home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 25 April 2018, 13.32 uur


Daimler Trucks brengt de Freightliner Econic SD naar Noord-Amerika

Daimler Trucks introduceert de Freightliner Econic SD, een speciale truck voor gemeentelijke behoeften, op de Noord-Amerikaanse markt. Het voertuig is beter bekend bij Europese klanten als de Mercedes-Benz Econic, die o.a. vaak wordt gebruikt door afvalverwijderingsbedrijven. Beide voertuigen worden vooral gekenmerkt door een uitstekend panorama zicht, een extra grote bestuurderscabine en de zeer lage instap. Dit vergemakkelijkt het regelmatig in- en uitstappen van het voertuig, en aan de andere kant verhoogt het vooral het zicht rondom van de bestuurder in druk stadsverkeer - een belangrijk veiligheidsvoordeel voor andere weggebruikers zoals voetgangers en fietsers.

Met de introductie in Noord-Amerika, maakt 's werelds grootste fabrikant van bedrijfsvoertuigen opnieuw gebruik van de sterke punten van zijn wereldwijde platformstrategie. Net als de Mercedes-Benz Econic rolt zijn Amerikaanse broer van de productielijn in 's werelds grootste vrachtwagenfabriek in Wörth (Rijnland-Palts). Vanuit de Palts rijden de vrachtwagens naar Gaffney, South Carolina, waar de Freightliner Custom Chassis Corporation de laatste montage uitvoert met aanpassingen voor de Noord-Amerikaanse markt. De Freightliner Econic SD met de DD8 (350 pk) zescilinder lijnmotor is uitgerust met een grote assemblage die plaatselijk is geproduceerd in Detroit, Michigan, die voortkomt uit de MDEP-motorenfamilie (Medium Duty Engine Platform) die wereldwijd door Daimler Trucks wordt ingezet.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Ook elektrische DAF LF en hybride CF o...

MAN toont CitE op IAA

De winnaars van de internationale 'Tra...

D-TEC wint 'Trailer Innovation Award 2019'

LAG Trailers opent nieuwe productielijn

Elektrische Volkswagen e-Crafter getest

Hyundai brengt truck met brandstofcel ...

Volvo toont zelfrijdende elektrische t...

Transport Compleet Gorinchem 2018 geslaagd

Ford onthult nieuwe generatie Transit ...


Ook elektrische DAF LF en hybride CF op de IAA
De stand van DAF is te vinden in Hal 17 van het tentoonstellingscomplex. Op de stand, die een oppervlakte van 2.500 m2 heeft, toont DAF haar complete serie trucks, die voor elke vorm van transport de norm zijn op het gebied van kwaliteit, lage operationele kosten en prestaties. De trucks die DAF op de IAA laat zien, zijn onder meer de LF voor distributieverkeer, de veelzijdige CF en de XF, het vlaggenschip voor het zware transport over de lange afstand.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Hoornweg
Cuppers
Capriël Nederland
Trucks.nl
rino
facebook
Anema Trucks & Spare Parts
DHS
advertise
Kohl
D-tec
Van Schaften Trucks
Trailer innovation
terberg
HEBIC
Trailned
vdl
Middelbos
snapon