home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 05 April 2018, 09.54 uur


Nieuwe 9 liter MAN-motor gepresenteerd

MAN presenteerde onlangs een nieuwe 'lichte' dieselmotor, de 9 liter D1556. De eerste toepassing waarin hij is te vinden is de nieuwe MAN Lions' City stadsbus. Samen met verschillende aanpassingen in de constructie van de stadsbus heeft MAN een gewichtsbesparing weten te bereiken van 1130 kilo. Dat resulteert in minder brandstofverbruik en een hogere passagierscapaciteit. Maar dat is niet het enige, de Lion's City is het nieuwe platform speciaal voor de aanstaande elektrische aandrijving.

Dit jaar nog zal MAN die elektrische aandrijving presenteren. Er wordt al mee proef gereden in een aantal TGM's in Oostenrijk. Daarnaast gaan prototypen van de elektrische MAN Lion's City dit voorjaar de weg op in drie Duitse steden: Hamburg, Munchen en Wolfsburg. De serieproductie van deze bussen moet eind 2019 op gang komen.

Dit is een premium artikel. Wilt u het hele artikel lezen met een uitgebreid fotoverslag? Dan verwijzen we u naar onze gedrukte versie van Auto- en Transportwereld die op 13 april zal verschijnen. Heeft u nog geen abonnement? Voor 113,50 euro per jaar (26x - inclusief BTW) mist u geen interessante items zoals deze! Meer informatie? Bel 0570-628 092 of stuur een email naar: post@atw.nl

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Elke dag 290 trucks minder in de spits...

ZF maakt zich op voor een autonome, di...

Wat is de oudste DAF truck nog in gebruik?

Mercedes-Benz werkt aan truck van de t...

Nieuw Skeletal chassis van Ford Transi...

Waberer’s mag vanaf nu Tesla e-...

Spuitcoating KCN automotive biedt ulti...

Mooiste Truck van Nederland gekozen

Managementwijzigingen bij DAF Trucks

Analyse verkeersdata helpt bij betere ...


Elke dag 290 trucks minder in de spits in Brabant
23 bedrijven in de regio hebben het voor elkaar gekregen hun logistiek nog beter in te richten, waardoor er dagelijks 290 vrachtwagens en bestelbussen minder in de spits op de weg rijden. Het programma Logistiek in Brabant heeft deze bedrijven daartoe uitgedaagd. 'Met 1 nachtrit op en neer met een LZV-combinatie plaatsen we vier volledige vrachtwagens buiten de spits,' vertelt Pim van Eijk van Gebroeders van Eijk uit Asten.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Middelbos
Hoornweg
D-tec
Kohl
rino
DHS
IAA
Anema Trucks & Spare Parts
HEBIC
Capriël Nederland
snapon
Cuppers
Trailer innovation
vdl
facebook
Trucks.nl
Trailned
terberg
Van Schaften Trucks
advertise