home

abonnement

mediakaart

verschijningsdata

adverteren

nieuwsbrief

colofon

tarieven ATW.nl

 

 

Geplaatst op 15 Februari 2018, 09.58 uur


Goede start voor 13-liter 410 pk Scania gasmotor

Eind vorig jaar introduceerde Scania haar nieuwe 13-liter 410 pk gasmotor. Dat deze krachtbron voor de langere afstanden of de zwaardere lasten in een groeiende behoefte voorziet was van tevoren wel duidelijk. LNG wint als brandstof overtuigend aan populariteit onder vervoerders die hun activiteiten willen verduurzamen. Met 410 pk / 2000 Nm is de nieuwe gasmotor geschikt voor vrijwel alle gangbare transporttaken; inclusief de inzet als LZV of in het containervervoer of als bouwvoertuig. In Europa heeft al een groot aantal gerenommeerde en innovatieve logistiek dienstverleners interesse getoond en orders geplaats voor de nieuwe motor. Nederland loopt daarin voorop.

De motor waarop door menigeen met smart naar werd uitgekeken. Zo mag de 13-liter gasmotor van Scania gerust genoemd worden. Naast de 9-liter gasmotoren, voor de meer regionale toepassingen, dekt de nieuwe motor het zwaardere segment met de langere afstanden af. Met de rijkarakteristieken van de Scania gasmotoren vormen deze met LNG nu een volwaardig alternatief voor de diesel. Een aantal vervoerders heeft de shift naar duurzaam transport voortvarend ingezet en als één van de eersten gekozen voor de nieuwe 13-liter gasmotor. Onder hen zijn gerenommeerde bedrijven als Meijndert Trucking en AB Transport Group.

Atw.nl Headlines
Atw.nl Headlines

Buitenlandse chauffeurs betrokken bij ...

Rijbewijsregels versoepeld voor mensen...

Maak appen achter het stuur onmogelijk

RAI Vereniging en AutomotiveNL bundele...

Transport Compleet Gorinchem met beken...

Socrates 2.0 lanceert raamwerk voor in...

Online truck samenstellen met DAF Conf...

Nog zuinigere diesels voor Toyota Proace

Pilot LZV Vlaanderen inmiddels van start

EP-leden verwerpen Mobiliteitspakket


Buitenlandse chauffeurs betrokken bij 40% truck-incidenten
Bij circa 40% van de vrachtwagen-incidenten is sprake van buitenlandse chauffeurs. Tevens blijkt dat trucks slechts 0,4% van de opstoppingen in Nederland veroorzaken. Dat meldt Stichting Incident Meldingen Vrachtauto’s (Stimva), die vorig jaar een toename zag in het aantal incidenten met vrachtwagens.

© Atw.nl - Copyright 2006-2018, All right reserved. Schrijfveer Media Groep B.V.

MAN Trucks
rino
Trucks.nl
IAA
Van Schaften Trucks
facebook
vdl
Trailer innovation
Cuppers
D-tec
snapon
terberg
DHS
advertise
Middelbos
HEBIC
Trailned
Kohl
Anema Trucks & Spare Parts
Capriƫl Nederland
Hoornweg