home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 01 Maart 2018, 15.56 uur


MAN Trucks elektrificeert razend snel

2021 is het jaar waarin de eerste in serie geproduceerde elektrische vrachtwagens van MAN op de markt zullen komen, ook wel de eTrucks genoemd. Vanaf eind 2017 zijn de eerste elektrische vrachtwagens al overgedragen aan een aantal Oostenrijkse bedrijven, als test. En MAN streeft ernaar om vanaf eind 2018 de productie van de elektrische MAN TGM serie op te starten. De eerste trucks zullen geproduceerd worden in Steyr in Oostenrijk, een perfecte locatie omdat ook het Truck Modification Centre daar gevestigd is. Bij MAN Truck & Bus worden hoge eisen gesteld aan de kwaliteit, daarom wordt er veel getest met de trucks voordat deze op de markt komen. De elektrische trucks moeten namelijk even betrouwbaar zijn als de huidige conventionele vrachtwagens. Voorafgaand aan de trucks gaan de eBussen in productie, dit gebeurt in 2019.

Samenwerking met CNL

De elektrische vrachtwagens worden ontwikkeld in samenwerking met de Oostenrijkse Council for Sustainable Logistics. Om die reden gaan er eind 2017 in Oostenrijk al negen elektrische MAN TGM-modellen rijden, voor diverse bedrijven die bij CNL aangesloten zijn. Er gaan diverse modellen rijden: vier trucks met koelopbouw en Fidgeblock-transportkoeling, drie trucks met BDF-wissellaadbaksysteem, 1 met een trekker en ten slotte 1 met een vaste drankenopbouw. Deze trucks gaan onder andere rijden voor een supermarktketen, een bierbrouwerij en distributeurs.

Studiemodellen

Er zijn twee studiemodellen gepresenteerd: 1 met een maximaal bruto voertuiggewicht van 18 ton en de andere met 26 ton. Het eerste studiemodel is stil, schoon en kan een grote hoeveelheid vracht vervoeren. Deze eTruck beschikt over een 350 kW elektromotor, een koppel van 3500 Nm en vier lithium-ionbatterijen. De tweede elektrische vrachtwagen is gebaseerd op de TGS 6x2 en is verder vergelijkbaar met de andere eTruck. Echter heeft dit model ruimte voor twaalf batterijen die geplaatst kunnen worden onder de cabine en aan de zijkanten. Met gebruik van alle batterijen kan deze truck een afstand van 200 kilometer afleggen. De elektromotor is eveneens 3500 Nm en 350 kW sterk. Ook alle onderdelen zoals de airco en stuurbekrachtiging werken bij beide modellen elektrisch. De chauffeur kan op een scherm het batterijniveau in de gaten houden.
Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Team De Rooy als enige compleet aan d...

Visbeen en Post-Kogeko fuseren samen t...

Eerste elektrische vrachtwagen in de bouw

Broshuis multifuctioneel containerchas...

Paccar toont waterstoftruck en elektri...

Beste verkopen voor Daimler Trucks in ...

Nooteboom introduceert nieuwe programm...

Roger Alm nieuwe topman Volvo Group

19 gemeenten gaan voor Green Deal ZES

Jan de Wit Group realiseert met nieuwe...


Team De Rooy als enige compleet aan de finish Dakar 2019
Met de derde plaats in het eindklassement voor Gerard de Rooy en drie etappeoverwinningen – Ton van Genugten schreef ook de laatste etappe nog even op zijn naam – kijkt Petronas Team De Rooy Iveco met een toch wel tevreden gevoel terug op de Dakar Rally 2019.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

rino
Capriƫl Nederland
advertise
vdl
HEBIC
snapon
Middelbos
Trailned
terberg
Hoornweg
baat
D-tec
facebook
Anema Trucks & Spare Parts
DHS
Trucks.nl
Cuppers