home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 03 Mei 2018, 16.17 uur


G.S. Van den IJssel Olie & Transport viert jubileum

Van een trekschuit naar een wagenpark met 34 tankopleggers en 29 trekkende eenheden, waarvan het grootste deel Volvo-trucks. G.S. van den IJssel Olie & Transport uit Berkel en Rodenrijs is de afgelopen eeuw uitgegroeid van eenmansbedrijf naar een internationaal opererend olie- en transportbedrijf. Het honderdjarig bestaan werd onlangs gevierd. Bezoekers konden onder meer de nieuwste aanwinst bewonderen: een Volvo FH 6x2 bakwagen, geleverd door Volvo Group Truck Center in Zoetermeer. Ruim zeshonderd gasten, onder wie chauffeurs met hun familie, leveranciers en klanten uit binnen- en buitenland, stonden gezamenlijk stil bij de honderdste verjaardag. De oorsprong van het moderne olie- en transportbedrijf ligt in de turf, die door Cees van den IJssel met de trekschuit naar klanten in de omgeving werd verscheept. De trekschuit maakte enkele jaren later plaats voor paard en wagen toen de handel in kolen op gang kwam. Na de Tweede Wereldoorlog stapte Nederland langzaam over op huisbrand- en stookolie. Van den IJssel anticipeerde daarop met de aanschaf van een aantal Volvo-tankwagens. Het verzorgingsgebied breidde zich snel uit tot de buitengrenzen van Nederland. Ook nu nog levert G.S. van den IJssel brandstoffen en smeermiddelen op locatie bij onder meer kwekerijen, loon- en transportbedrijven. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in tanktransport van bitumen, vloeibare zwavel en chemicaliën door heel Europa.

Robin van den IJssel nam in 2008 als vierde generatie het bedrijf van zijn vader Kees over en erfde tevens de liefde voor Volvo. “De band met het merk is des te steviger door de goede relatie met de dealer. Volvo Group Truck Center denkt mee in de uitvoering om te komen tot de beste combinatie tussen een laag eigengewicht, veiligheid en chauffeurscomfort. Sinds de invoering van Euro zes laten wij ook het onderhoud over aan VGTC. We hebben op alle Volvo-trucks een Volvo Gold-contract afgesloten. Dat garandeert ons 100 procent beschikbaarheid tegen een gunstige kilometerkostprijs.”

Volvo is al sinds het begin van de jaren vijftig een vaste waarde voor G.S. van den IJssel. De oudste is een Volvo F89 uit bouwjaar 1976. Deze trekker is sinds kort te bewonderen in het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep en ontbrak om die reden bij het jubileumfeest. Wel stonden er een onlangs gerestaureerde Volvo F16-trekker uit 1990 en de nieuwste Volvo FH 6x2 bakwagen naast elkaar te glimmen. De laatste is met een wipkar als combinatie in gebruik voor geconditioneerd plantentransport naar Italië. “Dat heeft niets met olie te maken, maar ik kon het werk overnemen van een collega-transporteur”, aldus Van den IJssel.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Met Verizon Connect Asset Tracking ver...

Toyota introduceert Proace City

Van Grunsven en Langenhuijzen viert ju...

Terberg yard trekker met waterstof-bra...

Vos Transport neemt activiteiten Claes...

Truckland voegt elektrische Maxus toe ...

Eerste vuilniswagens op waterstof ingezet

Bauma trekt record aantal bezoekers

AB Texel Group neemt Transport Impens over

Thermo King gaat samenwerken om emissi...


Met Verizon Connect Asset Tracking verliezen transporteurs nooit de trailers uit het oog
De 139 trailers van B&F International en Euro Ferry Transport uit Barendrecht bewegen continu door heel Europa, met het Verenigd Koninkrijk als vertrekpunt of bestemming. Om de locaties van trailers te monitoren, communiceerden de planners van de logistiek dienstverlener voorheen veelvuldig met chauffeurs.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

scania
almic
terberg
Tibeg
meiller
Cuppers
facebook
baat
Capriël Nederland
Middelbos
snapon
vdl
Hoornweg
Trailned
HEBIC
advertise
rino
Trucks.nl
rdd
Autoboek International