home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 13 April 2018, 09.51 uur


Vlastuin Group neemt VB Trailerbouw over

De Vlastuin Group uit Kesteren heeft VB Trailerbouw uit Bedum overgenomen. Laatstgenoemde is producent van de kwaliteitsmerken Vogelzang en Bulthuis. Met deze overname wil Vlastuin Group haar positie als trailerfabrikant verder uitbreiden. Vlastuin Group is het moederbedrijf van de D-TEC tank- en containertrailers. Recent heeft D-TEC ook kippers aan haar productgamma toegevoegd en op dit gebied wil Vlastuin Group intensief samenwerken met haar nieuwe collega's in Bedum. ‘Daarnaast sluit het mooi aan op de uitbreiding van ons service- en verkoopnetwerk in Noord-Nederland’, aldus Vlastuin Group-directeur Gerrit van Vlastuin.

Capaciteit

De overname van VB Trailerbouw is voor Vlastuin Group een strategische keuze. ‘In Kesteren hebben we de laatste jaren fors uitgebreid om de groei op te kunnen vangen. Maar zelfs met deze uitbreidingen blijft het voor ons een uitdaging om de nieuwe productgroep kippers in Kesteren te produceren.’ De kennis en ervaring die VB Trailerbouw heeft met de kipperproductie, komt de Vlastuin Group daarom goed van pas. Vooralsnog is het de bedoeling dat de productie van kiepbakken in Bedum gaat plaatsvinden. In Kesteren zal Vlastuin Group zich voornamelijk bezighouden met de serieproductie van de kipperchassis en uiteraard met de productie van container- en tanktrailers. Van Vlastuin: ‘We hebben de laatste jaren hard getrokken aan de uitbreiding van ons Europese netwerk. Met de overname van VB Trailerbouw zijn we de komende jaren in staat om ons productenpakket voor dit Europese netwerk verder uit te breiden.’

Klanten VB Trailerbouw

De huidige klanten van VB Trailerbouw krijgen een breder trailerpakket aangeboden. ‘De komende periode willen we bij VB Trailerbouw investeren in zowel het innoveren van de productie als in de producten, een van de krachten van Vlastuin Group. Hiermee verwachten we dat we de huidige klantenkring ook in de toekomst beter kunnen bedienen. Onze uitdaging is om onze klanten met onze producten meer te laten verdienen, lift up your profit! Deze lijn trekken we door naar de klanten voor de merken Vogelzang en Bulthuis.’

Nijhof-Wassink Groep

Tot voor kort behoorde VB Trailerbouw tot de Nijhof-Wassink Groep. Tot dit familiebedrijf behoort de logistieke dienstverlener Nijhof-Wassink, specialist in bulktransport en warehousing van chemische en diervoederproducten. Ook Volvo Trucks en Renault Bedrijfswagen dealer Nijwa Groep behoort tot de Nijhof-Wassink Groep. ‘We hebben VB Trailerbouw in 2012 overgenomen en zijn super trots op onze mensen in Bedum dat ze van VB Trailerbouw een goed renderend bedrijf hebben gemaakt met volop toekomstperspectieven. Met Vlastuin Group als nieuwe eigenaar kan VB Trailerbouw verder groeien. Een strategische keuze, omdat voor de verdere ontwikkeling van VB Trailerbouw schaalgrootte van belang was. Wij hebben besloten om dit niet zelf te doen, gezien de corebusiness van de Nijhof-Wassink Groep, maar het bedrijf te verkopen aan Vlastuin Group. Met de overname van VB Trailerbouw door Vlastuin Group hebben wij een partij gevonden die het produceren van trailers in hun genen heeft zitten. Een welkome aanvulling voor beide partijen’, aldus Albert Hendrikse, directielid van de Nijhof-Wassink Groep.

Foto links: Gerrit van Vlastuin van Vlastuin Group en Gert-Jan Meijerink van Nijhof-Wassink Groep.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Scania verwacht met twee jaar 120.000 ...

Bofram Techniek nu ook importeur van A...

Nieuwe PL2 dieplader van Broshuis

Bedrijf ludiek in actie tegen tekort c...

ESA Trucks tekent dealercontract met TATRA

Nieuwe vrijstellingsregeling voor C-ri...

Transportoplossingen.com haalt Mü...

Volkswagen lanceert krachtigste Amarok...

Noodzaak om te verduurzamen grootste u...

Vlastuin Group neemt VB Trailerbouw over


Scania verwacht met twee jaar 120.000 eenheden te produceren
Sinds de crisis is het aanbod van te vervoeren goederen sterk toegenomen. Dit vertaald zich uiteraard ook in toegenomen verkopen aan vrachtauto's. Daar kan Scania over meepraten bleek tijdens de traditionele 'bijpraatsessie' voor de vakpers. De order-intake in de eerste twee maanden ligt zo'n 20 a 25 procent hoger dan voorgaande jaren; 2018 lijkt dan ook een prima jaar te worden.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Anema Trucks & Spare Parts
vdl
Trucks.nl
facebook
Trailer innovation
rino
Capriël Nederland
DHS
D-tec
Hoornweg
Van Schaften Trucks
Cuppers
Trailned
terberg
advertise
Kohl
snapon
Middelbos