home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 25 April 2018, 13.32 uur


Daimler Trucks brengt de Freightliner Econic SD naar Noord-Amerika

Daimler Trucks introduceert de Freightliner Econic SD, een speciale truck voor gemeentelijke behoeften, op de Noord-Amerikaanse markt. Het voertuig is beter bekend bij Europese klanten als de Mercedes-Benz Econic, die o.a. vaak wordt gebruikt door afvalverwijderingsbedrijven. Beide voertuigen worden vooral gekenmerkt door een uitstekend panorama zicht, een extra grote bestuurderscabine en de zeer lage instap. Dit vergemakkelijkt het regelmatig in- en uitstappen van het voertuig, en aan de andere kant verhoogt het vooral het zicht rondom van de bestuurder in druk stadsverkeer - een belangrijk veiligheidsvoordeel voor andere weggebruikers zoals voetgangers en fietsers.

Met de introductie in Noord-Amerika, maakt 's werelds grootste fabrikant van bedrijfsvoertuigen opnieuw gebruik van de sterke punten van zijn wereldwijde platformstrategie. Net als de Mercedes-Benz Econic rolt zijn Amerikaanse broer van de productielijn in 's werelds grootste vrachtwagenfabriek in Wörth (Rijnland-Palts). Vanuit de Palts rijden de vrachtwagens naar Gaffney, South Carolina, waar de Freightliner Custom Chassis Corporation de laatste montage uitvoert met aanpassingen voor de Noord-Amerikaanse markt. De Freightliner Econic SD met de DD8 (350 pk) zescilinder lijnmotor is uitgerust met een grote assemblage die plaatselijk is geproduceerd in Detroit, Michigan, die voortkomt uit de MDEP-motorenfamilie (Medium Duty Engine Platform) die wereldwijd door Daimler Trucks wordt ingezet.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Eerste Volvo FMX 10x6 af fabriek afgel...

Stummeltrans neemt laatste PGR uit Zwo...

TATRA Nederland toont breed gamma tijd...

Exorbitante verhoging van Duitse tol

DAF en VDL lanceren elektrische truck

TRP Stores bij DAF-dealers

Nieuw meetsysteem moet bandenpech vrac...

Steeds meer LZV's op de Nederlandse wegen

Volvo Trucks presenteert nu ook elektr...

Van den Bosch neemt Broekema Bulk over


Eerste Volvo FMX 10x6 af fabriek afgeleverd
De eerste af fabriek Volvo FMX 10x6 die rondrijdt in Nederland heeft de kleuren van GJ Infra uit Made. De truck is opgebouwd met een 40-tons haakarmsysteem voor de af- en aanvoer van aarde en puin bij grond- en rioleringswerkzaamheden. De eigenaren zochten hiervoor een robuuste, bedrijfszekere en multifunctionele vijfasser met een zo groot mogelijk laadvermogen en vonden deze unieke oplossing bij Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus in Roosendaal.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Capriël Nederland
Cuppers
D-tec
Van Schaften Trucks
vdl
Anema Trucks & Spare Parts
Hoornweg
snapon
rino
Middelbos
terberg
facebook
DHS
Kohl
advertise
Trucks.nl
Trailned
Trailer innovation