home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 20 Februari 2018, 15.51 uur


Volvo Trucks viert haar 90-jarig jubileum

Op 20 februari 1928, werd de eerste anderhalve ton zware Volvo Volvo LV40 (Serie 1 Typ A) geboren in de fabriek van Lundby in de buitenwijken van Göteborg. De vraag ernaar was uitstekend en al snel volgden 500 vrachtwagens uit deze serie. Een jaar eerder richtten Gustav Larsson en Assar Gabrielsson, met deelname van SKF, het personenautoproductiebedrijf Volvo op. Gustav Larsson werd technisch directeur, terwijl Assar Gabrielsson de functie van managing director van het nieuw gevormde bedrijf overnam.

Tegen oktober 1927, zes maanden na de start van de productie van Volvo-personenauto's van het OV4-model, besloten de partners zich voor te bereiden op de release van het eerste commerciële anderhalve ton zware voertuig, dat later de ongecompliceerde afkorting LV40 kreeg. De truck was uitgerust met een 4-cilindermotor met een vermogen van 28 pk en kon snelheden tot 50 km/h bereiken. De truck ontving een nieuw frame, een achteras, een ophangbeugel, een houten cabine en twee wielbasissen in 3300 mm en 3700 mm. Het was op 20 februari de eerste Volvo-vrachtwagen uit de toekomstige serie van 500 vrachtwagens die de assemblagelijn van de fabriek van het bedrijf verliet in de buitenwijken van Göteborg. De LV40 won onmiddellijk de sympathie van de klanten voor de uitstekende betrouwbaarheid in combinatie met de goede service.

Een jaar later maakte deze eerste vrachtwagen plaats voor een krachtigere versie van de Volvo LV60-truck met een laadvermogen van twee ton. 90 jaar later is het merk Volvo Trucks de meest winstgevende divisie van de Volvo Group, en is het vertegenwoordigd in meer dan 140 landen over de hele wereld. Rode draad in de bijna eeuw-lange geschiedenis van haar bestaan en voortdurende ontwikkeling, is dat de kernactiviteiten van Volvo nog steeds de kernwaarden zijn die werden vastgesteld door de grondleggers van het bedrijf, Gustav Larsson en Assar Gabrielsson: kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu. Ter ere van het 90-jarige bestaan, introduceert Volvo Trucks Nederland later dit jaar een speciale editie.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Buitenlandse chauffeurs betrokken bij ...

Rijbewijsregels versoepeld voor mensen...

Maak appen achter het stuur onmogelijk

RAI Vereniging en AutomotiveNL bundele...

Transport Compleet Gorinchem met beken...

Socrates 2.0 lanceert raamwerk voor in...

Online truck samenstellen met DAF Conf...

Nog zuinigere diesels voor Toyota Proace

Pilot LZV Vlaanderen inmiddels van start

EP-leden verwerpen Mobiliteitspakket




alles weergeven


bijgesloten foto's bekijken
reactie op artikel geven
terug naar hoofdpagina

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
Kohl
D-tec
Trailer innovation
DHS
Trucks.nl
terberg
Cuppers
advertise
facebook
IAA
Trailned
Anema Trucks & Spare Parts
Middelbos
Capriƫl Nederland
HEBIC
rino
snapon
vdl
Van Schaften Trucks
Hoornweg