home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 21 Februari 2018, 16.32 uur


Mercedes-Benz presenteert de elektrische Actros

Recent heeft moederconcern Daimler een perspresentatie gegeven voor de lancering van de Mercedes-Benz eActros. De elektrische truck heeft een bereik van ca. 200 km en wordt - dit jaar - aan aan de eerste klanten geleverd om een jaar lang testactiviteiten uit te voeren. De verwachting is dat de daadwerkelijke leveringen niet voor 2021 plaatsvinden. Men bouwt met de eActros voort op het bestaande model, maar Daimler geeft aan dat de rest van de architectuur vol elektrisch is. De as is bijvoorbeeld een oplossing van ZF die Mercedes-Benz ook gebruikt in zijn hybride en brandstofcelbussen. De eActros komt er in twee- en drieassige varianten.

De twee elektromotoren zorgen elk voor 125 kW met een piek van 485 Nm. Er zijn 11 Li-ion-accu's met een gecombineerde capaciteit van 240 kW, die er voor zorgt dat er een afstand van ca. 200 km kan worden afgelegd. De accu's zijn verantwoordelijk voor de volledige energie van de elektrische truck, inclusief remmen en airconditioning. De focus van de praktijktestactiviteiten liggen op distributieleveringen in binnenstedelijke gebieden. De eerste klanten zijn o.a. de Duitse bedrijven Dachser, TBS Rhein-Neckar, Ludwig Meyer maar ook twee bedrijven in Zwitserland. De proef wordt door de Duitse overheid ondersteund als onderdeel van de zogenaamde Concept ELV2-project dat in totaal 10 miljoen euro aan financiering ontving van het Duitse ministerie voor het Milieu (BMUB) en het ministerie van Economie (BMWi). De officiele lancering van de eActros is gepland in september, tijdens de internationale transportbeurs IAA voor bedrijfswagens in Hannover.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Team De Rooy als enige compleet aan d...

Visbeen en Post-Kogeko fuseren samen t...

Eerste elektrische vrachtwagen in de bouw

Broshuis multifuctioneel containerchas...

Paccar toont waterstoftruck en elektri...

Beste verkopen voor Daimler Trucks in ...

Nooteboom introduceert nieuwe programm...

Roger Alm nieuwe topman Volvo Group

19 gemeenten gaan voor Green Deal ZES

Jan de Wit Group realiseert met nieuwe...


Team De Rooy als enige compleet aan de finish Dakar 2019
Met de derde plaats in het eindklassement voor Gerard de Rooy en drie etappeoverwinningen – Ton van Genugten schreef ook de laatste etappe nog even op zijn naam – kijkt Petronas Team De Rooy Iveco met een toch wel tevreden gevoel terug op de Dakar Rally 2019.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

Trucks.nl
Capriƫl Nederland
facebook
Hoornweg
snapon
HEBIC
D-tec
DHS
Anema Trucks & Spare Parts
baat
Middelbos
Trailned
Cuppers
vdl
terberg
rino
advertise