home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 10 April 2018, 09.18 uur


Truckersplek langs A1 bij Deventer wisselend succes

De bezetting van betaalde truckersparkeerplaats Truckpoint langs de A1 in Deventer wisselt sterk in het eerste jaar van opening. Het exacte bezettingspercentage geeft eigenaar Jorgen Kruit niet prijs. Hij zegt na negen maanden draaien tevreden te zijn over de aanloop. Als aan het eind van dit jaar gemiddeld 30 a 40 procent van de 100 vrachtwagenparkeerplekken gevuld is geweest, is Kruit tevreden. Dat is volgens hem op dit moment nog realistisch.
In vergelijking met eenzelfde soort parkeerplek die Kruit opzette langs de A37 in Emmen komt het parkeerverkeer in Deventer een stuk sneller op gang. "Maar dat mag ook wel: de A1 is een van de belangrijkste verkeersaders van ons land."

Na de bouwvak begint volgens Kruit de aanleg van het tankstation op Truckpoint. De onderhandelingen met een horeca-ondernemer die boerderij de Olthof moet vullen, zitten volgens hem in een afrondende fase. Truckpoint is een betaalde truckparking voor 100 vrachtwagens. Met voorzieningen, zoals cameratoezicht, toiletten en douches en straks dus horeca en een tankstation. Ook als het niet gelijk druk is, hoeft eigenaar Jorgen Kruit niet te wanhopen. Rijkswaterstaat betaalt de eerste drie jaar de huur van de parkeerplekken.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Elke dag 290 trucks minder in de spits...

ZF maakt zich op voor een autonome, di...

Wat is de oudste DAF truck nog in gebruik?

Mercedes-Benz werkt aan truck van de t...

Nieuw Skeletal chassis van Ford Transi...

Waberer’s mag vanaf nu Tesla e-...

Spuitcoating KCN automotive biedt ulti...

Mooiste Truck van Nederland gekozen

Managementwijzigingen bij DAF Trucks

Analyse verkeersdata helpt bij betere ...


Elke dag 290 trucks minder in de spits in Brabant
23 bedrijven in de regio hebben het voor elkaar gekregen hun logistiek nog beter in te richten, waardoor er dagelijks 290 vrachtwagens en bestelbussen minder in de spits op de weg rijden. Het programma Logistiek in Brabant heeft deze bedrijven daartoe uitgedaagd. 'Met 1 nachtrit op en neer met een LZV-combinatie plaatsen we vier volledige vrachtwagens buiten de spits,' vertelt Pim van Eijk van Gebroeders van Eijk uit Asten.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Capriël Nederland
D-tec
Hoornweg
advertise
Trucks.nl
Trailned
terberg
Kohl
vdl
rino
HEBIC
snapon
Trailer innovation
Middelbos
facebook
Anema Trucks & Spare Parts
Cuppers
IAA
DHS
Van Schaften Trucks