home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 27 Maart 2018, 09.10 uur


MAN introduceert 100% elektrische eTGE

MAN komt nog dit jaar met de elektrisch aangedreven eTGE. Deze bestelwagen heeft een actieradius van maximaal 160 kilometer en een laadvermogen van 3,5 of 4,25 ton. Met de eTGE zet MAN een belangrijke stap op weg naar zero emission in stedelijke gebieden. Circa 70% van alle bestelwagens in stedelijke gebieden rijdt gemiddeld minder dan 100 kilometer per dag en is de gemiddelde snelheid laag. Met de actieradius van 160 kilometer (NEDC) die de TGE biedt, zou daarmee theoretisch circa driekwart van al het stadstransport kunnen plaatsvinden.

Krachtige voorwielaandrijving

De MAN eTGE heeft een elektromotor met een vermogen van 110 kW/136 pk die de voorwielen aandrijft. Het maximale koppel van 290 Nm is altijd beschikbaar, met een vlot rijgedrag als resultaat. De topsnelheid bedraagt 90 km/u en het gemiddelde energieverbruik circa 20 kWh/100 km. Bij een 40 kW-laadstation zijn de accu’s van de eTGE in 45 minuten te laden tot 80%. Bij gebruik van een wallbox duurt het volledig laden van de accu’s circa 5,5 uur en bij gebruik van een reguliere 230V-aansluiting 9 uur. De (individueel te vervangen) accumodules bevinden zich in de licht verhoogde laadvloer, die ook wordt gebruikt bij achterwielaangedreven dieseluitvoeringen van de TGE. In eerste instantie wordt de eTGE leverbaar met standaard wielbasis en hoog dak.

Complete uitrusting

De MAN eTGE heeft een hoogwaardige standaarduitrusting met onder meer een navigatiesysteem, verwarmde voorruit en andere features die het rijden veiliger én comfortabel maken. Uiteraard is ook EBA (emergency brake assist) standaard. De eTGE is naar verwachting vanaf eind dit jaar leverbaar in Nederland. De prijzen, beschikbaarheid, specificaties en timings van deze nieuwe, volledige elektrische bestelwagen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Scania verwacht met twee jaar 120.000 ...

Bofram Techniek nu ook importeur van A...

Nieuwe PL2 dieplader van Broshuis

Bedrijf ludiek in actie tegen tekort c...

ESA Trucks tekent dealercontract met TATRA

Nieuwe vrijstellingsregeling voor C-ri...

Transportoplossingen.com haalt Mü...

Volkswagen lanceert krachtigste Amarok...

Noodzaak om te verduurzamen grootste u...

Vlastuin Group neemt VB Trailerbouw over


Scania verwacht met twee jaar 120.000 eenheden te produceren
Sinds de crisis is het aanbod van te vervoeren goederen sterk toegenomen. Dit vertaald zich uiteraard ook in toegenomen verkopen aan vrachtauto's. Daar kan Scania over meepraten bleek tijdens de traditionele 'bijpraatsessie' voor de vakpers. De order-intake in de eerste twee maanden ligt zo'n 20 a 25 procent hoger dan voorgaande jaren; 2018 lijkt dan ook een prima jaar te worden.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Trailer innovation
Trucks.nl
Anema Trucks & Spare Parts
Cuppers
facebook
D-tec
DHS
Middelbos
advertise
vdl
Van Schaften Trucks
snapon
terberg
Kohl
Hoornweg
Capriƫl Nederland
rino
Trailned