home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 21 Februari 2018, 16.32 uur


Mercedes-Benz presenteert de elektrische Actros

Recent heeft moederconcern Daimler een perspresentatie gegeven voor de lancering van de Mercedes-Benz eActros. De elektrische truck heeft een bereik van ca. 200 km en wordt - dit jaar - aan aan de eerste klanten geleverd om een jaar lang testactiviteiten uit te voeren. De verwachting is dat de daadwerkelijke leveringen niet voor 2021 plaatsvinden. Men bouwt met de eActros voort op het bestaande model, maar Daimler geeft aan dat de rest van de architectuur vol elektrisch is. De as is bijvoorbeeld een oplossing van ZF die Mercedes-Benz ook gebruikt in zijn hybride en brandstofcelbussen. De eActros komt er in twee- en drieassige varianten.

De twee elektromotoren zorgen elk voor 125 kW met een piek van 485 Nm. Er zijn 11 Li-ion-accu's met een gecombineerde capaciteit van 240 kW, die er voor zorgt dat er een afstand van ca. 200 km kan worden afgelegd. De accu's zijn verantwoordelijk voor de volledige energie van de elektrische truck, inclusief remmen en airconditioning. De focus van de praktijktestactiviteiten liggen op distributieleveringen in binnenstedelijke gebieden. De eerste klanten zijn o.a. de Duitse bedrijven Dachser, TBS Rhein-Neckar, Ludwig Meyer maar ook twee bedrijven in Zwitserland. De proef wordt door de Duitse overheid ondersteund als onderdeel van de zogenaamde Concept ELV2-project dat in totaal 10 miljoen euro aan financiering ontving van het Duitse ministerie voor het Milieu (BMUB) en het ministerie van Economie (BMWi). De officiele lancering van de eActros is gepland in september, tijdens de internationale transportbeurs IAA voor bedrijfswagens in Hannover.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe ...

Nieuwste Kinglifter is voor Ter Laak Heino

ReinigingsDemoDagen van start op nieuw...

De nieuwe Opel Movano

Scania viert 50 jaar V8 met een bijzon...

Rotterdam schrapt ontheffing milieuzon...

Code 95 voor schuifvloer-chauffeurs

Het Tekno Event 2019 komt er weer aan

Stralis X-Way met VDL Haakarm voor RCK

DACHSER test vrachtwagens op aardgas


Rijden met nieuwe Actros: veel nieuwe techniek
De nieuwe Mercedes-Benz Actros werd verleden jaar geïntroduceerd in Berlijn en was hierna met de nieuwe 'Mirrorcams' te zien op de IAA in Hannover. De eerste auto's worden zo langzamerhand afgeleverd. De De Actros moest perfect worden, vandaar dat het wat langer duurde. Maar met alle assistentiesystemen die autonoom rijden op level 2 mogelijk maken, zou je haast kunnen stellen dat het het wachten waard is.

© Atw.nl - Copyright 2006-2019, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

snapon
Sluitsnel
Capriƫl Nederland
terberg
Trucks.nl
vdl
meiller
Cuppers
Knapen
Trailned
Autoboek International
HEBIC
rdd
Hoornweg
almic
scania
facebook
rino
Middelbos
vako
advertise