home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 21 Februari 2018, 16.32 uur


Mercedes-Benz presenteert de elektrische Actros

Recent heeft moederconcern Daimler een perspresentatie gegeven voor de lancering van de Mercedes-Benz eActros. De elektrische truck heeft een bereik van ca. 200 km en wordt - dit jaar - aan aan de eerste klanten geleverd om een jaar lang testactiviteiten uit te voeren. De verwachting is dat de daadwerkelijke leveringen niet voor 2021 plaatsvinden. Men bouwt met de eActros voort op het bestaande model, maar Daimler geeft aan dat de rest van de architectuur vol elektrisch is. De as is bijvoorbeeld een oplossing van ZF die Mercedes-Benz ook gebruikt in zijn hybride en brandstofcelbussen. De eActros komt er in twee- en drieassige varianten.

De twee elektromotoren zorgen elk voor 125 kW met een piek van 485 Nm. Er zijn 11 Li-ion-accu's met een gecombineerde capaciteit van 240 kW, die er voor zorgt dat er een afstand van ca. 200 km kan worden afgelegd. De accu's zijn verantwoordelijk voor de volledige energie van de elektrische truck, inclusief remmen en airconditioning. De focus van de praktijktestactiviteiten liggen op distributieleveringen in binnenstedelijke gebieden. De eerste klanten zijn o.a. de Duitse bedrijven Dachser, TBS Rhein-Neckar, Ludwig Meyer maar ook twee bedrijven in Zwitserland. De proef wordt door de Duitse overheid ondersteund als onderdeel van de zogenaamde Concept ELV2-project dat in totaal 10 miljoen euro aan financiering ontving van het Duitse ministerie voor het Milieu (BMUB) en het ministerie van Economie (BMWi). De officiele lancering van de eActros is gepland in september, tijdens de internationale transportbeurs IAA voor bedrijfswagens in Hannover.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Buitenlandse chauffeurs betrokken bij ...

Rijbewijsregels versoepeld voor mensen...

Maak appen achter het stuur onmogelijk

RAI Vereniging en AutomotiveNL bundele...

Transport Compleet Gorinchem met beken...

Socrates 2.0 lanceert raamwerk voor in...

Online truck samenstellen met DAF Conf...

Nog zuinigere diesels voor Toyota Proace

Pilot LZV Vlaanderen inmiddels van start

EP-leden verwerpen Mobiliteitspakket


Buitenlandse chauffeurs betrokken bij 40% truck-incidenten
Bij circa 40% van de vrachtwagen-incidenten is sprake van buitenlandse chauffeurs. Tevens blijkt dat trucks slechts 0,4% van de opstoppingen in Nederland veroorzaken. Dat meldt Stichting Incident Meldingen Vrachtauto’s (Stimva), die vorig jaar een toename zag in het aantal incidenten met vrachtwagens.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Kohl
D-tec
Middelbos
facebook
Van Schaften Trucks
DHS
vdl
Capriƫl Nederland
Anema Trucks & Spare Parts
Trucks.nl
snapon
Trailned
IAA
Cuppers
advertise
Trailer innovation
terberg
HEBIC
rino
Hoornweg