home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 12 Maart 2018, 12.31 uur


Mobile versie van Optifleet gepresenteerd

Optifleet, het fleetmanagementsysteem van Renault Trucks, is vanaf nu beschikbaar in een mobiele versie. Wagenparkbeheerders hebben nu realtime toegang tot informatie over hun vloot; waar ze ook zijn. Optifleet kan nu op afstand worden gebruikt op mobiele telefoons of tablets, zodat vervoerders hun wagenpark overal en altijd kunnen volgen en snel kunnen reageren op onverwachte gebeurtenissen. De vereenvoudigde interface van de Optifleet-applicatie stelt fleetmanagers in staat om met 1 klik toegang te krijgen tot hun voertuigen en individueel rijgedrag en gebruik van de trucks (Ecoscore) te volgen en te beoordelen. Er zijn drie modules om transporteurs te helpen het chauffeursgedrag te optimaliseren, het wagenpark efficient te beheren en de bedrijfskosten te beheersen:

- De module Check biedt technische voertuiginformatie die vooral nuttig is om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. Dit is inclusief de Ecoscore-functie, die rijstijl bijhoudt en analyseert en aangeeft waarin actie kan worden ondernomen om het brandstofverbruik te verbeteren.

- De Map-module lokaliseert voertuigen in realtime en analyseert gereden routes om de tijd en de gereden kilometers te optimaliseren.

- De Drive-module biedt informatie over rijtijden en stelt transportbedrijven in staat om op afstand toegang te krijgen tot gegevens van chauffeurskaarten en tachograafgeheugens. Met Optifleet biedt Renault Trucks transporteurs een kant-en-klare oplossing voor wagenparkbeheer en verlaging van de exploitatiekosten. Dankzij realtime fleetmanagement kunnen operators sneller reageren en de winstgevendheid verhogen, terwijl hun klanttevredenheid stijgt. In de praktijk kan Optifleet volgens Renault Trucks een besparing van maximaal 5.000 euro per jaar per voertuig genereren. Bij een abonnement op Optfleet kan de Optifleet-applicatie nu worden gedownload vanuit AppStore en Google Play.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Buitenlandse chauffeurs betrokken bij ...

Rijbewijsregels versoepeld voor mensen...

Maak appen achter het stuur onmogelijk

RAI Vereniging en AutomotiveNL bundele...

Transport Compleet Gorinchem met beken...

Socrates 2.0 lanceert raamwerk voor in...

Online truck samenstellen met DAF Conf...

Nog zuinigere diesels voor Toyota Proace

Pilot LZV Vlaanderen inmiddels van start

EP-leden verwerpen Mobiliteitspakket


Buitenlandse chauffeurs betrokken bij 40% truck-incidenten
Bij circa 40% van de vrachtwagen-incidenten is sprake van buitenlandse chauffeurs. Tevens blijkt dat trucks slechts 0,4% van de opstoppingen in Nederland veroorzaken. Dat meldt Stichting Incident Meldingen Vrachtauto’s (Stimva), die vorig jaar een toename zag in het aantal incidenten met vrachtwagens.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Anema Trucks & Spare Parts
Van Schaften Trucks
Trailer innovation
Trailned
Middelbos
DHS
D-tec
HEBIC
Trucks.nl
vdl
advertise
facebook
Kohl
terberg
rino
snapon
IAA
Hoornweg
Cuppers
Capriƫl Nederland