home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 11 April 2018, 10.44 uur


Nieuw bandencontract LIPS+ drie keer duurzamer

De landelijke textieldienstverlener LIPS+ sluit een overeenkomst met Profile Tyrecenter Truck Europe voor extreem duurzaam bandenonderhoud van hun totale wagenpark. De focus ligt hierbij op drie belangrijke duurzaamheidsmaatregelen: brandstofverbruik verminderen, slijtage minimaliseren en stilstand voorkomen. De zesjarige overeenkomst tussen LIPS+ en Profile gaat deze maand in. LIPS+ verzorgt het linnengoed en de persoonlijke was van ziekenhuizen en zorginstellingen. “We halen en brengen de was bij meer dan duizend locaties door heel Nederland. Wij willen de controle van onze banden onderbrengen bij één partner”, aldus Marcel Verbraak, financieel directeur van het textielverzorgingsbedrijf. Omdat Profile landelijke dekking op duurzaam bandenonderhoud van trucks biedt, gaat LIPS+ de samenwerking aan.

Toezicht

LIPS+ hanteert een hoge duurzaamheidsstandaard voor haar dienstverlening. Daarom checkt Profile elke vier maanden de profieldiepte en de bandenspanning. Ook pompt de onderhoudsmonteur de banden bij om banden- en brandstofkosten zo laag mogelijk te houden. Door de consequente aanpak verlagen de samenwerkende partijen de uitstoot van CO₂ en fijnstof. Bovendien dringen deze maatregelen het risico op stilstand terug tot een minimum. Matthijs Verhaar, CEO Profile Tyrecenter: “LIPS+ erkent het belang van frequente controles en preventief onderhoud. Dit contract borgt dat volledig. Daar zijn wij heel blij mee.”

Mobiele service units

Het wagenpark van LIPS+ bestaat uit maar liefst tachtig eenheden, waaronder 53 bakwagens, tien trekkers en veertien opleggers. Om te zorgen dat de chauffeurs van LIPS+ zo min mogelijk kilometers maken voor onderhoud komt Profile naar LIPS+ toe met mobiele service units. Het bijpompen en vervangen doet de monteur ter plaatse. Voor het uitlijnen van de voertuigen wordt direct een afspraak ingepland met de wagenparkbeheerders van LIPS+.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Elke dag 290 trucks minder in de spits...

ZF maakt zich op voor een autonome, di...

Wat is de oudste DAF truck nog in gebruik?

Mercedes-Benz werkt aan truck van de t...

Nieuw Skeletal chassis van Ford Transi...

Waberer’s mag vanaf nu Tesla e-...

Spuitcoating KCN automotive biedt ulti...

Mooiste Truck van Nederland gekozen

Managementwijzigingen bij DAF Trucks

Analyse verkeersdata helpt bij betere ...


Elke dag 290 trucks minder in de spits in Brabant
23 bedrijven in de regio hebben het voor elkaar gekregen hun logistiek nog beter in te richten, waardoor er dagelijks 290 vrachtwagens en bestelbussen minder in de spits op de weg rijden. Het programma Logistiek in Brabant heeft deze bedrijven daartoe uitgedaagd. 'Met 1 nachtrit op en neer met een LZV-combinatie plaatsen we vier volledige vrachtwagens buiten de spits,' vertelt Pim van Eijk van Gebroeders van Eijk uit Asten.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Cuppers
terberg
Kohl
D-tec
vdl
Capriël Nederland
DHS
IAA
Hoornweg
snapon
rino
Trucks.nl
Trailer innovation
facebook
Van Schaften Trucks
advertise
HEBIC
Trailned
Anema Trucks & Spare Parts
Middelbos