home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 14 Maart 2018, 12.01 uur


Demorijden in Hardenberg met Connected Vehicles

Op de stand van Scania kon men tijdens Transport Compleet in Hardenberg een gloednieuwe L-serie en een S520 V8 gebroederlijk naast elkaar zien. De nieuwe ultralage L320 B6X2*4 met de City Safe Window en knielfunctie is een primeur voor Nederland. Deze cabine zal met name zijn weg naar de binnensteden vinden.

Doorgaans zal een V8 niet primair als duurzaam worden ervaren. Toch kan deze nieuwe generatie SCR-only V8 motoren moeiteloos aanhaken bij de zuinige 13-liter varianten. Tijdens een recente test behaalde een R520 pk een brandstofverbruik van 23,5 l/100km terwijl de 13-liter motoren op dezelfde route slechts een halve liter zuiniger presteerden. Kortom best of both worlds: de brute kracht en koppel die voor sommige toepassingen nodig is, maar dan met het brandstofverbruik dat meer bij een 13 liter lijnmotor hoort.

Met slechts twee voertuigen op de stand presenteerde Scania op de beurs voor het eerst de volledige range New Generation Scania. Vijf cabinevarianten – van de imposante S tot aan de ultralage L-cabine, 14 dieselmotoren (ook geschikt voor HVO) – van de 220 pk 7-liter t/m de krachtige 730 pk V8, drie gasmotoren – inclusief de 13-liter 410 pk motor en een breed programma asconfiguraties voor alle mogelijke toepassingen. Dit is het breedste programma dat Scania ooit in haar 127 jarig bestaan op de markt heeft gebracht.

Demorijden in Hardenberg met Connected Vehicles

Uiteraard beperkte de aanwezigheid van Scania op de beurs zich niet alleen tot de voertuigen. Het aanbod aan connected services completeert het aanbod voor de vervoerder. Hierbij speelt het Connected Vehicle programma van Scania een belangrijke rol om de inzetbaarheid en het rendement te verhogen. Middels de verbonden truck heeft de transporteur compleet inzicht in de prestaties van het voertuig via het Fleet Management Portal. Elke nieuwe truck is standaard voorzien van een Communicator die kosteloos te activeren is. De basisrapportage biedt al veel informatie. Om dit in de praktijk te kunnen tonen organiseerde Scania ook demoritten voor genodigden. Deze ritten werden georganiseerd door Scania Driver Services.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Vuile oostbloktruck omzeilt onze milie...

International Trailer Innovation Award...

Per 1 april nieuw Sloveense tolsysteem...

Knikkende oprij LF

Afzet trucks na piek in 2018 naar lage...

Nooteboom Trading gewoon in bedrijf na...

Transport & Logistics in Rotterdam Aho...

Europa herziet richtlijnen rijbewijs e...

Getest: Mercedes-Benz Actros 1851 LS

Nijhof-Wassink breidt LIVE-concept uit...
alles weergeven


bijgesloten foto's bekijken
reactie op artikel geven
terug naar hoofdpagina

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Capriƫl Nederland
Hoornweg
vdl
DHS
Trailer innovation
Trucks.nl
Kohl
facebook
advertise
Cuppers
D-tec
snapon
Middelbos
Van Schaften Trucks
Iveco
Trailned
Anema Trucks & Spare Parts
terberg