home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 14 Maart 2018, 12.01 uur


Demorijden in Hardenberg met Connected Vehicles

Op de stand van Scania kon men tijdens Transport Compleet in Hardenberg een gloednieuwe L-serie en een S520 V8 gebroederlijk naast elkaar zien. De nieuwe ultralage L320 B6X2*4 met de City Safe Window en knielfunctie is een primeur voor Nederland. Deze cabine zal met name zijn weg naar de binnensteden vinden.

Doorgaans zal een V8 niet primair als duurzaam worden ervaren. Toch kan deze nieuwe generatie SCR-only V8 motoren moeiteloos aanhaken bij de zuinige 13-liter varianten. Tijdens een recente test behaalde een R520 pk een brandstofverbruik van 23,5 l/100km terwijl de 13-liter motoren op dezelfde route slechts een halve liter zuiniger presteerden. Kortom best of both worlds: de brute kracht en koppel die voor sommige toepassingen nodig is, maar dan met het brandstofverbruik dat meer bij een 13 liter lijnmotor hoort.

Met slechts twee voertuigen op de stand presenteerde Scania op de beurs voor het eerst de volledige range New Generation Scania. Vijf cabinevarianten – van de imposante S tot aan de ultralage L-cabine, 14 dieselmotoren (ook geschikt voor HVO) – van de 220 pk 7-liter t/m de krachtige 730 pk V8, drie gasmotoren – inclusief de 13-liter 410 pk motor en een breed programma asconfiguraties voor alle mogelijke toepassingen. Dit is het breedste programma dat Scania ooit in haar 127 jarig bestaan op de markt heeft gebracht.

Demorijden in Hardenberg met Connected Vehicles

Uiteraard beperkte de aanwezigheid van Scania op de beurs zich niet alleen tot de voertuigen. Het aanbod aan connected services completeert het aanbod voor de vervoerder. Hierbij speelt het Connected Vehicle programma van Scania een belangrijke rol om de inzetbaarheid en het rendement te verhogen. Middels de verbonden truck heeft de transporteur compleet inzicht in de prestaties van het voertuig via het Fleet Management Portal. Elke nieuwe truck is standaard voorzien van een Communicator die kosteloos te activeren is. De basisrapportage biedt al veel informatie. Om dit in de praktijk te kunnen tonen organiseerde Scania ook demoritten voor genodigden. Deze ritten werden georganiseerd door Scania Driver Services.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Buitenlandse chauffeurs betrokken bij ...

Rijbewijsregels versoepeld voor mensen...

Maak appen achter het stuur onmogelijk

RAI Vereniging en AutomotiveNL bundele...

Transport Compleet Gorinchem met beken...

Socrates 2.0 lanceert raamwerk voor in...

Online truck samenstellen met DAF Conf...

Nog zuinigere diesels voor Toyota Proace

Pilot LZV Vlaanderen inmiddels van start

EP-leden verwerpen Mobiliteitspakket
alles weergeven


bijgesloten foto's bekijken
reactie op artikel geven
terug naar hoofdpagina

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
DHS
Van Schaften Trucks
Hoornweg
rino
IAA
Middelbos
facebook
D-tec
terberg
Cuppers
Trucks.nl
HEBIC
Trailned
Capriël Nederland
Kohl
advertise
snapon
Trailer innovation
Anema Trucks & Spare Parts
vdl