home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 28 Maart 2018, 14.50 uur


Gouden RAI Wiel 2018 voor Schultz van Haegen

Oud-minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu (IenM) heeft onlangs tijdens het jaarlijkse RAI Mobiliteitsdiner het Gouden RAI Wiel 2018 ontvangen voor haar bijdrage aan de introductie van autonoom rijdende auto’s en truck platooning, zowel in Nederland als Europa.

Tests met autonome auto's en trucks

Melanie Schultz was gedurende twee kabinetsperioden (2010-2017) minister van IenM. "Zij maakte zich in deze periode hard voor tests met autonome auto's en platooning met trucks", aldus het comité van aanbeveling. Ook het programma Beter Benutten, voor het beter inzetten van nieuwe technologie om de mobiliteit aangenamer en efficiënter maken, trok aandacht van het aanbevelingscomité.

Het Gouden RAI Wiel is in 2003 in het leven geroepen om personen of instellingen te eren die zich op nationaal of internationaal niveau onderscheiden op het gebied van verkeer en vervoer. Onder andere ruimtevaarder Wubbo Ockels, Pieter van Vollenhoven, de ANWB, de afdeling Advanced Automotive Design van de TU Delft en het Swov wonnen de prijs al eens. De vorige editie kreeg Wim van der Leegte van VDL het wiel mee naar huis. Toen reikte Schultz van Haegen de prijs uit.

Comité

Het vijfkoppige Comité van aanbeveling van Het Gouden RAI Wiel bestaat uit voorzitters van diverse belangenorganisaties. Naast RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck hebben in de jury zitting Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW), Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland), Frits van Bruggen (hoofddirecteur ANWB) en Bertho Eckhardt (bondsvoorzitter Bovag).
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Elke dag 290 trucks minder in de spits...

ZF maakt zich op voor een autonome, di...

Wat is de oudste DAF truck nog in gebruik?

Mercedes-Benz werkt aan truck van de t...

Nieuw Skeletal chassis van Ford Transi...

Waberer’s mag vanaf nu Tesla e-...

Spuitcoating KCN automotive biedt ulti...

Mooiste Truck van Nederland gekozen

Managementwijzigingen bij DAF Trucks

Analyse verkeersdata helpt bij betere ...


Elke dag 290 trucks minder in de spits in Brabant
23 bedrijven in de regio hebben het voor elkaar gekregen hun logistiek nog beter in te richten, waardoor er dagelijks 290 vrachtwagens en bestelbussen minder in de spits op de weg rijden. Het programma Logistiek in Brabant heeft deze bedrijven daartoe uitgedaagd. 'Met 1 nachtrit op en neer met een LZV-combinatie plaatsen we vier volledige vrachtwagens buiten de spits,' vertelt Pim van Eijk van Gebroeders van Eijk uit Asten.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
rino
Kohl
vdl
Middelbos
HEBIC
Van Schaften Trucks
snapon
Hoornweg
facebook
DHS
Trucks.nl
Anema Trucks & Spare Parts
Trailer innovation
Capriël Nederland
IAA
Cuppers
terberg
advertise
D-tec
Trailned