home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 22 Februari 2018, 14.01 uur


Wide spread IVECO Trakker voor G.J. Crienen

Voor de wendbaarheid op de bouwlocaties en het hoge laadvermogen wilde G.J. Crienen Transport- en Aannemingsbedrijf B.V. een auto met Wide Spread gestuurde assen. Omdat Fa. Crienen slechte ervaringen had met storingen in een elektrisch gestuurde 3e as, is gekozen voor een IVECO Trakker met mechanisch gestuurde 3e as. De IVECO wordt standaard af fabriek geleverd met een afstand van de achterassen van 1,40m. De vooras wordt gekeurd op 10,0 ton. De achterassen zijn geplaatst op 1,81 meter en gekeurd op 11,5 ton. De achterste as blijft mechanisch geveerd en wordt mechanisch gestuurd vanuit het stuurhuis, zodat kwetsbare elektro-hydraulische systemen achterwege blijven. Zo ontstaat een veersysteem dat vrijwel géén onderhoudskosten heeft.

De IVECO Trakker van GJ Crienen is voorzien van een Palfinger Epsilon Q180Z - Kipperkraan gemonteerd met een Bakker grijper model DDV EZ 090. Tevens is de auto voorzien van een 2-zijdige kipper met afdekschotten; deze afdekschotten worden bediend door een hydromotor in het kopschot, zodat er gemakkelijk met een heftruck beladen kan worden. Het eigen gewicht van de auto, kraan en 2-zijdige kipper is 17.700 kg. Op een kenteken met een totaal gewicht van 33 ton blijft er een laadvermogen over van 15.300 kg.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Vuile oostbloktruck omzeilt onze milie...

International Trailer Innovation Award...

Per 1 april nieuw Sloveense tolsysteem...

Knikkende oprij LF

Afzet trucks na piek in 2018 naar lage...

Nooteboom Trading gewoon in bedrijf na...

Transport & Logistics in Rotterdam Aho...

Europa herziet richtlijnen rijbewijs e...

Getest: Mercedes-Benz Actros 1851 LS

Nijhof-Wassink breidt LIVE-concept uit...


Vuile oostbloktruck omzeilt onze milieuzones
Het is voor de gemeente Rotterdam lastig boetes te innen voor buitenlandse chauffeurs die met een te oude vrachtauto de milieuzone op de Maasvlakte inrijden. TLN pleit daarom voor Europese afspraken over de uitwisseling van kenteken-informatie. ​​​​Op de Maasvlakte mogen alleen vrachtauto’s met een Euro 6-motor komen. Voertuigen die geen Euro 6-motor hebben mogen er wel op,

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
advertise
Capriël Nederland
Cuppers
vdl
Trailned
Middelbos
Anema Trucks & Spare Parts
Van Schaften Trucks
Kohl
facebook
Hoornweg
Trailer innovation
DHS
D-tec
snapon
Trucks.nl
Iveco
terberg