home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 30 April 2018, 15.32 uur


Michelin komt met energiezuinige band

Michelin introduceert de X Multi Energy, hiermee is het aanbod voor regionaal transport compleet. Samen met de X Multi, vervangt hij de X Multiway 3D. Daarmee krijgt het regionaal transport de keuze uit een aantal verschillende producten waarmee de prioriteit kan worden gelegd bij brandstofbesparing of bij langere levensduur. De Michelin X Multi werd in 2017 geïntroduceerd en levert tot 20% meer kilometers dan de X Multiway 3D. De X Multi Energy is een aanvulling op het bestaande aanbod. Vergeleken met zijn voorganger bespaart hij tot 1,2 liter brandstof per 100 kilometer (gebaseerd op VECTO-berekeningen).

Brandstof is voor ondernemers in het wegtransport de op één na grootste kostenpost. Nu de Europese Commissie een roadmap ontwikkelt om de CO2 emissie van het wegtransport terug te dringen, richt de industrie zich steeds meer op “groener transport”. De EU heeft een instrument, VECTO, ontwikkeld om het brandstofverbruik en de CO2 emissie van vrachtwagens te berekenen. Vanaf 1 januari 2019 moeten constructeurs voor alle nieuwe vrachtwagens die ze op de Europese markt brengen de met VECTO berekende CO2 emissie opgeven. Ondernemers in het regionaal transport kunnen vanaf nu een duidelijke keuze maken voor brandstofbesparing en reductie van de CO2 emissie. Deze keuze wordt steeds belangrijker voor grotere bedrijven en vloten, aangezien bij de meeste aanbestedingen en in contracten wordt gevraagd om een lage CO2 emissie.

Brandstofkosten staan bij alle professionele transportbedrijven hoog op de agenda, maar slechts een klein deel van hen weet dat, bij een trekkend voertuig met aanhanger, de banden verantwoordelijk zijn voor een derde deel van het brandstofverbruik. De luchtweerstand en interne mechanische frictie zijn verantwoordelijk voor de overige twee derde deel. Het is de brandstofbesparing die de Michelin X Multi Energy tot de belangrijkste band voor regionaal transport maakt. De brandstofbesparing, berekend met het EU-instrument VECTO, bedraagt ten opzichte van het gemiddelde van zijn drie grootste concurrenten 1,2 liter per 100 kilometer.

Deze toonaangevende prestatie is het resultaat van drie innovatieve, gepatenteerde, Michelin technologieën die bij alle banden zijn toegepast: Infinicoil, Regenion en Powercoil.

- Infinicoil bestaat uit een doorlopende metaaldraad, die een lengte tot 400 meter kan bereiken. Deze metaaldraad wordt om de band heen gedraaid om een betere stabiliteit van het loopvlak te realiseren, een hogere brandstofbesparing te kunnen leveren, en de levensduur van de banden te verlengen zodat ze meer kilometers meegaan.

- De Regenion technologie zorgt voor een evolutief profiel waardoor de band zijn vermogen behoudt om tot het einde van zijn levensduur het water af te voeren en grip te behouden.

- Powercoil omvat een nieuwe generatie robuustere staaldraden voor het karkas. Ze zijn lichter, duurzamer en helpen de rolweerstand te verminderen.

De Michelin X Multi Energy is volledig herprofileerbaar en vernieuwbaar. Deze band heeft de 3PMSF en M+S markeringen die duiden op een hoge mate van grip onder alle weersomstandigheden.

Vanwege de zeer geringe rolweerstand en het geringe brandstofverbruik, is de Michelin X Multi Energy sinds eind 2017 volledig geschikt bevonden en goedgekeurd door de grote fabrikanten van bedrijfswagens. Hij is vanaf april 2018 verkrijgbaar op de vervangingsmarkt in de afmeting 315/70 R 22.5 voor montage op alle posities en op de motoras.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Eerste Volvo FMX 10x6 af fabriek afgel...

Stummeltrans neemt laatste PGR uit Zwo...

TATRA Nederland toont breed gamma tijd...

Exorbitante verhoging van Duitse tol

DAF en VDL lanceren elektrische truck

TRP Stores bij DAF-dealers

Nieuw meetsysteem moet bandenpech vrac...

Steeds meer LZV's op de Nederlandse wegen

Volvo Trucks presenteert nu ook elektr...

Van den Bosch neemt Broekema Bulk over


Eerste Volvo FMX 10x6 af fabriek afgeleverd
De eerste af fabriek Volvo FMX 10x6 die rondrijdt in Nederland heeft de kleuren van GJ Infra uit Made. De truck is opgebouwd met een 40-tons haakarmsysteem voor de af- en aanvoer van aarde en puin bij grond- en rioleringswerkzaamheden. De eigenaren zochten hiervoor een robuuste, bedrijfszekere en multifunctionele vijfasser met een zo groot mogelijk laadvermogen en vonden deze unieke oplossing bij Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus in Roosendaal.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
facebook
Cuppers
terberg
snapon
vdl
Trailer innovation
Capriƫl Nederland
Trucks.nl
Anema Trucks & Spare Parts
advertise
Kohl
rino
D-tec
Hoornweg
Middelbos
DHS
Trailned
Van Schaften Trucks