home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 22 Maart 2018, 14.44 uur


Per 1 april nieuw Sloveense tolsysteem: DarsGo

Op 1 april wordt het nieuwe Sloveense tolsysteem DarsGo gelanceerd. Bestuurders van voertuigen met een toegestaan totaalgewicht van meer dan 3,5 ton mogen dan geen gebruik meer maken van de bestaande acceptatiemiddelen, zoals de ABC-tolbox en de Dars-Card. Klanten van UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) hebben nu al de mogelijkheid om met de UTA Full Service Card de nieuwe, aan het voertuig gekoppelde DarsGo-On-Board Unit (OBU) bij de servicestations van Dars - Petrol, OMV en MOL - af te halen.

"Slovenië speelt voor veel bedrijven een belangrijke rol als doorvoerland naar Zuidoost-Europa", legt Volker Huber, CEO van UTA, uit. "Daarom zijn we blij dat we onze klanten meteen meerdere mogelijkheden kunnen bieden om zich optimaal voor te bereiden op de lancering van DarsGo." De tolbetalingen kunnen zowel achteraf als vooruit voldaan worden. Bij de betaling achteraf wordt de DarsGo-OBU op het verkooppunt met de UTA Full Service Card gelinkt, waardoor de betaling grotendeels geautomatiseerd is. UTA-klanten die vóór 1 april al een deel van het registratieproces voltooien en tijd willen besparen, kunnen zich al inschrijven op het webportaal van DarsGo. U ontvangt dan de OBU op vertoon van een afhaalbon en een kopie van de voertuigregistratie bij een Dars-servicestation. De Sloveense tolheffing geldt op alle autosnelwegen en autowegen in het land - in totaal wordt voor een traject van meer dan 600 kilometer tol geheven. De hoogte van de vergoeding hangt af van de voertuigklasse, de EURO-emissieklasse en de afgelegde afstand. Het nieuwe tolsysteem van DarsGo maakt dankzij de Free Flow-modus een naadloze afwikkeling mogelijk: voertuigen met een toegestaan totaalgewicht van meer dan 3,5 ton hoeven niet langer bij tolstations te stoppen. De betaling verloopt in heel Slovenië automatisch via de nieuwe OBU. Voor voertuigen met een toegestaan totaalgewicht van minder dan 3,5 ton verandert er niets - UTA-klanten kunnen hun UTA-kaarten (Full Service of Full SELECT) bij tankstations in Slovenië nog steeds gebruiken om een vignet te krijgen.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Scania verwacht met twee jaar 120.000 ...

Bofram Techniek nu ook importeur van A...

Nieuwe PL2 dieplader van Broshuis

Bedrijf ludiek in actie tegen tekort c...

ESA Trucks tekent dealercontract met TATRA

Nieuwe vrijstellingsregeling voor C-ri...

Transportoplossingen.com haalt Mü...

Volkswagen lanceert krachtigste Amarok...

Noodzaak om te verduurzamen grootste u...

Vlastuin Group neemt VB Trailerbouw over


Scania verwacht met twee jaar 120.000 eenheden te produceren
Sinds de crisis is het aanbod van te vervoeren goederen sterk toegenomen. Dit vertaald zich uiteraard ook in toegenomen verkopen aan vrachtauto's. Daar kan Scania over meepraten bleek tijdens de traditionele 'bijpraatsessie' voor de vakpers. De order-intake in de eerste twee maanden ligt zo'n 20 a 25 procent hoger dan voorgaande jaren; 2018 lijkt dan ook een prima jaar te worden.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Cuppers
D-tec
Middelbos
terberg
Kohl
Anema Trucks & Spare Parts
advertise
Trailer innovation
Van Schaften Trucks
facebook
snapon
Trailned
Capriël Nederland
Hoornweg
Trucks.nl
vdl
rino
DHS