home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 28 Maart 2018, 14.50 uur


Gouden RAI Wiel 2018 voor Schultz van Haegen

Oud-minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu (IenM) heeft onlangs tijdens het jaarlijkse RAI Mobiliteitsdiner het Gouden RAI Wiel 2018 ontvangen voor haar bijdrage aan de introductie van autonoom rijdende auto’s en truck platooning, zowel in Nederland als Europa.

Tests met autonome auto's en trucks

Melanie Schultz was gedurende twee kabinetsperioden (2010-2017) minister van IenM. "Zij maakte zich in deze periode hard voor tests met autonome auto's en platooning met trucks", aldus het comité van aanbeveling. Ook het programma Beter Benutten, voor het beter inzetten van nieuwe technologie om de mobiliteit aangenamer en efficiënter maken, trok aandacht van het aanbevelingscomité.

Het Gouden RAI Wiel is in 2003 in het leven geroepen om personen of instellingen te eren die zich op nationaal of internationaal niveau onderscheiden op het gebied van verkeer en vervoer. Onder andere ruimtevaarder Wubbo Ockels, Pieter van Vollenhoven, de ANWB, de afdeling Advanced Automotive Design van de TU Delft en het Swov wonnen de prijs al eens. De vorige editie kreeg Wim van der Leegte van VDL het wiel mee naar huis. Toen reikte Schultz van Haegen de prijs uit.

Comité

Het vijfkoppige Comité van aanbeveling van Het Gouden RAI Wiel bestaat uit voorzitters van diverse belangenorganisaties. Naast RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck hebben in de jury zitting Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW), Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland), Frits van Bruggen (hoofddirecteur ANWB) en Bertho Eckhardt (bondsvoorzitter Bovag).
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Scania verwacht met twee jaar 120.000 ...

Bofram Techniek nu ook importeur van A...

Nieuwe PL2 dieplader van Broshuis

Bedrijf ludiek in actie tegen tekort c...

ESA Trucks tekent dealercontract met TATRA

Nieuwe vrijstellingsregeling voor C-ri...

Transportoplossingen.com haalt Mü...

Volkswagen lanceert krachtigste Amarok...

Noodzaak om te verduurzamen grootste u...

Vlastuin Group neemt VB Trailerbouw over


Scania verwacht met twee jaar 120.000 eenheden te produceren
Sinds de crisis is het aanbod van te vervoeren goederen sterk toegenomen. Dit vertaald zich uiteraard ook in toegenomen verkopen aan vrachtauto's. Daar kan Scania over meepraten bleek tijdens de traditionele 'bijpraatsessie' voor de vakpers. De order-intake in de eerste twee maanden ligt zo'n 20 a 25 procent hoger dan voorgaande jaren; 2018 lijkt dan ook een prima jaar te worden.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Capriƫl Nederland
Middelbos
advertise
Trailer innovation
Cuppers
DHS
Kohl
D-tec
Van Schaften Trucks
rino
terberg
vdl
facebook
Trailned
Anema Trucks & Spare Parts
Hoornweg
Trucks.nl
snapon