home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 05 April 2018, 09.54 uur


Nieuwe 9 liter MAN-motor gepresenteerd

MAN presenteerde onlangs een nieuwe 'lichte' dieselmotor, de 9 liter D1556. De eerste toepassing waarin hij is te vinden is de nieuwe MAN Lions' City stadsbus. Samen met verschillende aanpassingen in de constructie van de stadsbus heeft MAN een gewichtsbesparing weten te bereiken van 1130 kilo. Dat resulteert in minder brandstofverbruik en een hogere passagierscapaciteit. Maar dat is niet het enige, de Lion's City is het nieuwe platform speciaal voor de aanstaande elektrische aandrijving.

Dit jaar nog zal MAN die elektrische aandrijving presenteren. Er wordt al mee proef gereden in een aantal TGM's in Oostenrijk. Daarnaast gaan prototypen van de elektrische MAN Lion's City dit voorjaar de weg op in drie Duitse steden: Hamburg, Munchen en Wolfsburg. De serieproductie van deze bussen moet eind 2019 op gang komen.

Dit is een premium artikel. Wilt u het hele artikel lezen met een uitgebreid fotoverslag? Dan verwijzen we u naar onze gedrukte versie van Auto- en Transportwereld die op 13 april zal verschijnen. Heeft u nog geen abonnement? Voor 113,50 euro per jaar (26x - inclusief BTW) mist u geen interessante items zoals deze! Meer informatie? Bel 0570-628 092 of stuur een email naar: post@atw.nl

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Scania verwacht met twee jaar 120.000 ...

Bofram Techniek nu ook importeur van A...

Nieuwe PL2 dieplader van Broshuis

Bedrijf ludiek in actie tegen tekort c...

ESA Trucks tekent dealercontract met TATRA

Nieuwe vrijstellingsregeling voor C-ri...

Transportoplossingen.com haalt Mü...

Volkswagen lanceert krachtigste Amarok...

Noodzaak om te verduurzamen grootste u...

Vlastuin Group neemt VB Trailerbouw over


Scania verwacht met twee jaar 120.000 eenheden te produceren
Sinds de crisis is het aanbod van te vervoeren goederen sterk toegenomen. Dit vertaald zich uiteraard ook in toegenomen verkopen aan vrachtauto's. Daar kan Scania over meepraten bleek tijdens de traditionele 'bijpraatsessie' voor de vakpers. De order-intake in de eerste twee maanden ligt zo'n 20 a 25 procent hoger dan voorgaande jaren; 2018 lijkt dan ook een prima jaar te worden.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Trailer innovation
Trailned
terberg
Middelbos
Kohl
Anema Trucks & Spare Parts
facebook
snapon
D-tec
vdl
Capriƫl Nederland
Hoornweg
rino
Trucks.nl
Van Schaften Trucks
Cuppers
advertise
DHS