home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 22 Maart 2018, 14.44 uur


Per 1 april nieuw Sloveense tolsysteem: DarsGo

Op 1 april wordt het nieuwe Sloveense tolsysteem DarsGo gelanceerd. Bestuurders van voertuigen met een toegestaan totaalgewicht van meer dan 3,5 ton mogen dan geen gebruik meer maken van de bestaande acceptatiemiddelen, zoals de ABC-tolbox en de Dars-Card. Klanten van UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) hebben nu al de mogelijkheid om met de UTA Full Service Card de nieuwe, aan het voertuig gekoppelde DarsGo-On-Board Unit (OBU) bij de servicestations van Dars - Petrol, OMV en MOL - af te halen.

"Slovenië speelt voor veel bedrijven een belangrijke rol als doorvoerland naar Zuidoost-Europa", legt Volker Huber, CEO van UTA, uit. "Daarom zijn we blij dat we onze klanten meteen meerdere mogelijkheden kunnen bieden om zich optimaal voor te bereiden op de lancering van DarsGo." De tolbetalingen kunnen zowel achteraf als vooruit voldaan worden. Bij de betaling achteraf wordt de DarsGo-OBU op het verkooppunt met de UTA Full Service Card gelinkt, waardoor de betaling grotendeels geautomatiseerd is. UTA-klanten die vóór 1 april al een deel van het registratieproces voltooien en tijd willen besparen, kunnen zich al inschrijven op het webportaal van DarsGo. U ontvangt dan de OBU op vertoon van een afhaalbon en een kopie van de voertuigregistratie bij een Dars-servicestation. De Sloveense tolheffing geldt op alle autosnelwegen en autowegen in het land - in totaal wordt voor een traject van meer dan 600 kilometer tol geheven. De hoogte van de vergoeding hangt af van de voertuigklasse, de EURO-emissieklasse en de afgelegde afstand. Het nieuwe tolsysteem van DarsGo maakt dankzij de Free Flow-modus een naadloze afwikkeling mogelijk: voertuigen met een toegestaan totaalgewicht van meer dan 3,5 ton hoeven niet langer bij tolstations te stoppen. De betaling verloopt in heel Slovenië automatisch via de nieuwe OBU. Voor voertuigen met een toegestaan totaalgewicht van minder dan 3,5 ton verandert er niets - UTA-klanten kunnen hun UTA-kaarten (Full Service of Full SELECT) bij tankstations in Slovenië nog steeds gebruiken om een vignet te krijgen.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Elke dag 290 trucks minder in de spits...

ZF maakt zich op voor een autonome, di...

Wat is de oudste DAF truck nog in gebruik?

Mercedes-Benz werkt aan truck van de t...

Nieuw Skeletal chassis van Ford Transi...

Waberer’s mag vanaf nu Tesla e-...

Spuitcoating KCN automotive biedt ulti...

Mooiste Truck van Nederland gekozen

Managementwijzigingen bij DAF Trucks

Analyse verkeersdata helpt bij betere ...


Elke dag 290 trucks minder in de spits in Brabant
23 bedrijven in de regio hebben het voor elkaar gekregen hun logistiek nog beter in te richten, waardoor er dagelijks 290 vrachtwagens en bestelbussen minder in de spits op de weg rijden. Het programma Logistiek in Brabant heeft deze bedrijven daartoe uitgedaagd. 'Met 1 nachtrit op en neer met een LZV-combinatie plaatsen we vier volledige vrachtwagens buiten de spits,' vertelt Pim van Eijk van Gebroeders van Eijk uit Asten.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
IAA
HEBIC
rino
terberg
Hoornweg
D-tec
vdl
Capriël Nederland
Van Schaften Trucks
Anema Trucks & Spare Parts
snapon
facebook
Trailned
Middelbos
advertise
Kohl
Cuppers
Trucks.nl
DHS
Trailer innovation