home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 11 April 2018, 10.44 uur


Nieuw bandencontract LIPS+ drie keer duurzamer

De landelijke textieldienstverlener LIPS+ sluit een overeenkomst met Profile Tyrecenter Truck Europe voor extreem duurzaam bandenonderhoud van hun totale wagenpark. De focus ligt hierbij op drie belangrijke duurzaamheidsmaatregelen: brandstofverbruik verminderen, slijtage minimaliseren en stilstand voorkomen. De zesjarige overeenkomst tussen LIPS+ en Profile gaat deze maand in. LIPS+ verzorgt het linnengoed en de persoonlijke was van ziekenhuizen en zorginstellingen. “We halen en brengen de was bij meer dan duizend locaties door heel Nederland. Wij willen de controle van onze banden onderbrengen bij één partner”, aldus Marcel Verbraak, financieel directeur van het textielverzorgingsbedrijf. Omdat Profile landelijke dekking op duurzaam bandenonderhoud van trucks biedt, gaat LIPS+ de samenwerking aan.

Toezicht

LIPS+ hanteert een hoge duurzaamheidsstandaard voor haar dienstverlening. Daarom checkt Profile elke vier maanden de profieldiepte en de bandenspanning. Ook pompt de onderhoudsmonteur de banden bij om banden- en brandstofkosten zo laag mogelijk te houden. Door de consequente aanpak verlagen de samenwerkende partijen de uitstoot van CO₂ en fijnstof. Bovendien dringen deze maatregelen het risico op stilstand terug tot een minimum. Matthijs Verhaar, CEO Profile Tyrecenter: “LIPS+ erkent het belang van frequente controles en preventief onderhoud. Dit contract borgt dat volledig. Daar zijn wij heel blij mee.”

Mobiele service units

Het wagenpark van LIPS+ bestaat uit maar liefst tachtig eenheden, waaronder 53 bakwagens, tien trekkers en veertien opleggers. Om te zorgen dat de chauffeurs van LIPS+ zo min mogelijk kilometers maken voor onderhoud komt Profile naar LIPS+ toe met mobiele service units. Het bijpompen en vervangen doet de monteur ter plaatse. Voor het uitlijnen van de voertuigen wordt direct een afspraak ingepland met de wagenparkbeheerders van LIPS+.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Scania verwacht met twee jaar 120.000 ...

Bofram Techniek nu ook importeur van A...

Nieuwe PL2 dieplader van Broshuis

Bedrijf ludiek in actie tegen tekort c...

ESA Trucks tekent dealercontract met TATRA

Nieuwe vrijstellingsregeling voor C-ri...

Transportoplossingen.com haalt Mü...

Volkswagen lanceert krachtigste Amarok...

Noodzaak om te verduurzamen grootste u...

Vlastuin Group neemt VB Trailerbouw over


Scania verwacht met twee jaar 120.000 eenheden te produceren
Sinds de crisis is het aanbod van te vervoeren goederen sterk toegenomen. Dit vertaald zich uiteraard ook in toegenomen verkopen aan vrachtauto's. Daar kan Scania over meepraten bleek tijdens de traditionele 'bijpraatsessie' voor de vakpers. De order-intake in de eerste twee maanden ligt zo'n 20 a 25 procent hoger dan voorgaande jaren; 2018 lijkt dan ook een prima jaar te worden.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Van Schaften Trucks
Trailned
advertise
D-tec
snapon
facebook
DHS
Middelbos
Trucks.nl
Anema Trucks & Spare Parts
terberg
Cuppers
Trailer innovation
rino
Hoornweg
Capriƫl Nederland
vdl
Kohl