home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 19 April 2018, 09.05 uur


Uitbreiding Ploeger loopt weer conform planning

Ondanks de weersomstandigheden de afgelopen maanden loopt de bouw van het nieuwe BREEAM Outstanding warehouse van Ploeger Logistics volgens planning. Verschillende partijen hebben een uiterste inspanning geleverd om de vertraging die door de kou ontstaan was, in te halen. Dit betekent dat de oplevering, waarbij 16.000 palletplaatsen beschikbaar komen, gepland staat op 8 juli aanstaande. De ijzige koude stuurde op veel bouwplaatsen in Nederland de planning flink in de war. Ook op de locatie van Ploegers nieuwe warehouse kon gedurende de vorstperiode niet conform planning worden gewerkt, echter is de opgelopen vertraging snel weer ingelopen. De bouwwerkzaamheden zijn begin januari dit jaar gestart.

Duidelijke lijnen

Dijkham Bouw uit Nijkerk is de hoofdaannemer voor dit project. Mark van der Horst is als projectleider nauw betrokken bij de bouw: “We rekenden er eind februari niet meer op dat de winter nog zo’n klap zou uitdelen. Daardoor heb je qua planning echt een uitdaging. Doordat we zulke duidelijke en korte lijnen met iedere samenwerkende partij hebben, konden we razendsnel schakelen toen de vorst weer uit de grond was. Inmiddels lopen we weer in de pas qua planning.”

Verhuizing

Adwin Ploeger, directeur bij Ploeger Logistics, is blij dat alles conform planning loopt: “Op het weer heb je geen enkele invloed, zo’n vorstperiode is overmacht. Echter, wij zijn achter de schermen ook druk bezig met de voorbereiding voor de verhuizing. De goederen van twee van onze bestaande opdrachtgevers zullen verhuisd worden naar het nieuwe warehouse. Het spreekt voor zich dat we die verhuizing graag just in time en zo slim mogelijk willen realiseren, om zo bestaande en nieuwe klanten te kunnen blijven voorzien van kwalitatieve logistieke oplossingen.”

BREEAM Outstanding

Het nieuwe warehouse beslaat ruim 10.000 m², wat goed is voor meer dan 16.000 palletplaatsen. Met de nieuwbouw versterkt Ploeger de mogelijkheden om voor haar opdrachtgevers de volledige supply chain uit handen te nemen. Voor Ploeger zijn duurzaamheid en innovatie leidend. Voor de directeur van de logistieke dienstverlener is de keuze voor BREEAM Outstanding dan ook niet meer dan logisch. “We willen graag toonaangevend zijn binnen de logistieke sector én in de regio Harderwijk. Daarom kiezen we er nu heel bewust voor om een warehouse neer te zetten dat voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnorm. BREEAM Outstanding betekent dat we maximaal scoren op onder andere energieverbruik, gezondheid en productiviteit”, aldus Adwin Ploeger.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Vito en V-Klasse krijgen sterkere motor

Nieuw magazine van Auto- en Transportw...

Continental heeft EU-goedkeuring voor ...

Trailerbouwer Van Eck Beesd failliet v...

Bronsema kiest voor Scania vrachtwagen

Stilstand dreigt voor nieuwe vrachtauto's

Volvo introduceert I-Save techniek

Nieuwe Scania-motoren op bauma geprese...

Paul Haverkamp nieuwe Algemeen Directe...

D-TEC toont kipper met een aluminium b...


Vito en V-Klasse krijgen sterkere motor
Zo langzamerhand begint ook 'elektrisch' in bestelautoland een steeds prangender onderwerp te worden. Op de Autosalon in Genève liet Mercedes-Benz een nieuwe elektrische MPV zien, de EQV. Het is het zusje van de vernieuwde V-Klasse die er samen met de Vito ook stond. De belangrijkste vernieuwing voor beide: een diesel topmotorisering. Daarnaast, als voorbode op het elektrische geweld,

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

snapon
rino
Capriël Nederland
baat
Middelbos
Trucks.nl
Hoornweg
facebook
Trailned
rdd
terberg
HEBIC
advertise
scania
almic
Cuppers
vdl
Autoboek International