home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 21 Februari 2018, 16.32 uur


Mercedes-Benz presenteert de elektrische Actros

Recent heeft moederconcern Daimler een perspresentatie gegeven voor de lancering van de Mercedes-Benz eActros. De elektrische truck heeft een bereik van ca. 200 km en wordt - dit jaar - aan aan de eerste klanten geleverd om een jaar lang testactiviteiten uit te voeren. De verwachting is dat de daadwerkelijke leveringen niet voor 2021 plaatsvinden. Men bouwt met de eActros voort op het bestaande model, maar Daimler geeft aan dat de rest van de architectuur vol elektrisch is. De as is bijvoorbeeld een oplossing van ZF die Mercedes-Benz ook gebruikt in zijn hybride en brandstofcelbussen. De eActros komt er in twee- en drieassige varianten.

De twee elektromotoren zorgen elk voor 125 kW met een piek van 485 Nm. Er zijn 11 Li-ion-accu's met een gecombineerde capaciteit van 240 kW, die er voor zorgt dat er een afstand van ca. 200 km kan worden afgelegd. De accu's zijn verantwoordelijk voor de volledige energie van de elektrische truck, inclusief remmen en airconditioning. De focus van de praktijktestactiviteiten liggen op distributieleveringen in binnenstedelijke gebieden. De eerste klanten zijn o.a. de Duitse bedrijven Dachser, TBS Rhein-Neckar, Ludwig Meyer maar ook twee bedrijven in Zwitserland. De proef wordt door de Duitse overheid ondersteund als onderdeel van de zogenaamde Concept ELV2-project dat in totaal 10 miljoen euro aan financiering ontving van het Duitse ministerie voor het Milieu (BMUB) en het ministerie van Economie (BMWi). De officiele lancering van de eActros is gepland in september, tijdens de internationale transportbeurs IAA voor bedrijfswagens in Hannover.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Vuile oostbloktruck omzeilt onze milie...

International Trailer Innovation Award...

Per 1 april nieuw Sloveense tolsysteem...

Knikkende oprij LF

Afzet trucks na piek in 2018 naar lage...

Nooteboom Trading gewoon in bedrijf na...

Transport & Logistics in Rotterdam Aho...

Europa herziet richtlijnen rijbewijs e...

Getest: Mercedes-Benz Actros 1851 LS

Nijhof-Wassink breidt LIVE-concept uit...


Vuile oostbloktruck omzeilt onze milieuzones
Het is voor de gemeente Rotterdam lastig boetes te innen voor buitenlandse chauffeurs die met een te oude vrachtauto de milieuzone op de Maasvlakte inrijden. TLN pleit daarom voor Europese afspraken over de uitwisseling van kenteken-informatie. ​​​​Op de Maasvlakte mogen alleen vrachtauto’s met een Euro 6-motor komen. Voertuigen die geen Euro 6-motor hebben mogen er wel op,

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
snapon
DHS
Trailned
Cuppers
Kohl
facebook
Trailer innovation
Van Schaften Trucks
Middelbos
Iveco
terberg
vdl
Anema Trucks & Spare Parts
Capriƫl Nederland
Hoornweg
D-tec
Trucks.nl
advertise