home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 30 April 2018, 15.32 uur


Michelin komt met energiezuinige band

Michelin introduceert de X Multi Energy, hiermee is het aanbod voor regionaal transport compleet. Samen met de X Multi, vervangt hij de X Multiway 3D. Daarmee krijgt het regionaal transport de keuze uit een aantal verschillende producten waarmee de prioriteit kan worden gelegd bij brandstofbesparing of bij langere levensduur. De Michelin X Multi werd in 2017 geïntroduceerd en levert tot 20% meer kilometers dan de X Multiway 3D. De X Multi Energy is een aanvulling op het bestaande aanbod. Vergeleken met zijn voorganger bespaart hij tot 1,2 liter brandstof per 100 kilometer (gebaseerd op VECTO-berekeningen).

Brandstof is voor ondernemers in het wegtransport de op één na grootste kostenpost. Nu de Europese Commissie een roadmap ontwikkelt om de CO2 emissie van het wegtransport terug te dringen, richt de industrie zich steeds meer op “groener transport”. De EU heeft een instrument, VECTO, ontwikkeld om het brandstofverbruik en de CO2 emissie van vrachtwagens te berekenen. Vanaf 1 januari 2019 moeten constructeurs voor alle nieuwe vrachtwagens die ze op de Europese markt brengen de met VECTO berekende CO2 emissie opgeven. Ondernemers in het regionaal transport kunnen vanaf nu een duidelijke keuze maken voor brandstofbesparing en reductie van de CO2 emissie. Deze keuze wordt steeds belangrijker voor grotere bedrijven en vloten, aangezien bij de meeste aanbestedingen en in contracten wordt gevraagd om een lage CO2 emissie.

Brandstofkosten staan bij alle professionele transportbedrijven hoog op de agenda, maar slechts een klein deel van hen weet dat, bij een trekkend voertuig met aanhanger, de banden verantwoordelijk zijn voor een derde deel van het brandstofverbruik. De luchtweerstand en interne mechanische frictie zijn verantwoordelijk voor de overige twee derde deel. Het is de brandstofbesparing die de Michelin X Multi Energy tot de belangrijkste band voor regionaal transport maakt. De brandstofbesparing, berekend met het EU-instrument VECTO, bedraagt ten opzichte van het gemiddelde van zijn drie grootste concurrenten 1,2 liter per 100 kilometer.

Deze toonaangevende prestatie is het resultaat van drie innovatieve, gepatenteerde, Michelin technologieën die bij alle banden zijn toegepast: Infinicoil, Regenion en Powercoil.

- Infinicoil bestaat uit een doorlopende metaaldraad, die een lengte tot 400 meter kan bereiken. Deze metaaldraad wordt om de band heen gedraaid om een betere stabiliteit van het loopvlak te realiseren, een hogere brandstofbesparing te kunnen leveren, en de levensduur van de banden te verlengen zodat ze meer kilometers meegaan.

- De Regenion technologie zorgt voor een evolutief profiel waardoor de band zijn vermogen behoudt om tot het einde van zijn levensduur het water af te voeren en grip te behouden.

- Powercoil omvat een nieuwe generatie robuustere staaldraden voor het karkas. Ze zijn lichter, duurzamer en helpen de rolweerstand te verminderen.

De Michelin X Multi Energy is volledig herprofileerbaar en vernieuwbaar. Deze band heeft de 3PMSF en M+S markeringen die duiden op een hoge mate van grip onder alle weersomstandigheden.

Vanwege de zeer geringe rolweerstand en het geringe brandstofverbruik, is de Michelin X Multi Energy sinds eind 2017 volledig geschikt bevonden en goedgekeurd door de grote fabrikanten van bedrijfswagens. Hij is vanaf april 2018 verkrijgbaar op de vervangingsmarkt in de afmeting 315/70 R 22.5 voor montage op alle posities en op de motoras.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Ook elektrische DAF LF en hybride CF o...

MAN toont CitE op IAA

De winnaars van de internationale 'Tra...

D-TEC wint 'Trailer Innovation Award 2019'

LAG Trailers opent nieuwe productielijn

Elektrische Volkswagen e-Crafter getest

Hyundai brengt truck met brandstofcel ...

Volvo toont zelfrijdende elektrische t...

Transport Compleet Gorinchem 2018 geslaagd

Ford onthult nieuwe generatie Transit ...


Ook elektrische DAF LF en hybride CF op de IAA
De stand van DAF is te vinden in Hal 17 van het tentoonstellingscomplex. Op de stand, die een oppervlakte van 2.500 m2 heeft, toont DAF haar complete serie trucks, die voor elke vorm van transport de norm zijn op het gebied van kwaliteit, lage operationele kosten en prestaties. De trucks die DAF op de IAA laat zien, zijn onder meer de LF voor distributieverkeer, de veelzijdige CF en de XF, het vlaggenschip voor het zware transport over de lange afstand.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Trailer innovation
rino
Cuppers
facebook
terberg
Kohl
Van Schaften Trucks
Capriƫl Nederland
HEBIC
Middelbos
Trucks.nl
DHS
Trailned
D-tec
Anema Trucks & Spare Parts
snapon
Hoornweg
advertise
vdl