home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 12 Maart 2018, 12.31 uur


Mobile versie van Optifleet gepresenteerd

Optifleet, het fleetmanagementsysteem van Renault Trucks, is vanaf nu beschikbaar in een mobiele versie. Wagenparkbeheerders hebben nu realtime toegang tot informatie over hun vloot; waar ze ook zijn. Optifleet kan nu op afstand worden gebruikt op mobiele telefoons of tablets, zodat vervoerders hun wagenpark overal en altijd kunnen volgen en snel kunnen reageren op onverwachte gebeurtenissen. De vereenvoudigde interface van de Optifleet-applicatie stelt fleetmanagers in staat om met 1 klik toegang te krijgen tot hun voertuigen en individueel rijgedrag en gebruik van de trucks (Ecoscore) te volgen en te beoordelen. Er zijn drie modules om transporteurs te helpen het chauffeursgedrag te optimaliseren, het wagenpark efficient te beheren en de bedrijfskosten te beheersen:

- De module Check biedt technische voertuiginformatie die vooral nuttig is om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. Dit is inclusief de Ecoscore-functie, die rijstijl bijhoudt en analyseert en aangeeft waarin actie kan worden ondernomen om het brandstofverbruik te verbeteren.

- De Map-module lokaliseert voertuigen in realtime en analyseert gereden routes om de tijd en de gereden kilometers te optimaliseren.

- De Drive-module biedt informatie over rijtijden en stelt transportbedrijven in staat om op afstand toegang te krijgen tot gegevens van chauffeurskaarten en tachograafgeheugens. Met Optifleet biedt Renault Trucks transporteurs een kant-en-klare oplossing voor wagenparkbeheer en verlaging van de exploitatiekosten. Dankzij realtime fleetmanagement kunnen operators sneller reageren en de winstgevendheid verhogen, terwijl hun klanttevredenheid stijgt. In de praktijk kan Optifleet volgens Renault Trucks een besparing van maximaal 5.000 euro per jaar per voertuig genereren. Bij een abonnement op Optfleet kan de Optifleet-applicatie nu worden gedownload vanuit AppStore en Google Play.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Vuile oostbloktruck omzeilt onze milie...

International Trailer Innovation Award...

Per 1 april nieuw Sloveense tolsysteem...

Knikkende oprij LF

Afzet trucks na piek in 2018 naar lage...

Nooteboom Trading gewoon in bedrijf na...

Transport & Logistics in Rotterdam Aho...

Europa herziet richtlijnen rijbewijs e...

Getest: Mercedes-Benz Actros 1851 LS

Nijhof-Wassink breidt LIVE-concept uit...


Vuile oostbloktruck omzeilt onze milieuzones
Het is voor de gemeente Rotterdam lastig boetes te innen voor buitenlandse chauffeurs die met een te oude vrachtauto de milieuzone op de Maasvlakte inrijden. TLN pleit daarom voor Europese afspraken over de uitwisseling van kenteken-informatie. ​​​​Op de Maasvlakte mogen alleen vrachtauto’s met een Euro 6-motor komen. Voertuigen die geen Euro 6-motor hebben mogen er wel op,

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
terberg
Trailer innovation
snapon
Cuppers
Hoornweg
Middelbos
Capriƫl Nederland
Van Schaften Trucks
D-tec
vdl
DHS
Iveco
Trailned
advertise
Anema Trucks & Spare Parts
Trucks.nl
facebook
Kohl