home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 22 Februari 2018, 14.01 uur


Wide spread IVECO Trakker voor G.J. Crienen

Voor de wendbaarheid op de bouwlocaties en het hoge laadvermogen wilde G.J. Crienen Transport- en Aannemingsbedrijf B.V. een auto met Wide Spread gestuurde assen. Omdat Fa. Crienen slechte ervaringen had met storingen in een elektrisch gestuurde 3e as, is gekozen voor een IVECO Trakker met mechanisch gestuurde 3e as. De IVECO wordt standaard af fabriek geleverd met een afstand van de achterassen van 1,40m. De vooras wordt gekeurd op 10,0 ton. De achterassen zijn geplaatst op 1,81 meter en gekeurd op 11,5 ton. De achterste as blijft mechanisch geveerd en wordt mechanisch gestuurd vanuit het stuurhuis, zodat kwetsbare elektro-hydraulische systemen achterwege blijven. Zo ontstaat een veersysteem dat vrijwel géén onderhoudskosten heeft.

De IVECO Trakker van GJ Crienen is voorzien van een Palfinger Epsilon Q180Z - Kipperkraan gemonteerd met een Bakker grijper model DDV EZ 090. Tevens is de auto voorzien van een 2-zijdige kipper met afdekschotten; deze afdekschotten worden bediend door een hydromotor in het kopschot, zodat er gemakkelijk met een heftruck beladen kan worden. Het eigen gewicht van de auto, kraan en 2-zijdige kipper is 17.700 kg. Op een kenteken met een totaal gewicht van 33 ton blijft er een laadvermogen over van 15.300 kg.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Team De Rooy als enige compleet aan d...

Visbeen en Post-Kogeko fuseren samen t...

Eerste elektrische vrachtwagen in de bouw

Broshuis multifuctioneel containerchas...

Paccar toont waterstoftruck en elektri...

Beste verkopen voor Daimler Trucks in ...

Nooteboom introduceert nieuwe programm...

Roger Alm nieuwe topman Volvo Group

19 gemeenten gaan voor Green Deal ZES

Jan de Wit Group realiseert met nieuwe...


Team De Rooy als enige compleet aan de finish Dakar 2019
Met de derde plaats in het eindklassement voor Gerard de Rooy en drie etappeoverwinningen – Ton van Genugten schreef ook de laatste etappe nog even op zijn naam – kijkt Petronas Team De Rooy Iveco met een toch wel tevreden gevoel terug op de Dakar Rally 2019.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

advertise
Trucks.nl
snapon
Hoornweg
Capriël Nederland
Anema Trucks & Spare Parts
D-tec
terberg
HEBIC
Trailned
DHS
Middelbos
baat
vdl
rino
Cuppers
facebook