers alleen bestaan met een goed functionerend systeem van bruggen en sluizen. De provincie gaat daarom de komende jaren aan de slag met het programma ‘Groot onderhoud bruggen en sluizen’ en trekt hier circa 48 miljoen euro voor uit. In dit programma komen de huidige inzichten over techniek en veiligheid samen met de eisen die de samenleving stelt aan een moderne infrastructuur.

Onmisbare schakels

Het gaat onder meer om het renoveren of vervangen van sluisdeuren, brugvallen, steigers en aandrijvingen, maar ook om het vernieuwen van de elektrotechnische installaties. De dertien bruggen en elf sluizen worden in één programma gemoderniseerd om weer jarenlang mee te kunnen als onmisbare schakels voor een veilig en bereikbaar Flevoland.

Bereikbaar blijven

Grote uitdaging is dat de provincie tijdens de renovatiewerkzaamheden, zowel via de weg als over het water, bereikbaar blijft. Omleidingsroutes, soms erg lang, zijn echter niet te voorkomen. De renovatie gaat gepaard met het soms wekenlang stremmen van een brug of sluis. Om hier de goede keuzes in te maken, is er gedurende het hele programma veel afstemming nodig met belanghebbenden.

Gesprekspartners

En dan gaat het natuurlijk om de inwoners van de provincie, maar zeker ook om de betreffende bedrijven. Belangenbehartigende partijen van transport- en logistiekbedrijven, zoals TLN, de beroepsvaart, de agrarische bedrijven, maar ook de nood- en hulpdiensten zijn daarom gesprekspartners van de provincie en de aannemer die het programma gaat uitvoeren.

Van betekenis

TLN is blij met de aanpak van de kunstwerken in de provincie Flevoland. Ook is het verheugd over het belang dat de provincie Flevoland hecht aan de bereikbaarheid van de provincie tijdens de werkzaamheden. TLN vindt dat dat de doorstroming van het vrachtverkeer op alternatieve routes goed geregeld moet zijn tijdens de werkzaamheden. Een zorgvuldige planning is immers van betekenis voor de gehele Nederlandse economie.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Ook elektrische DAF LF en hybride CF o...

MAN toont CitE op IAA

De winnaars van de internationale 'Tra...

D-TEC wint 'Trailer Innovation Award 2019'

LAG Trailers opent nieuwe productielijn

Elektrische Volkswagen e-Crafter getest

Hyundai brengt truck met brandstofcel ...

Volvo toont zelfrijdende elektrische t...

Transport Compleet Gorinchem 2018 geslaagd

Ford onthult nieuwe generatie Transit ...


Ook elektrische DAF LF en hybride CF op de IAA
De stand van DAF is te vinden in Hal 17 van het tentoonstellingscomplex. Op de stand, die een oppervlakte van 2.500 m2 heeft, toont DAF haar complete serie trucks, die voor elke vorm van transport de norm zijn op het gebied van kwaliteit, lage operationele kosten en prestaties. De trucks die DAF op de IAA laat zien, zijn onder meer de LF voor distributieverkeer, de veelzijdige CF en de XF, het vlaggenschip voor het zware transport over de lange afstand.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

rino
Kohl
Anema Trucks & Spare Parts
Van Schaften Trucks
DHS
Middelbos
Trailer innovation
snapon
HEBIC
advertise
Cuppers
Hoornweg
Trailned
facebook
Capriƫl Nederland
terberg
vdl
D-tec
Trucks.nl